Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, November 2, 2011

Keajaiban KK: Day 2 - Bila puncak Gunung Kinabalu tersergam di depan mata...



Puncak Gunung Kinabalu. Viewed  from Rose Cabin.

Majestic. Speechless. GB ternganga. Rasa nak peluk. Tapi tangan tak sampai. Eh?

Subhanallah... Subhanallah... Subhanallah...

P/S: Pasni kite jalan ke Desa Cattle Farm cium tengok lembu. Mooooo~

50 comments:

  1. subhanallah. (:

    p/s: kakak, jom lepak sambil makan twisties. wee~ ^_^

    ReplyDelete
  2. jomla panjat baru sampai tgn nak peluk ;)

    *aku baru nak marathon blog ko..bleh tahan laju ko hapdet...hihihi

    ReplyDelete
  3. gB..
    dah berumur begini..akak takder terniat nak mendaki...
    tapi bila gB tunjukkan keindahan kinabalu...
    Alhamdulillah... dapatlah berkongsi melihat keindahan alam ciptaan Allah...
    jazakallah gB...

    ReplyDelete
  4. subhanallah..

    GB..i really wanna grow up and travel just like u and drhanie.. :)

    ReplyDelete
  5. Kakcik duduk di penginapan (Kinabalu Park) pada awal subuh hingga matahari terbit semata2 untuk menatap puncak Kinabalu yang sekejap nampak sekejap tidak. :)

    ReplyDelete
  6. erm awak sampai ke puncak ke?? saya entahkan gunung, bukit pun belum sampai

    ReplyDelete
  7. best nye gi KK..!!!
    teringin nak gi lagi!!!
    desa cattle farm best gile!!!!
    scenery mcm kat New Zealand!!!!
    susu rasa fresh giler!!!!

    best tuh!!!!

    ReplyDelete
  8. kalau nk panjang gunung kinabalu, ajak sya sekali ekkk

    ReplyDelete
  9. memang menakjubkan keindahannya .. rasanya sekarang uncle dah boleh tutup buku untuk mendaki gunung kinabalu.

    ReplyDelete
  10. subhanallah..cantiknya..GB memang tgn berseni..dapat capture gmbr2 cantik mcm ni..^_^

    ReplyDelete
  11. oke ajer tu awak..
    irizz kan tgk lembu, mesti mulut dia muncung.. buu..buuu!!

    =]

    ReplyDelete
  12. Owh... sudah sampai... Jalan Kinabalu

    ReplyDelete
  13. SubhanAllah.. indah tak terkata..
    kalau saya pun rasa nak peluk jugak gunung tu.. ^^

    ReplyDelete
  14. nak ke tmpt ni kena kuar awal, tidak rugi le gunung tu tetutup dek kabus kan...

    ReplyDelete
  15. bestnya..cantik ek kawasan tu

    ReplyDelete
  16. tengok gambar pun dah terasa nyaman

    ReplyDelete
  17. Bestkan. Ciptaan Allah yang Maha Agung

    ReplyDelete
  18. eem kagum dgn ciptaanNya...

    speechless

    ReplyDelete
  19. hahahhaha hampeh uncle....GB next year jom g lag..

    ReplyDelete
  20. eipppp...bila mau balik haaaaa ;p

    ReplyDelete
  21. masih terbayang2 melihat panorama gunung Kinabalu dari puncak Gunung Tambuyukon. ohhh, bila kan dapat kembali lagi ...

    ReplyDelete
  22. sedang Gunung pulai dpn umah akak tu pun cantik sgt bila berkabus, apalagilah puncak Kinabalu kan.. Subhanallah..

    p/s: Tak salahpun kalau GB nak cium lembu, jgn lembu tu pengsan sudahhhhhh!! haha

    ReplyDelete
  23. Subhanallah...rasa nak menitis air mata tengok gambar yang cantik nie. Terima kasih GB kerana memberi kami peluang manatap Kinabalu. Mata GB, mata kami juga. And kagumm sangat dengan kesenian GB capture gambar nie. Siap ada bunga merah lagi di penjuru gambar..jadi pemanis yang perfect!

    ReplyDelete
  24. cantiknya.... :) :)

    GB naik tak kt gunung ni...?

    ReplyDelete
  25. Keindahan kurniaan Allah. GB tak daki naik ke dik?

    ReplyDelete
  26. GB, jom kita pi panjat gunung tu next year... :D

    ReplyDelete
  27. cantiknya...pandai GB ambik gambar..

    ReplyDelete
  28. subhanallah.. indahnya.. lama akak menenung gambar tu..

    ReplyDelete
  29. cantiknya

    dapat buat rumah sebijik kat atas tu. best tu!

    ReplyDelete
  30. cantik !
    sabah kan dik .. hurmmm bila nak sampai nie .. :)

    ReplyDelete
  31. tersangat canteeeeeeeeeeeeeek

    PS: GB, tahniah.. nanti tinggalkan keterangan ttg yang k.ayu minta tu ya.....
    send di email k.ayu

    ReplyDelete
  32. cantik sekali!!

    tapi gb tak panjatkan...

    naik lift ke ..hihi :)

    ReplyDelete
  33. Kalo pagi lagi tak nampak puncak tu. Penuh dg awan. Ate setiap kali ke sana mesti mendaki, bukan sampai puncak (tak mampu lah dg umur mcm ni pas tu kena bayar mahal) tapi beberapa KM sahaja yang bayarannya hanya beberapa RM sahaja (lupa plak). Ada 3 atau 4 kali ate naik, perlahan2 makin tinggi,first time tak sampai 1km aja. Lama2 larat jg sampai 2 km lebih, pas tu turun balik. Rasanya paling tinggi ate mendaki 2.5 km. Nak menyampai 3 km, separuh nyawa. Yg penting mesti beli kayu di gerbang timpohon. Buat membantu pendakian dan menjaga lutut jgn ketaq...hahaha. Seriously kayu tu penting. (Ate akn sambung komen di lain kali kalo GB masukkan lagi N3 kundasang ni...ehh, sape yg buat N3 di umah sape ni??? Hehehe)

    ReplyDelete
  34. GB...
    akak tdo satu mlm kat rose cabin tu....tapi masa akak pg tu water heater dia jaman kuno punya laaa...sampai tak reti nak guna...dan hanya keluar air panas sahaja....huhuhu....

    ReplyDelete
  35. cantiknya, memang speechless
    ~subhanallah

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D