Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, May 5, 2014

Borneo lagi: Bintulu, Miri, Brunei - Prelude



GB sedar satu perkara. Every time GB gi travel especially kat tempat yang bukan feveret untuk orang lain book tiket dan pegi melancong, sebenarnya GB sedang menimbulkan persoalan di minda beberapa orang yang ada di keliling ni. Ada yang pernah tanya terus kat GB tentang persoalan mereka.

Nak pegi tengok apa? Apa ada kat situ? Banyak ke gaji GB sampai asyik gi jenjalan je? Tak penat ke?

Dan ada juga yang berkias-kias tapi GB tau mereka mahu tahu.

Takpe. Kalau rajin dan kalau ada masa nanti GB tulis panjang lebar tentang hobi GB yang satu ini pulak selain dari fotografi.

*

GB suka ambil kesempatan.

Kawan serumah GB yang juga merangkap kawan seofis - dah kawin tapi asben dia keje kat Bintulu. Sebab dia selalu je ke sana, GB terfikir... why not GB cari satu waktu untuk kacau daun ikut dia ke sana dan jalan-jalan Bintulu. Dah alang-alang kat Bintulu, why not terus ke Miri dan Brunei jugak kan...? Passport kan ado..

Sebab tu la GB amik kesempatan ni untuk ke Borneo lagi.

GB cuba la rajin-rajin sikit meng update supaya takde yang kecewa sampai bukak blog GB seminggu sekali je sebab lambat update. Maaf!!! Heheh~

**

Jadi..apa yang GB dapat di sana? Banyak! Best giler! Dan banyak benda GB nak cerita dan tayang foto nya. Walaupun ada satu moment paling best yang GB tak dapat capture dengan kamera, tapi takpe. GB puas hati!

The people. The lifestyle. The food. The architecture. The landscape.

Banyak...! Nanti eh GB citer panjang lebar lagi. Harap-harap sempat la abiskan stori mori ni sebelum GB terbang gi Pulau Helang pulak wiken ni.

Har har har!!!

P/S: Ada satu lagi benda best GB nak share dengan kawan-kawan. Tapi tunggu la lepas balik Pulau Helang kang. Huuu~

16 comments:

  1. lain orang lain cara percutiannya..janji kita yang pergi rasa bahagia dan gembira, betul tak GB?

    tak sabar nak membaca next entry GB..apakah yang hendak dikongsi, mrs sedia menanti disini :P

    ReplyDelete
  2. cepat la up entry GB, teruja sudah ni :)

    ReplyDelete
  3. Bila d sebut ada citer best nk d kongsi ni yg buat i x sabar nk baca nih cepat update GB :-)a

    ReplyDelete
  4. Aku jenjalan dalam blog ni pun jadi la... dapat juga tgk pemandangan...free... hehehe

    ReplyDelete
  5. diberi kesihatan yg baik dan ongkos pun ada , why not jalan-jalan melihat dunia Allah yg indah ini kan?

    ReplyDelete
  6. diberi kesihatan yg baik dan ongkos pun ada , why not jalan-jalan melihat dunia Allah yg indah ini kan?

    ReplyDelete
  7. @Nizam.Ariff

    Rasa macam kita pun ikut dia cuti sama kan Zam kan?

    Hehe.

    ReplyDelete
  8. weh weh apa ni semua nak kene tunggu hahahaha

    ok cepat sket kita tunggu cerita best tu lalalala

    ReplyDelete
  9. kita tunggu update seterusnya :)

    ReplyDelete
  10. Akak pon cemburu dengan GB yg asik2 jalan2 akak kalau nak jenjalan kena fikir utk 5 org...rabak poket...ahahahaa...

    ReplyDelete
  11. selagi masih ada peluang ada budget ada tenaga.... pergilah kemana saja kita mahu... pedulikan kata org

    ReplyDelete
  12. Teruskan minta GB..asalkan GB gembira

    ReplyDelete
  13. Thumbs Up! Buatlah apa yang kita suka, Insyallah akan berjaya dengan cara kita ;)

    ReplyDelete
  14. tak pernah terfikir nak ke Brunei..hhmmmm

    ReplyDelete
  15. Brunei tu best juga kan GB
    cuma masa akak pergi dulu
    sangat kesuntukan masa
    nanti sambung story eh :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D