Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, September 7, 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta - Prelude

Salam kawan-kawan. Haritu 31 Ogos GB ikut geng pegi Dataran Merdeka. First time ever untuk GB. Semangat pulak rasa.

Pagi-pagi dah sampai. Angkut beg dan kamera dengan lens 70mm-300mm. Dan sebijik lagi untuk wide angle purpose. All fully charged, heheh. Time tu peserta perbarisan tengah bersiap-siap lagi. Cuaca cantik. Takde panas sangat. Just nice je. So untuk entri ni GB tayang gambo sebelum acara bermula.

Nasib baik ramai yang spoting dalam busy bersiap pun.

(Ni memang update gaya bergegas sebab ekhem... busy nho la sekarang ni!)

1. Abang polis trafik bersiap siaga 

2. Tolong menolong bawa bahagia

3. Senyum mesra walaupun waktu tengah sarung pakaian, Hai bang!

4. Gambar ni fokus kelaut sebab tengah rush mengejar mereka yang sudah jauh di depan. Argh. Nak tunjuk gambo kete kebal kat belakang tu sebenarnya...

5. Dari kejauhan...abang ni sorang je pandang lens GB.

6. Hari ini mereka semua bertambah tinggi sekurang-kurangnya satu kaki., Yey!



/
7. Haaa....nampak tak betapa ramai dah sampai...?

8. Trial and error spot mana nak di'conquer'. Not here. Pass!

9. Sebelum busy mengetik...mari kita nikmati keindahan langit dulu. Subhanallah.... :)

~to be continued~





22 comments:

  1. ehemmm... chop.. tempat dulu...!!!

    ReplyDelete
  2. Best, kan kalau dapat menikmati suasana macam ni..

    Langit dan awan tu memang Subhanallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Azz... memang terpukau mata ni melihatnya...

      Delete
  3. Setuju .. gambar last tu sangat luar biasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle AL,

      Rezeki saya pula pagi tu berbumbungkan langit cantik. :D

      Delete
  4. ok boleh komen....

    next year Is Shaa Allah kita cari port baik punya... ;)

    ReplyDelete
  5. Lama tak pi nonton perbarisan secara LIVE
    Malas nak jlnjauh2

    ReplyDelete
  6. cantiknya langit merdeka tu GB :)

    ReplyDelete
  7. Nice capture...bukan nak boleh dpt cam ni selalu.....abangsenyumdokpakaibaju tuh :))

    ReplyDelete
  8. Akak pon ada kat sana tapi tak ada kamera gedabak tu!

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum GB.. lama x singgah sini. Singgah ke?

    ReplyDelete
  10. 50 tahun lagi sangat bernilai harga gambar gambar ni...

    ReplyDelete
  11. (komen dalam hati)...
    sebab corot dlm komen

    huhu

    ReplyDelete
  12. sejak duduk kl belum pernah pegi lagi sambutan hari kemerdekaaan..kurang patriotik sungguh kan

    ReplyDelete
  13. moga dapat peluang meraikan di dataran merdeka satu hari nanti..

    ReplyDelete
  14. Pernah merasa jugak dulu duduk dalam perbarisan hari kemerdekaan ni. best jugak. hehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D