Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 18, 2014

Dari Kokdiang ke Jogja - 5.2 (Monggo Chocolates, Rumah Wayang Kulit)

Menurut DrSinga, Monggo Chocolate ni adalah coklat yang famous  di Jogja ni. GB ada beli beberapa jenis kat kedai dan yups, coklat ni memang sedap! So bila di bawa ke sini... rambang mata jugak. Tapi GB tak beli banyak. Sebab sedar tak sedar duit rupiah dah tinggal sikit. Tercicir kot...?



Dan maka kerana itu GB tak kisah menjadi coklat. (Hitam dah sebenarnya. Heheh)

Coklat special  edition  sempena Halloween. Kodoknya rasa pandan. Heheh.


Kalau ada uang lebih maka pasti GB akan beli yang ini

GB beli ni! Sedapppp!!!!


Ni bakul coklat CPL ye kawan kawan...


***
Lepas shopping  coklat... Decky bawa ke sini dahulu sebelum proceed  ke Kraton. Rumah wayang kulit. GB agak excited  kat sini sebab selama ni tak pernah tengok show wayang kulit. Sini pum takdelah tengok show, tapi tengok patung wayang kulit dan lain lainnya juga sudah cukup menarik.









Model saya. Tengok jelingannya... heh heh heh

Dah back to the real DrSinga


Tiba masa bergerak ke Kraton. Hari makin panas dan jalan jugak agak macet. Sebab hujung minggu kot..





***




1 comment:

  1. sebenarnya kan... masa kat wayang kulit tu kan... saya..... bulu roma tegakk... thats Y saya kurang aktif ... sekian...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D