Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, September 27, 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta - Part 3 (Final. Yeayy!)

Ok. Let's go cincai in this entry. 

Kite cari port tembak Sukhoi, tapi sementara nak tunggu Sukhoi muncul memasing terpikat pulak pada pakwe comel berpersalinan Jalur Gemilang nih. Iskandar namanya. Tak sure la Mak Iskandar baca blog atau tau. Huuu...

Ok, Kesimpulannya GB tak dapat shoot Sukhoi. Laju nho. Hahaha!!!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Sekian.

Harap tahun depan GB boleh shoot lagi banyak scenes. Hargai kemerdekaan kita. Amin...






Sunday, September 21, 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta - Part 2

Kite sekarang shoot dari port lain pulak. Dari tepi jalan yang betul-betul dekat dengan orang berarak. Dok kat situ asyik keje syuuuhhhh ke belakang aje... sudahnya gambar yang kita dapat... gitu-gitu ajelah. Sobs! 

Kat situ jugak la gigih tukar lens kat celah-celah kaki orang ramai. Nasib baik tak kena pijak. Hahah!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

Ok. Kite nak cari port untuk shoot Sukhoi pulak. Mari beredar. Next entry eh!

Monday, September 15, 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta - Part 1

Gambar-gambar berikut disnap dari port yang sama. Di planter yang mana terpacaknya tiang bendera yang tertinggi di Asia tu. Banyak yang boleh diperhati dan dirakam dari sini. Semua menggunakan lens 70mm-300mm. Not so flexible but very useful in situations like this. :)

1. 
2.
3
4

5


6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

18

19

20

21

22

23

24

25

26

 Perbarisan dah bermula. Masa untuk cari port baru. Next entri eh!