Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, January 17, 2015

Apa yang cik abang/ adik/ kakak/ tuan/ puan dapat?



GB baca balik entri-entri lama;

Entri yang pernah published tapi ditarik balik;

Entri yang selamanya dalam folder draft, nak publish tapi rasa macam dah tak relevan, tapi sayang nak delete, so simpan;

Entri yang dah published tapi kemudian diedit isi kandungannya;

yang buat GB terfikir beberapa perkara untuk dibuat pengajaran;

*

Sebab...

Adakalanya tak perlu kita kisahkan semua perkara tentang kita. Sebab kita takkan tahu apa yang akan terjadi di masa hadapan.

Pengajaran mahal dan bermakna.

Apa pun jadi, hidup mesti terus. Dahulukan yang wajib dan utama. Keep calm and buy flight tickets (ops!), dan Selamat Tahun Baru 2015.

P/S: Selama kawan-kawan berblog... apa pengajaran paling mahal yang kawan-kawan dapat?

24 comments:

  1. kadang2 xsemua benda perlu cerita dalam blog.. lama xsinggah sini

    ReplyDelete
  2. ...bahawa tak semua watak di blogshere sama dengan watak sebenar. Dan aku memakai topeng elusif diri....

    ReplyDelete
  3. rahsia diri adalah hak kita. Kongsi cerita2 biasa jgn hebohkan cerita luar biasa.

    ReplyDelete
  4. rahsia diri adalah hak kita. Kongsi cerita2 biasa jgn hebohkan cerita luar biasa.

    ReplyDelete
  5. waahh
    buy flight ticket !!
    untunglaaaa

    ReplyDelete
  6. ya, saya pun selalu begitu..

    bila dah publish, edit balik.. kadang2 tekan UPDATE dan kadang2 tekan DELETE je terus..

    pengalaman mengajar kita.... :)

    ReplyDelete
  7. saya juga selalu buat peel mcm tu publish edit delete...tetiba rasa mcm tak perlu, kadang2 rasa mcm perlu di olah balik, last2 delete terus..

    saya dapat banyak info..kadang2 saya dapat kekuatan disini, kadang2 saya terukir senyuman disini :)
    alhamdulillah hi GB!

    ReplyDelete
  8. Huhuhuu.. but flight ticket tu yg tak boleh tahan tu.. pape pun keep clam k..!!
    Kalau kisah yg ceria dan menarik dan ada pengajaran tu even dah lama tak salah pun nak kongsi walau dah lama.. :D

    ReplyDelete
  9. Yg dah tercerita biarkan, yg belum ditimbang-timbangkan.

    Nak terbang mana pulak kali ni?

    Blog buat kakak kenal GB kan:)

    ReplyDelete
  10. Betul la tu.. Nak delete sayang sebab nanti boleh baca balik semula.. Jadinya, simpan dalam draft balik semula..

    Pengalaman itu satu pengajaran.. Yang penting niat kita baca blog orang tu untuk apa.. Jika niat kita nak cari ilmu atau info, maka itulah yang kita fokuskan.. Jika nak cari kenalan, itu yang kita dapat.. Jika nak cari musuh, glemer ka kita.. ahahh..

    ReplyDelete
  11. hehehehe... teman geli sket dengan katak tu...

    ReplyDelete
  12. Saya banyak belajar pasal fotografi dari Cik GB dan kawan2 kita yg lain.
    Terima kasih :).

    ReplyDelete
  13. Salam perkenalan. Yang lama boleh jadi rujukan :)

    ReplyDelete
  14. Saya dah lama tak belek entry lama dan edit atau terus 'keluarkan' dari entry tahun tersebut.. Masih banyak yang tersimpan dalam draft tapi takdan nak publish.. Mungkin akan kekal sebagai draft..?

    ReplyDelete
  15. Sepanjang berblog apa yang saya dapat?

    "Blog bukanlah hak milik kekal". -IncekMe.

    Haha.. itu yang lah saya dapat Miss GB, sebab tu saya asyik pindah randah blog je. Tak pernah nak kekal. Haish. Benda Free kan. Tapi bil internet kena bayar. Haha. =D

    Banyak sebenarnya yang dapat. Antaranya pengalaman hidup yang orang lain dapat tapi kita juga boleh merasai walaupun kita tidak mengalami. =)

    ReplyDelete
  16. Aikkk...hari tu kata tak mau fly2 lagi...ahahaaa...

    Ya tak perlu kongsi detail berkenaan diri kita dengan orang luar takut2 itu akan jadi bahan utk orang tikam kita dari belakang.

    ReplyDelete
  17. Salam. Hee selamat tahun baru juga cik GB itu.

    ReplyDelete
  18. dapat tengok gambar osem dalam blog awak

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D