Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, January 28, 2013

Siri Cuti Panjang 3 Rasa: Nyambek is my middle name

Nak amik gambo lain, dapat gambo lain. Layan je lahhhh...!


Sempena cuti panjang ni GB akan buat entri bersiri. Sebab banyak nak citer tapi taknak taruk suma dalam satu entri.

*

Semalam ayah anto GB gi Subang Skypark sebelum Maghrib lagi. Flight pukul 8.10pm. GB solat kat situ je, senang. Lepas tu jalan-jalan pusing-pusing, tengok baju, tengok spa products. Eh, baju kat Subang Skypark cantik-cantik dan murah-murah tau!!!

Normally GB tak suka check-in luggage. Tapi semalam beg sangat kembung sebab banyak barang. Dengan kek nye la. Anak patung la. Segala jenis barang sume sumbat dalam backpack tuh. Pastu GB ingat, check-in je lah. Sebab dah buat web check-in awal-awal lagi, maka GB terus ke kaunter untuk orang yang dah buat web check-in. Tup-tup orang kaunter kata dah tutup. Gate pun dah closing.

Erk. GB salah tengok jam ke? Baru pukul 7.30 kot??

Then dia kata "Cik kene lari, kalau tak, tak sempat kejar kang."

Dem. GB jeling jam. 7.45 dah rupanya. Ralit tengok baju punya pasal lah nih. Dan scrub dan mask yang wangi tuh. Arghhh!!!

'Alamak! Ok tengkiu'. Dan terus berlari mengejar tak pandang belakang dah. Alamak lagi...ada beberapa manusia terkedek-kedek nak scan beg. Abis laaa GB...!

Setel je GB terus sambung ber Watson Nyambek tak pandang orang dah. Tak malu dah. Walau beg kembung kat belakang pun dah ahhh...tak pedulik!

Dan akhirnya...GB orang last naik dan elok je naik, pintu terus tutup. Hewwww...peluh semput cungap rasanya! Beg kembung tuh? Sumbatttt sampai muat! Dan tepat pukul 9 kite touched down kat Senai airport. Alhamdulillah!

P/S: Syukur lahhh... Kalau terlepas tuh mau kene kaw kaw dengan ayah. Hahaha!!!

46 comments:

  1. aku akan sentiasa menyokong pakcik omar utk bg kaw2 nye kat ko kalo terlepas flight tu... muahahahaha!

    ReplyDelete
  2. adoiii gb! mesti penat gila smpai tercungap2! kalau sy mau muntah pulak atas kapal tuh..nasib baik smpt...alahai gb nyambek!

    ReplyDelete
  3. Aiyokhhh!!

    Check heart beat x pastuh?

    ReplyDelete
  4. Tak sempat panas kerusi dah smpai senai kan..haha

    ReplyDelete
  5. Yeaahhh!..Syabas sekali lagi anda berjaya akhirnya....

    ReplyDelete
  6. GB bukan ada sejarah hampir kena tinggal pengangkutan ni ke?

    hehe. comel je...

    ReplyDelete
  7. Kalau terlepas flight balik rumah parents GB bukan jauh sangat .... hehehe

    Kakak Adam terlepas bas ekspress Nice ke KT Khamis lepas. Hangus 60 hinggit .... huhu

    ReplyDelete
  8. Ahaaa buat la selalu selalu....

    ReplyDelete
  9. Kih kih kih....nasib baiklah sempat kejar kan.....

    ReplyDelete
  10. assalam GB..acik sambil baca..sambil dok bayangkan GB berlari..he he

    ReplyDelete
  11. ahhh.... ni dah kali kedua adegan kejar mengejar...
    kalau kali ke -3, hmm... faham-fahamlah sendiri ek.... hahaha

    ReplyDelete
  12. saya pun pernah kena macam tu, dgn beg besar takleh check in, dgn beg baby,dgn hand bag, dgn dukung baby sorg, (masa tu balik kg tanpa suami), terlewat punya pasal, semua tu kena angkut masuk dlm flight...berat, sedih tau, nasib baik ada pramugara dan pramugari tolong, tp separuh jalan jer....

    ReplyDelete
  13. Sdara huda pernah 2x kena tggl flight...bkn sbb lmbt...tp mmg tah kenapa...klu xsilap...dlm tiket kul2.30....tp kul2.15 flight dah terbang...bkn stakat gate da ttup...kapai teqebangpun dah teqebang....bila p soal...depa kata awat lmbt....ada ka patut...hm... Air asia punya kapai teqebang

    ReplyDelete
  14. masa lari tu pakai flat heel ke high heel hehe..

    ReplyDelete
  15. waka...waka....mcm ne leh ralat sgt hang ni...adehhhh

    ReplyDelete
  16. selalu sgt kena lari...ramping la tak lama lagi... ahaksss

    ReplyDelete
  17. naik bas pun jd watson nyambek.... naik flight pun jadi watson nyambek... satu hari nanti GB kena cuba lari dari S. Alam ke JB. Mesti watson nyambek fengsan kalau GB buat

    ReplyDelete
  18. salam ...

    nampaknya lepas ni tak boleh shopping lagi sebelum naik flight ;)

    ReplyDelete
  19. awak...

    haritu bas... ni flight pulop...

    awak sampai... Alhamdulillah....

    ReplyDelete
  20. wahhhhhhh..
    balik Johor naik pesawat!!
    pakai kasut wedges macam masa lari kejar bas hari tu tak..?

    ReplyDelete
  21. @Marinna Mohd Noor

    ko memang nak backing pakcik omar saje kan?? :p

    ReplyDelete
  22. @Daddy Ziyyad

    tak sempat abis satu chapter buku saya baca dah sampaiiii

    ReplyDelete
  23. @Yunus Badawi

    balik umah parents mmg dekat. balik jb yg jauh.. haha!

    so kakak Adam beli tiket baru la tuh kan?

    ReplyDelete
  24. @Acik Erna

    kene bayangkan beg kembung tu sekali tau acik!

    ReplyDelete
  25. @Mama2Q

    woh...

    lagi sedih dari saya nih!

    apsal depa tolong separuh jalan je??

    ReplyDelete
  26. @..:::FIRDAUS@HUDA::..

    mmm...saya rasa kes saya macam sama. sebab rasanya flight tu depart 10 minit awal lah..

    ReplyDelete
  27. @MystoryPic


    hahaha! dah tentu la takkan buat punya tuu. :D

    ReplyDelete
  28. @Dr Singa

    hahah! saya pakai wedges yang sama kak!

    ReplyDelete
  29. Agak2 Watson Nyambek pun kalah time tu.

    ReplyDelete
  30. Err, baju yg murah2 tu, sempat beli tak?

    ReplyDelete
  31. Sekali lagi GB ber Watson Nyambek... hehe.. Nasib tak miss flight..

    ReplyDelete
  32. Sesekali jadi Watson Nyambek ok jugak hehe

    ReplyDelete
  33. minum herbalife selalu x pancit tenaga kan ! .. ;) ngehx3

    ReplyDelete
  34. apa kena la ngan GB 2 -3 menjak ni..berangan lebih ni..tapi ok la at least terbakor ckit lemak2 tepu heehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D