Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, September 12, 2015

Discovering Atjeh: Day 2 Part 2 (Kolam Air Panas & singgah ngopi di warung)

(Dah cukup 3 bulan ke tak update blog? Hahaha!! Jangan marah eh kawan-kawan. Ai is busy sikit banyak sekarang ni!)

***

Selesai meninjau Kawah Gunung Berapi Jaboi, Pak Bambang nak bawak kitorang pegi Kolam Air Panas pulak.

Katanya di situ bagus. Airnya boleh ubatkan sakit kulit. Gatal-gatal. Kurap. Panau. Segala lah.

Maka dengan eksaitednya Pak Bambang memecut bechaknya dan Sonni pulak mengekor di belakang.

Just to recap, Pak Bambang bawak DrSinga dan Suzi. Dan Sonni pulak bawak Iyra dan saya. Kedudukan adalah berasaskan muat-muat bontot dua orang. Maklumlah...bontot terbig size... partner dengan Iyra baru la muat. Hewhewhew...

Kite layan aje sebab boleh tengok kampung-kampung dan kehidupan orang kat Sabang ni sambil ketik-ketik lah~




Ni tong gas 3 kg yang GB teruja kalau nampak. Senang nak buat hadiah kawin kan kalau saiz gini? Hihihi~



Dan semestinya masjid ada di mana-mana sahaja di Bumi Aceh nih~



Bila sampai... Pak Bambang dengan eksaitednya nak bawak kite tengok kolam air panas. Tapi... kite 4 orang.... eksaited... tengok...

ini.... perkampungan nelayan di Pulau Sabang

ini... pemandangan indah nampak bot
 
ini... (ini adalah pemandangan biasa surau bercampur di Indonesia..)


ini...

ini... pakcik tengah menjahit jala


ini...

ini.... 

ini.... ada industri pembuatan bot juga

ini....


ini....

ini...


dan ini....

Hehehe.

Sudahnya Pak Bambang naik pelik. Kite pegi tinjau sekejap ke kolam air panas. Gambar pun tak amik. (Ada sebenarnya tapi tak taruk dalam ni). Ala... sama je macam kolam air panas kat Ulu Langat tuh. Huhuh~

Mungkinkah perangai pelik kitorang ni masih menghantui Pak Bambang (dan Sonni)?

Takpe... nanti mereka akan biasa. Huhuhu~

Lepas tu kite gerak nak ke Kilometer 0 Indonesia. Tapi... singgah warung jap. Pekena Kopi Aceh dulu ek!

Tuuuu warungnya


Ye... kuih ketayap....



Pekena kopi Aceh sambil tengok view ini~

Ngintai barista di balik dinding~


Ok dah. Jom sambung jalan!


18 comments:

  1. Perghh....!!!

    Lama sungguh tunggu GB update blog.. Nampaknya tahun ni takde entri pasal Hari Kebangsaan la ya GB.. Akak tertunggu-tunggu jugak entri hari merdeka tu..

    GB bizi sebab kerja ke..? Ke, sebab jalan-jalan..? Hehe..

    Sperti biasa, gambar2 GB memang menarik de bomb..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik azz - gb busy keje..! Hahaha! Entri merdeka.. insyaAllah ado. Lambat la tapi. Hahaha

      Delete
  2. kau kalau nak ambik gambor hahak..
    carile yang sopan santun sikit...




    sekian..
    hahhahaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drsinga - tak candid aaa kalau sopan santun. Hahaha

      Delete
  3. cantik gambar-gambarnya..
    salam perkenalan dari follower #1140

    Korang Tau tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal... thank you ek sudi follow kite!

      Delete
    2. Lia ummiirfan - jangan serik datang lagi ekk

      Delete
  4. ok....

    sooo.... saya kena update jugak la ni eyh... hehehehee....

    ReplyDelete
  5. Salam..jalan2 pagi

    Lawa gambar2..kipidap!

    http://momsbeautyshoppe.blogspot.my/2015/09/derma-darah-jadikan-kita-lebih-sihat.html

    ReplyDelete
  6. walau lama tak menulis tapi ingatan masih kuat...
    kenangan di Adjeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieda - banyak jugak yg tertinggal tuh. Nanti later2 baru hapdet balik mana yg teringat..

      Delete
  7. komen sini
    kalau tak balas jugak
    kita
    kita
    kita
    .
    .
    .
    unfren dalam blog
    hahahaahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anash - dah unpolo blog i eh?? Hahahaha!!!

      Delete
  8. Suka la sgt dgn ALL the b&w photos tu. I think jarang kan GB post such shots.
    My most fav photo ialah foto lelaki tgh buat teh/kopi tu!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D