Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, October 26, 2014

Throwback: Episod Langkawi - Random Sceneries


Salam.

Bila buka balik hard disk, tertengok balik gambar-gambar kat Langkawi ni, baru GB teringat balik betapa cantik teramat sangat Langkawi ni. I mean, cantik sangat-sangat yang buat GB nak jelajah segala ceruk untuk menggali kecantikannya.

GB ke sana May 2014 haritu. Yes, it was my first time yet I never regret it for I believe it's better late than never. 

Langkawi is simply breathtaking!

Gambar-gambar yang GB post kat sini kebanyakannya GB ada yang amik dalam bas je on the way ke sana sini. Ada antaranya GB tak perasan pun sebab duduk dalam bas kan, snap snap snap je mana yang berkenan di hati.

Ada beberapa tempat GB pegi kat sana, which I will share later. InsyaAllah. 

Enjoy the views!

1

2

3

4

5

6

7

8


Tuesday, October 21, 2014

The Confession of the Workaholic Part 1 - I Moved and Moved On

Helang Merah nan gagah


Just in case ada yang belum tahu, GB dah balik keje ke KL ye. Different company. Bukan sebab JB tak best. Dan bukan sebab company lama tak best. Tapi macam biasalah. Selagi kita belum terikat dengan apa-apa atau sesiapa, the needs of settling down fall into number two. Number one; depends on individual.  Kalau GB dah tentu kepuasan dalam kerjaya. I believe that we have the right to choose what we want. So, choose I did.

*

GB ada banyak benda pending nak share dengan kawan-kawan kat blog ni. Tapi sebab dah banyak sangat, meh la GB share dulu gambar masa gi Langkawi haritu eh. Sekeping ni dulu. 

Kebetulan masa first day tu naik sama bas dengan big boss. Dalam bas tu jugak ramai minah-minah salleh yang keje sama company. Big boss tanya, 'Who's the first time coming to Langkawi?'. Maka seorang gadis ni angkat tangan. 

Dia sorang je yang angkat tangan.

Big boss tanya, "Your first time? You are from?"

"Kedah."

Dan boleh dijangka, Ramai ketawa bukan sebab nak gelakkan tapi tak percaya, Orang Kedah yang baru first time sampai Langkawi???

Dia tu adalah gadisBunga ini lahhh....