Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, February 13, 2017

Throwback 2014: Langkawi - The Land of Red Eagle (Day 2- Cable Car, Island Hopping, Eagle Feeding, and Dinner by the Pool)

Ahad. 11 May, 2014

Cable Car

Pagi-pagi pegi naik cable car dulu. One of the steepest cable car ride in the world. Uih.. gayat jugak. Dan memang steep. Dah la GB baru 2 kali seumur hidup naik cable car ni. Nak nak bila goyang-goyang kat atas tu. Mengucap aje la banyak-banyak...

Bezanya dengan cable car kat Ocean Park Hong Kong dulu, situ rasa macam nak terjunam masuk laut. Tapi yang ni rasa macam nak terjunam masuk gaung. Erkkk!


Ramai orang dah pagi-pagi pun..

Bangak benda menarik bleh tengok, so boleh sewa teropong ni kalau nak tengok skala besar
  
Oooo... baru tauuuu

GB perhati sebab seriau. Tapi yakin maintenance nya bagus. Hehehe

Thank you Tun sebab cetuskan idea nak buat cale car ni..

Cak!




  





Chocolate Shopping

GB baru sedar chocolate rupanya adalah kegilaan orang Malaysia. Period.


Island Hopping

Nama je Island Hopping, tapi kita pergi dua pulau aje pun..

Tapi ye la, tak boleh lama-lama sebab malam kang kita ada dinner lagi. Owh, naik bot kat Langkawi ni rasa boleh kejung otot sebab nak tercampak ke laut sebab kemain laju lagi dia bawak. Teringat bot slow kat Lombok. Hahaha!







Pulau Beras Basah

Singgah sini jap.. main main tepi pantai. Kalau ikutkan Gb nak cari mana beras yang basah tu, tapi terpaksa lupakan niat. Hehehe. 



Alahai bebudak Veritas..




 Eagle Feeding

Pastu kat satu spot, bot ni slow slow gerak. Rupanya nak bagi makan kat sang helang. Tapi tah kenapa semua helang sabar makanannya tapi sume pakat tayang bontot. Fine!





Pulau Dayang Bunting

Antara kenangan pertama GB pasal Pulau Dayang Bunting ni adalah lepas baca majalah mak dulu masa GB kecik-kecik. Nona ke Wanita ntah. Ada artikel pasal Tasik Dayang Bunting, yang airnya ada kandungan mineral bagus untuk wanita yang inginkan zuriat. Minum la sebagai ikhtiar.

GB tak minum la tapi.

Cuma, jauh jugak menapak nak ke tasik tu. Hins hins!















Dinner. Theme = Crazee Hat

Saja suka-suka. Ramai la pakai hat atau headgear malam tu. Best hat akan menang hadiah.

Yang tak pakai pun ada. Tapi GB pakai la ikut tema. Tak harap langsung nak menang. Sebab last-last yang menang tu pakai shower cap aje. Hehehe. Akitek memang gitu..



Dan lepas tu self portrait kaw-kaw dalam bilik. Haha
Day three sambung nanti eh!

4 comments:

  1. Oooooo... baru nampak 'muka' Machincang tuuuu... (mak pernah naik sekali cable car di sini, tapi tak perasan la pulak)

    Cantiknya GB dalam gambar-gambar akhir tu... :)

    ReplyDelete
  2. saya first time naik cable car langkawi ni tahun lepas
    mak aih gayat gila okehhhh
    tutup mata dari bawah sampai atas tak sanggup tengok

    ReplyDelete
  3. Dik....2014???!!!! Wooo...GB lagi win dr akak. Akk ingat akk peram setahun tu dh cukup win....kah..kah..kah...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D