Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, October 21, 2014

The Confession of the Workaholic Part 1 - I Moved and Moved On

Helang Merah nan gagah


Just in case ada yang belum tahu, GB dah balik keje ke KL ye. Different company. Bukan sebab JB tak best. Dan bukan sebab company lama tak best. Tapi macam biasalah. Selagi kita belum terikat dengan apa-apa atau sesiapa, the needs of settling down fall into number two. Number one; depends on individual.  Kalau GB dah tentu kepuasan dalam kerjaya. I believe that we have the right to choose what we want. So, choose I did.

*

GB ada banyak benda pending nak share dengan kawan-kawan kat blog ni. Tapi sebab dah banyak sangat, meh la GB share dulu gambar masa gi Langkawi haritu eh. Sekeping ni dulu. 

Kebetulan masa first day tu naik sama bas dengan big boss. Dalam bas tu jugak ramai minah-minah salleh yang keje sama company. Big boss tanya, 'Who's the first time coming to Langkawi?'. Maka seorang gadis ni angkat tangan. 

Dia sorang je yang angkat tangan.

Big boss tanya, "Your first time? You are from?"

"Kedah."

Dan boleh dijangka, Ramai ketawa bukan sebab nak gelakkan tapi tak percaya, Orang Kedah yang baru first time sampai Langkawi???

Dia tu adalah gadisBunga ini lahhh....

18 comments:

  1. akak pun tak pernah sampai langkawi
    tempat-tempat di Pahang pun banyak yang tak explore lagi :)

    ReplyDelete
  2. kenangan manis honeymoon kat Langkawi dulu...
    skrg..setiap kali pergi..mesti byk perubahan dapat dilihat...

    ReplyDelete
  3. Amacam? tempat baru ok tak?

    Biasanya macam itulah yg dekat tak pergi tapi yg jauh nak di explore dulu..

    ReplyDelete
  4. selalunya macam tu.....tpt jauh kita lawat...yg dekat??...alah tak pa...dekat ja...anytime....:))

    ReplyDelete
  5. langkawi dah mcm rumah kedua mrs time kecik-kecik dulu..
    hopefully GB jumpa kepuasan dlm kerjaya di KL..

    ReplyDelete
  6. Bila org capture gambar then gambar tu jdk CANTIK SANGAT, bt kita rasa macam, BESTNYA LANGKAWI. Padahal, biasa-biasa je. Hehehehe!

    ReplyDelete
  7. Dik, better offer? Good that you chose to grab it. As you said, tak terikat. So be it..hehehehe. Akak yg dah terikat ni pun susah payah nak settle down lagi. Doakan akak to settle down in a short time ek....

    Pssstttt: Bab Langkawi, akak menang la kan...? Hahahahahahha....

    ReplyDelete
  8. saya pon belum pernah sampai langkawi hihi

    tapi saya org melaka. lalala

    ReplyDelete
  9. heheh...ada sedara akak kat kedah pun takpernah pi langkawi sebab dia takut nak naik apa2 kenderaan laut nih..heheh

    ReplyDelete
  10. cantiknya GB gambau yg ko amik..aku pon lama xg langkawi..last g 2004..hehhe..ko pon lama xjumpe..last jumpe 2011..hehhe..miss u so much..mmmuuuahhaa

    ReplyDelete
  11. OMGGGGGGGGG
    nape la tak pernah pi langkawi
    3 tahun berturut2 dah pi langkawi
    tetap jatuh cinta
    tetap nak pi lagi

    ReplyDelete
  12. tak perlu malu nak mengaku , saya juga blm sampai langkawi ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  13. macam saya jugak, orang johor, tapi belum sampai pun legoland haha

    ReplyDelete
  14. jika asyik tukar kerja...bila kestabilan karier akan bermula?

    ReplyDelete
  15. heheee.. sama juga macam Nurul.. tak habis lagi menjelajah kampung sendiri sebab duduk jauh kat sini.. perghh.. Alasan! hahaha

    ReplyDelete
  16. Aku pun baru sekali pergi lngkawi..

    ReplyDelete
  17. Cantik....rindu sama uolls...tak rindu sama js ke? Hehe

    ReplyDelete
  18. Better late than never, ye tak :)
    Lawa shot helang tu. Harap2 in future GB up more helang shots ok. Saya suka :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D