Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, March 11, 2014

Without a Trace



Sama-sama kita berdoa agar MH370 Boeing Triple Seven dijumpai semula.

Doa kita belum padu, mungkin.

Sejak kecil lagi GB selalu mendengar cerita ayah yang bergelumang dengan dunia aviation sejak dari dalam TUDM lagi. GB tahu banyak tentang jet-jet yang ayah pernah selenggara semasa dalam MAS, termasuklah pesawat dari luar negara; Arab Saudi, Qatar Airways, Qantas. Betul macam yang diberitakan. Malaysia adalah pusat penyelenggaran banyak pesawat dari luar negara. Sekarang ayah beralih tempat, tapi bidang masih sama. Jiwa ayah dah di situ.  Jadi apabila jet penumpang yang serupa itu hilang tanpa kesan langsung, ayah tidak mengulas banyak. Cuma tunggu perkembangan terkini.

Dan GB? Hati terusik melihat gambar-gambar keluarga mangsa; ibu, ayah, kaum keluarga; yang penuh risau, sugul, sedih dan ada yang seakan sudah pasrah. GB melekat depan Astro Awani (pada mulanya) dan lepas tu tukar channel sebab GB tak puas hati dengan berita dan penyampai di Astro Awani. TV3, bagi GB, beri berita dan wawancara terbaik dan menyeluruh. Dan bila takde tv dan radio, sentiasa GB pantau perkembangan melalui laman web rasmi yang boleh dipercayai. Sebab kalau setakat percayakan links yang dikongsi di facebook, tak boleh lah. Banyak sangat rumours yang tak masuk akal. GB baca semua tapi..

Sampai saat GB tulis entri ini... MH370 masih berada di somewhere yang sesiapa pun tak tahu. Hanya Allah.

Hanya Allah.

28 comments:

  1. Yes very true Wan. Every detail things HE knows!

    ReplyDelete
  2. DIA lebih tahu...berserah mengharap ehsannya.

    ReplyDelete
  3. moga di permudah kan segala urusan... In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  4. oo..ayah GB kerja TUDM ka??mesti kacak nih..heheh

    ReplyDelete
  5. yup....GB terdedah pada dunia aviation sejak kecil lagi....nasib tak jadi pilot :P

    ReplyDelete
  6. Berdoalah... hanya Dia yang mengetahui segalanya

    ReplyDelete
  7. Macamana canggih pun teknologi manusia tak boleh melawan Ilmu Allah. Kita hanya manusia yg kerdil

    KepadaNya kita memohon dan berserah

    ReplyDelete
  8. Benar
    Hanya ALLAH yg tahu..
    Kepandaian kita tidak mampu menjangkau ilmu ALLAH...
    Semuga dipertemukan MH370

    ReplyDelete
  9. Semuga Allah perkenankan doa dan harapan kita semua ye GB..insyaallah

    ReplyDelete
  10. Semuga Allah perkenankan doa dan harapan kita semua ye GB..insyaallah

    ReplyDelete
  11. sama2lah kita berdoa...semoga MH370 dpt ditemui...insyaallah dgn izin dan doa dimakbulkan olehNya...amin

    ReplyDelete
  12. yeah. cukuplah spekulasi..

    mcm2 sangat..


    and pagi tadi. dalam radio.. ada sesuatu yg akhirnya buat nik ketawa tentang MH370.. nnti nik share di blog ya =)

    ReplyDelete
  13. Terlalu ramai bermulut longkang di luar sana...rumours dah satu hal, menjadikan tragedi satu lawak dah satu hal lagi...insaflah manusia. Ini bukan hari anda....

    ReplyDelete
  14. Allah Yang Maha Berkuasa lagi Maha Mengetahui

    ReplyDelete
  15. Hanya DIA yang mengetahui di mana dan kita berdoa moga pesawat itu dijumpai..

    ReplyDelete
  16. Hanya DIA yang mengetahui di mana dan kita berdoa moga pesawat itu dijumpai..

    ReplyDelete
  17. salam GB...misteri kan..hanya Allah lagi Maha Mengetahui segalanya...

    ReplyDelete
  18. Sedih hingga ikut sama menangis..


    dan...


    Risau juga..


    Moga Allah lindungi segalanya.. Ameen..

    ReplyDelete
  19. Moga satu hari Allah bukakan hijabNYA...bukan sahaja hijab yang menutup misteri MH370, tapi juga hijab2 di hati kita, di hati pemimpin, tentang mengapa ujian ini diberi kepada kita....

    ReplyDelete
  20. pernah gaks termenangis dgn berita ni... sugul :(

    ReplyDelete
  21. kita semua sedang diuji olehNya. Berdoalah...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D