Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, February 11, 2017

Throwback 2014: Langkawi - The Land of Red Eagle (Day 1)

Sabtu. 10 May, 2014


Pertama sekali, jangan terkejut. Kedua, jangan marah. Dan ketiga, jangan lah klik 'X'. Hehehe.

Ok. Ini adalah entry throwback trip ke Langkawi tahun 2014. Ye, ye, GB tahu, lama dah... baru sekarang nak update?? Maaf lah .. GB busy.. Hehe..

Tapi mehla kita straight to the point aje ye.

Sebenarnya ni local trip masa GB dengan Veritas Group, yang sebelum ni, yang masa GB keje kat JB tuh.. Alhamdulillah dapat dua kali juga GB join local trip dengan Veritas. Tapi to be frank ini first time GB pegi Langkawi. Ok silakan rasa kelakar. Sebab GB pun rasa lawak.



Masa dalam bas Mr Big Boss tanya, siapa yang baru first time sampai Langkawi. Ada la sorang angkat tangan. Sorang tuuuu je. Orang tu orang Kedah pulak tu. Mat-mat Saleh lain dalam bas tu pun dah beberapa kali ke Langkawi.

Dan orang Kedah tu? Orang Kedah first time pegi Langkawi? GB lettewww.


*

Disebabkan kitorang dari JB, kita naik flight dan transit kat KLIA. Kalau dari KL ada satu chartered flight, so kita tak join lah group tu. But it's ok.

Our small little group from JB akhirnya bertemu diorang semua kat Langkawi. Sampai aje kitorang, semua dibawa ke Bon Ton Resort.

Bon Ton Resort

Bon Ton Resort Langkawi is one of the island's most stylish, unique and intimate resorts, with eight individually styled antique Malay villas, the perfect small boutique hotel. Nam Restaurant at Bon Ton is regarded as one of the best on the island. - source

Bon Ton Resort ni dibina dalam kawasan ladang kelapa yang dah berusia lebih 100 tahun! Best tempat ni!! Ada rumah-rumah sebijik macam rumah antik Melayu, ada sunset deck! Ada lotus lagoon, jeti dan sampan (oh my GB terujaaa!!), dan swimming pool. Tapi GB tak excited sangat pasal swimming pool tu. Tapi pendek kata, untuk orang yang berjiwa klasik temporary macam GB ni, tempat ni memang best!

Akan tetapi... kita tak tidur sini lahhh. Walau jauh di sudut hati GB alangkah best kalau dapat tidur kat sini. Hehehe. Sebaliknya kita tidur kat Aseania Hotel.

Berbalik kepada Bon Ton, satu hari nanti GB akan tidur sini. Lalala~

































Keluar dari kawasan resort, GB terpaku melihat betapa indahnya apa yang ada di seberang jalan. Bergegas menembak kat situ sementara yang lain belum selesai di Bon Ton.






Aseania Hotel

Sebenarnya malam tu kitorang ada dinner by the pool. Lepas dinner, kita jalan-jalan jap sementara malam masih muda.





Night Walk

Happening betul Langkawi ni ek malam-malam.. ke sekitar Pantai Cenang ni aje? Kalau ikutkan jiwa GB bukan jenis yang happening-happening macam ni. GB suka quiet. Suka nature. Macam Bon Ton tu. Cewah! Tapi  malam tu GB layan je apa yang ada.

Mujurlah banyak yang menarik untuk diperhati. Jauh jugak berjalan dan tanpa sedar kaki naik cramp pulak.  Lepas penat jalan, kita pegi foot massage. Dengan harapan esok kaki boleh gerak.




















Esoknya, kena sambung dalam entry berikutnya. Sebab gambo banyak sangat nak dicompress dalam satu entry. Alaa.. kira aci la ek? Hehehe

4 comments:

  1. Percayalah....aku pun tak penah sampai Langkawi...
    Hehhhhh....

    ReplyDelete
  2. Hehehehe... tak sabar nya nak ke Langkawi... Teman dah book flight hujung bulan April nie...

    ReplyDelete
  3. GB skrang dh kurang blogging? busy sangat ya

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D