Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, August 5, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri. GB akan pergi lagi. Tinggalkan hati di sini.

Kedah nan indah!

Part 1

Sebenarnya bertukar angin itu tidak mudah, tapi GB percaya pada ini: pada setiap hijrah pasti ada hikmahnya. 15/8/2014 ni GB akan mula di tempat baru. Reasons: banyak. Mainly sebab career development. And better opportunities to gain more knowledge and recognition, perhaps. Perhaps. Recognition in my own definition of course. (Definitions will not be provided though, hihi~)

Untuk semua yang mungkin terlibat: Sorry la GB tak cakap awal-awal.

And to him; I am not running away from anything.

*

Part 2

Rezeki, jodoh, ajal; semua itu Allah punya kuasa. Ayat klise yang kita selalu dengar adalah manusia hanya mampu merancang, tapi Tuhan yang menentukan.

Klise. Tapi itulah yang benar, kan?

GB tak rancang pun akan berada di JB hanya untuk 2 tahun. Cinta GB pada JB adalah utuh, dan sebab itu GB tak pernah terfikir untuk tinggalkan bandaraya ini dalam waktu terdekat ini. Tetapi Allah sudah tulis rezeki GB adalah untuk kembali.

Jadi, siapa GB untuk menidakkan takdir Allah?

So I'll be missing everything that had wrapped me in throughout these two wonderful years.

1. The housemates that are close to me just like sisters.
2. The office mates that makes me feel like family is just around.
3. The clients that makes me feel like good friends are never far away.
4. The fellow colleagues from the other offices that spells 'we are family'.
5. Him; who makes me believe that love is not an impossible something even when I am being my truest self. (My truest self is not all sugar and spice and everything nice... you see... ). Note: Leaving you means I leave us to Allah. Have faith in qada' and qadar and everything will be fine insyaAllah, whatever happens in the future is the best thing written for us by Allah.

*

Part 3

Raya kali ini biasa sahaja. GB seperti selalu, bersederhana sahaja dalam segala segi. Sudah dewasa untuk terlalu memikirkan keseronokan. Kadang terfikir juga mahu kembali ber'naif'an seperti kanak-kanak; tapi tak boleh dan tak mungkin kerana hidup ini adalah suatu tanggungjawab.

Apa-apa pun GB ucapkan Selamat hari Raya. Maaf Zahir Batin. Taqabbalahu minna waminkum.

P/S: Berangan lagi mahu cium tangan suami raya ini. Tetibe GB rasa apasal macam jiwang sangat entri ni?Hahah!

25 comments:

  1. Oohh.. Dah ada 'him' kat JB ehh.. :D

    Apapun, moga ada jodoh kalian.. InsyaAllah... Dan moga terus sukses dalam apa yang GB ceburi/hadapi..

    Selamat hari raya GB.. Maaf zahir batin..

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum GB
    selamat hari raya maaf zahir batin. Moga dipermudahkan segalan urusan walau dimana pon berada. ALLAH Sentiasa bersama kita :)

    ReplyDelete
  3. TAPI KAN..AKAK DAH TUA2 NI PUN BILA RAYA JE MESTI TERUJA SANGAT..SERONOK TAK SABAR SAMA NAIK DENGAN ANAK..EHHEHEH

    ReplyDelete
  4. salam raya GB... balik Kedah semula ke

    ReplyDelete
  5. GB...selamat hari raya maaf zahir dan batin
    Pindah ke mana Johor ke kedsh ke x kisah d mana GB berada semoga success dalam carrier ye
    Pasal jodoh tu klau jodoh x ke mana wlau berada berjauhan betul itu semua urusan Allah dia yg lebih mengetahui

    ReplyDelete
  6. Allah akan menjadikan semuanya indah pada waktunya.....

