Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, February 25, 2017

Throwback 2014: Langkawi - The Land of Red Eagle (Day 3- Banana boating & End of trip)

Isnin. 12 May 2014.

Beberapa jam free and easy pagi terakhir ni kita spend dengan meng'tan'kan kulit yang dah sedia tanned ni kat pantai.

Cuaca cantik tapi panas. Langit biru. GB fikir mau santai aja tepi pantai. Minum air kelapa ke. Muka dah sapu sunblock tapi perit juga kulit. Panas macam ni pakai sunblock pun tak jadi apa dah. Hitam jugakkk.







Ops. Bukan GB tu.

 



Kasi chance lah diorang nak melompat.

Kita pakat-pakat naik banana boat. Sebenarnya GB taknak. Tapi sebab diajak-ajak maka takpelah... try aje lah. Dua round dibawak pusing atas air. Asal terbalik je banana boat tu GB rasa muka tersembam ke dasar dan rasa macam makan pasir pun ada.

Memang tobat laa nak naik banana boat dah lepas ni. Cukup!


Mula-mula happy la kan?

Masa ni dah berdebor. Takde seatbelt ke benda ni??

Time ni dah menyesal. Nampak tak GB menjerit?

Damn. Sakit otot menarik tali takur jatuh dalam laut.

Kejadian lepas dicampak dan makan pasir.


Lepas second round. Setel. Dah. No more.


Time check. Perlu pulang ke hotel untuk checkout. Kalau tak silap team KL flight awal, tu pasal kitorang aje yang nampak macam bersuka ria tepi pantai pagi ni. Hahah.

Apa-apa pun, Langkawi, di darat dan dari udara, memang cantik. Propa sangat kalau GB cakap GB akan repeat sebab eh dekat situ aje kot. Tapi selepas 3 tahun, GB belum repeat lagi Langkawi. Dapat voucher tidur kat Tok Senik Resort hasil menang Kedah International Photography Award tapi tak jadi guna, sebab tak jadi ke Langkawi tahun lepas. Sebab mak tak sihat time tu, baru lepas operate. Akhirnya voucher pun expired...


But anyhow, Langkawi, kau tunggu GB datang lagi, dengan somebody. Ok? Eh!

Ok la, sorang pun takde hal lah...

No comments:

Post a Comment

...kerana komenmu begitu berharga! :D