Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, March 28, 2014

Harga yang perlu dibayar untuk sebuah benam matahari...

Teh O ais 50 sen. Mengadap sunset. Belakang Subang Skypark.  

Kita teruskan berdoa agar Allah mudahkan operasi Search & Recovery MH370... Amin...

*

Sebenarnya GB rinduuu sangat dengan sunset. Dan sunrise. Dan golden hours. Dan blue hours.

Tapi mana maunye sekarang ni kan.. Kuar pagi balik malam. Nak pacak tripod dah tak sempat. Matahari tu memang la jumpa, tapi time yang dah terpacak atas kepala punya lah. Basking tengah site. Balik office...garing!

Dan proses penggaringan itu berulang setiap hari kecuali kalau hari hujan...

Maka sekarang GB dah bertukar warna. Tanned. Bukan hitam. Tanned. Tapi darker tone punya tanned.

No wonder la bedak Ronasutra GB cepat habis sekarang. Ye lah kan... sapu la banyak mana pun takkan cerah punya...

Sobs!

P/S: Now with a backpack, camera, tripod, sunglasses, (alamak hat tertinggal dalam kete!!!), and sunblock, I'll be away. Dan jangan tanya apa kaitan tajuk dengan entri GB nih. GB kan memang selalu cenggitu. Huhuhu~

Tuesday, March 11, 2014

Without a Trace



Sama-sama kita berdoa agar MH370 Boeing Triple Seven dijumpai semula.

Doa kita belum padu, mungkin.

Sejak kecil lagi GB selalu mendengar cerita ayah yang bergelumang dengan dunia aviation sejak dari dalam TUDM lagi. GB tahu banyak tentang jet-jet yang ayah pernah selenggara semasa dalam MAS, termasuklah pesawat dari luar negara; Arab Saudi, Qatar Airways, Qantas. Betul macam yang diberitakan. Malaysia adalah pusat penyelenggaran banyak pesawat dari luar negara. Sekarang ayah beralih tempat, tapi bidang masih sama. Jiwa ayah dah di situ.  Jadi apabila jet penumpang yang serupa itu hilang tanpa kesan langsung, ayah tidak mengulas banyak. Cuma tunggu perkembangan terkini.

Dan GB? Hati terusik melihat gambar-gambar keluarga mangsa; ibu, ayah, kaum keluarga; yang penuh risau, sugul, sedih dan ada yang seakan sudah pasrah. GB melekat depan Astro Awani (pada mulanya) dan lepas tu tukar channel sebab GB tak puas hati dengan berita dan penyampai di Astro Awani. TV3, bagi GB, beri berita dan wawancara terbaik dan menyeluruh. Dan bila takde tv dan radio, sentiasa GB pantau perkembangan melalui laman web rasmi yang boleh dipercayai. Sebab kalau setakat percayakan links yang dikongsi di facebook, tak boleh lah. Banyak sangat rumours yang tak masuk akal. GB baca semua tapi..

Sampai saat GB tulis entri ini... MH370 masih berada di somewhere yang sesiapa pun tak tahu. Hanya Allah.

Hanya Allah.