Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, October 3, 2016

Sri Lanka ශ්‍රී ලංකා - Part 6 Day 3 - Gregory Lake, Nuwara Eliya



Selepas check out, kita ke Gregory Park sebelum ke destinasi yang lebih mengujakan. Sebenarnya di Nuwara Eliya ini ada banyak sangat sangat sangat tempat menarik  yang patut dijejaki, tapi since kita cuma spend 5 hari sahaja di Sri Lanka, dan kita tak boleh spend terlalu banyak masa di sini, ditambah pula dengan co-driver yang sengal (yes! Sengal tahap nak luku kepala dia!), maka banyak laa tempat best yang tak dapat pergi.

Takpa. Ada la tu hikmahnya. GB akan repeat Sri Lanka insyaAllah. Tapi sebelum membebel lebih panjang, layan dulu gambar-gambar best sewaktu on the way ke Gregory Lake. 

Kebun Sayur dan Ladang Teh

Keluar je simpang, mata terus tamak mahu melihat ke semua arah. View vebun sayur dan penempatan bergunung ganang macam ini? Kalau driver tak mahu berhenti, GB akan tendang dia keluar!

















Jom gerak. Tengah on the way nampak lagi ladang teh pulak. Tak stop, just snap dari dalam van aje..










Nuwara Eliya Race Course 

Dari tepi jalan dah boleh nampak race course ni. Takdelah kuda yang tengah berlumba. Tengah makan rumput ada la. Tapi nukan tu aje. Pokok-pokok di tepi jalannya pun saiz-saiz gergasi. Tengok ajelah scale comparison antara DrSinga dengan pokok tu. Tu baru satu GB tunjuk. Yang lain-lain pun sama!











Gregory Lake

Ada apa dengan Gregory Lake? Udara nyaman. Pokok yang besar-besar. Bunga-bunga tapi ada yang tak berapa nak menjadi. Tasik besar, ada orang main jetski. View banglo cantik di seberang tasik. Jeti. Dan pacat!!!

(GB hampir hilang kasut sebab campak ke tepi tasik sebab pacat naik atas kaki. Buat malu je ada adegan jerit-jerit kat negara orang. Isk!)

Dan ya, ice cream bus! (Tapi tak dapat rasa sebab belum bukak lagi...)






























20 comments:

  1. SubhanAllah... cantiknya gambar2 yang GB rakam... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mak... :) :) :)

      sebenarnya tempat tu memang dah cantik.. siapa amik pun jadi cantik! :D

      Delete
  2. Replies
    1. best gila weh... takleh move on lagi nih! hahaha

      Delete
  3. Replies
    1. kalau tengok depan mata lagi terbentang bentang hijaunya kak!! syok!!

      Delete
  4. ladang teh , tanaman nertingkat sekali pandang macm di Indonesia pula

    ReplyDelete
  5. pesal la akak tak perasan entry nih ...hahahahah
    lagi lagi mana lagi entry
    throwback sungguhla

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak anash kan busy gi sana gi sini gi sinunnn

      Delete
  6. apesal akak tak perasan entry nih...
    cis cis..
    mendamaikan kan kan kan
    (teringat sejuk pastu tak mo mandi opss...)

    eh..
    terkopi pes lagi ..



    pergi lagi ke ni ?
    eh ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut aa rasa macam pernah baca ayat-ayat komen tuh. chehhh!! :p :p :p

      Delete
  7. salam GB.

    GB pergi sri lanka dengan fatt ke (backpackerbusuk) ?

    www.dorsettpink.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak le dorsettpink... fatt pegi kemudian... solo pulak tu.. hehehe. kita yang lambat update. hehehe~

      Delete
  8. Replies
    1. alhamdulillah seronok dapat tengok orang punya tempat. :D

      Delete
  9. Subhanallah cantiknya, seronoknyaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok sangat.. alhamdulillah.. kalau boleh nak extend cuti! hehehe

      Delete

...kerana komenmu begitu berharga! :D