Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, April 4, 2015

Low budget Short Getaway: Pulau Ketam: (Ke Hujung Part 3- Final)

Hari makin panas. Badan dah rasa berlengas lain macam. Kalau tak kena gaya kepala pun boleh kena migrain.Tapi kaki tetap berkayuh mengikut yang lain-lain ke penghujung Pulau Ketam yang lagi satu. Sebenarnya tak boleh kata hujung juga sebab pulau ni lagi besarrrr dari tu sebenarnya.

So up and down kita berkayuh lalu jambatan lagi sekali. Skill GB? Masih kelaut. Kompem salah basikal!




Nampak art ni sewaktu dalam kayuhan nak ke hujung

Aha. Dah nampak. Hujung yang ini adalah sebuah kelong. Boleh sewa bermalam kalau nak memancing. Kaki pancing pasti suka! 

Jom aa kayuh ke sana!



Kat atas jalan macam ni... GB tak kayuh. Sebaliknya jalan kaki dan tolak basikal sampai hujung.


Panjangnya nak baca....!!



Panas terik. So takde orang time ni.

Kita tinjau sekeliling..



Dan tumpang berteduh jap dalam stor ni,




Dan mereka juga join sekali.







Selesai? Mari ke pangkal jalan.



Terserempak dengan nyonya jual sayur ni. Kat KL ada macam ni?? Takde kan..?




Singgah pekan jap. GB haus. Kat sini minum air tebu freshly squeezed...masyaAllah... nyaman!!




I think I missed some other nice photos.Takpelah... nanti-nantiGB hapdet taruk kat sini.

Lepas ni kitorang solat,dan bersiap untuk pulang, GB belum tidur lagi... remember? Dan esok keje dah. Gilo..



OKBAIIII Pulau Ketam!!! If given another chance atau sesiapa ajak lagi atau mungkin GB sesaja nak pegi sendiri, I will not hesitate to. Just next time tukar la topi tu. Pakai tennis cap je.Dan glove. Dan face mask. Sebab walaupun getting tanned itu sexy, tapi seksa nak menanggung pedih kulit dan hidung berdarah tu adalah tidak sexy ok!!

Ok, getting ready untuk update trip yang lain pulak. Dan sedikit update personal kenapa lama tak bubuih entry baru #likeanyonecare!! Hahaha!!

19 comments:

  1. Rajinnya la haiihh berbasikal bagai... Kalau akak, memang tak sanggup la.. Mungkin sebab faktor usia.. hehh...

    ReplyDelete
  2. Kalau ke Pulau Ketam lagi, mmg kena tepek sunblock tebal2...bawak air mineral banyak2...gila panas! hahaha

    ReplyDelete
  3. Gigih mak baca notis bertulis tangan itu (yang BM la...)...

    Mak pernah buat perangai duduk kat 'carrier' belakang tu untuk kayuh basikal...hehehe...

    ReplyDelete
  4. kreatif & inovatif si nyonya sayur

    ReplyDelete
  5. line kuning atas jalan tar tu buat sendiri ke apa?

    ReplyDelete
  6. Alaaa tak dapat nak komen first hehehe
    auntie jual sayur tu sangat kratif dia punya basikal.

    ReplyDelete
  7. GB...tengok gambar gambar tu teringat zaman nekcik dibesarkan dari lahir hingga 6 tshun...Kg.Tg.Pelepas Johor sblom dijadikan pelabuhan

    ReplyDelete
  8. Kalau akk confirm migrain hehe....best tak trip kt sna gb?

    ReplyDelete
  9. Kalau sy nak pegi, gb sudi temankan ke tak? ;)

    ReplyDelete
  10. Nak pergi juga nanti
    Bawak family.. Ada anak yg tak pandai bawa basikal..
    Nak cari geng baru enjoy

    ReplyDelete
  11. cantik2 gambar... ada cerita dalam setiap gambar

    ReplyDelete
  12. wah dah abis entry?
    nih baru nak update kisah pulau ketam...tungguuuuu

    ReplyDelete
  13. tu kenapa budak yang lawa tu pejam mata?

    ReplyDelete
  14. Enjoyed the pictures! Feeling like to stay away from town for a while!

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum gb..dh lama x ziarah blog ni. Makin meriah

    ReplyDelete
  16. Kakak membayangkan kalau time ribut atau angin besar macam manalah keadaan rumah atas air itu kan.. macam dah usang benar... ngeri tengok.

    ReplyDelete
  17. kecil-kecik dulu, bila jalan dkt jambatan/jeti kayu, mesti nak lompat-lompat. Ko buat tak GB?

    ReplyDelete
  18. nampak sungguh garang bodyguard kita yang tiga orang tu kan!!!??

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D