    Jangan risau pasal jodoh.... Bak kata UAI 'pemilik tulang rusuk mu pasti akan datang mencari mu'

    Good Luck.... moga jodoh GB makin dekat di tempat baru

    ReplyDelete
  7. Berjauhan dengan si DIA tu... boleh rindu-rinduan... Kalau ada jodoh, jangan lupa teman untuk merasa nasi minyak GB tu :d

    ReplyDelete
  8. Selamat hari raya GB... in sha allah semua yang berlaku itu ada hikmahnya.

    ReplyDelete
  9. jauh perjalanan, luas permandangan.

    ReplyDelete
  10. Semoga Aidilfitri tahun depan, anakanda sudah ada tangan suami untuk dicium... InsyaAllah

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya babe
    setiap yg kita lalui tu memang sudah dirancang olehNya
    siapalah kita nak menidakkanya, ye dak

    ReplyDelete
  12. seronok membaca entri ni hehe...

    saki baki kuih raya ada lg ke?

    ReplyDelete
  13. GB selamat hari raya..mohon maaf kalau ada salah silap yer.

    Mrs doakan yang terbaik buat GB dan "Him", moga tahun depan bole cium tangan suami, Insya-Allah amin amin Ya Rabbal Alamin

    ReplyDelete
  14. sedih baca post GB ni. Akak doakan yg baik2 shaja utk GB. Semoga Allah SWT sentiasa merahmati dan melimpahkan kasih sayangnya pada GB.. Aamiiinnn.

    ReplyDelete
  15. Kepada Him:

    GB ni baik budaknya.

    GB: Ha kau kerja mana pula?

    eh, Him ni Ibrahim ke

    ReplyDelete
  16. Semoga dipermudahkan urusan...aaminn.

    ReplyDelete
  17. Hello, of coursse this post is truly fastidious and I have learned lot of things from it about blogging.

    thanks.

    Visit my blog post; Visit This Website

    ReplyDelete
  18. Selamat Hari Raya Aidilfitri GB. Semoga dipermudahkan di tempat baru.

    ReplyDelete
  19. Kenapa nak tinggalkan kami tanpa hints at all? Tak nak berkunjung rumah kakak dulu ke? Nanti kalau dah nun jauh sana lagi payah...

    Pintu rumah kakak berkunci pun boleh masuk senyap-senyap, ini lagi dah terbuka kenapa tak ada berita?

    Sedih...:(

    ReplyDelete
  20. Semoga dipermudahkan segala urusan SisGB! =)

    Sayu je bila membacanya.

    Selamat Hari Raya jugak! hehe.. Jaga diri kat tempat baru.

    ReplyDelete
  21. "..Living you means I leave us to Allah.."

    yang tu bunyi macam ringan tapi sebenarnya berat... saya pernah melaluinya.. cuba untuk benar-benar redha tapi dalam hati, Ya Allah...tunjukkan lah.. tunjukkan lah.. andai dia terbaik utk ku permudahkan lah...bla.. bla.. blaa...

    and segala macam doa dan harapan dirapat sembah...

    hehehehehee... ;)

    semoga Cik GB terus positif mendepani hidup.. saya doakan dari jauh.. InsyaAllah.. suka baca blog yang selalu ada inspirasi mcm blog ni.. ;)

    "hidup mcm roller coster kan.. kita pilih nk jerit ketakutan atau nak jerit Kita Enjooooyyyyyy...!!"

    ;)

    ReplyDelete
  22. Entry ni simple tapi membawa makna mendalam bagi mereka yang terlibat..
    Moga urusan GB dipermudahkan di tempat baru tu nanti.
    Selamat Hari Raya Aidilfitri buat GB.. ;)

    ReplyDelete
  23. you'll be at new place in 3 days....all the best....

    if it's him....he will come wherever you are :)

    ReplyDelete
  24. All the best GB...InsyaAllah Allah akan jaga anda.

    ReplyDelete
  25. All the best Cik Bunga yang comel. Kalaulah sy boleh jdk mcm Cik GB ni. Tak ada benda yang ssh dlm dunia ni, kan?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D