Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, February 3, 2014

Setelah dingin, datang hangat...

CNY red lanterns. Danga Bay, JB. 

Beberapa minggu sudah udara di JB ni terasa dingin bak bayu Kundasang. Sampai tengah hari pun masih nyaman...dok kat site pun rasa best je.

Tapi sekarang... panas betul cuaca. Dah sebulan lebih tak hujan. Air tasik sebelah site office ni dah mengering. Orang pun ramai yang sakit. Mak GB pun sakit kat sana. Adik-adik pun sama. GB cuba bertahan dengan vitamin C dan alfalfa Shaklee, dan cuba minum air banyak. Harap-harap Allah beri kesihatan yang berterusan. Sebab kalau sakit kat sini siapa nak jaga? #tetibetacing....

P/S: Mak dah bagi hint suh balik keje kat KL. Owh..gimana sihhhh....?

25 comments:

  1. saya baru balik dari JB..
    mmg panasssss...

    balik kerja kat KL?
    anda lebih memahami situasi anda...saya doakan yg terbaikk

    ReplyDelete
  2. melaka pon panas weyhhhh. kalau tengahari, berlengas rasa

    ReplyDelete
  3. Babe...kalau takder sapa yang jaga, jomlah balik sini. Hu3x kita pun tacingggg......

    ReplyDelete
  4. haah kat tempat akak mlm n pagi sejuk giler
    siang panas 31°c

    ReplyDelete
  5. assalam,

    kat tempat bunda siang malam panas....
    apa pun Alhamdulillah...sekurang2nya tanaman kita tak kering...sungai dan tasik juga tak kering lagi ...

    ReplyDelete
  6. GB semoga cepat sembuh...kalau berlaku perubahan cuaca tu...badan pun akan terasa perubahan nya..tak ada org jage eh..sian..tak pe samalah kita heee

    ReplyDelete
  7. Di area rumah aku kat Selangor ni masih sejuk lagi waktu pagi. Mandi memang menggigil-gigil. Tengah hari dah panas sket dah.

    ReplyDelete
  8. a'ah kan GB..dah panas dah skrg ni...

    dulu time sejuk mandi basuh mata je
    skrg dah panas tiap 2 jam rasa nak berendam dlm pool...

    ReplyDelete
  9. Cepat cari calon org Johor so tak payah pindah kerja di sana..

    ReplyDelete
  10. lain macam rasa sejuknyerkan... sekarang dah panas balik kot...
    alamak baru nak feeling duk sanakan...

    ReplyDelete
  11. last 2 week sejuk giler...sekrang panas menyengat...rasa mcm x nak kuar umah...duk umah plak macam kena rebus...sehari 5 kali mandi sekarang...tanah kat kampung dah merekah mcm musim kemarau plak...

    ReplyDelete
  12. kahwin la org cni .!! nti org jgakan.. xde la tacing2 lagi.. jgn lupe jmput tau.. haha

    ReplyDelete
  13. bulan Feb ni musim orang demam selsema ... dari dulu lagi aku tgk begitu....

    ReplyDelete
  14. KL pun panas sekarang...tido malam pun lencun walaupun buka kipas..
    mcm nie lah nasib rumah takde ekon

    panggilan pulang?? sama mcm ms, masih berpikir-pikir haruskah atau tidak..marilah kita bersama sama mendoakan yg terbaik :)

    ReplyDelete
  15. Kt pjaya pun panas gak ni^^ moga2 cepat sembuh ye gb

    ReplyDelete
  16. KL atau JB? acu doakan yang terbaik untuk GB :)

    ReplyDelete
  17. kedah panas sesangat waktu siang...rumput2 tepi jalan kekeringan..

    ReplyDelete
  18. Salam singgah GB,

    Dah lama tak balik Johor. Memang panas sangat ke sekarang ni? Bila mak dah asyik bagi hints suruh balik bekerja di KL tu memang nak kena fikirkan juga pilihan yang ada :)

    ReplyDelete
  19. sekarang rumah saya panasnya ya ampuunn...


    pukul 10.30 pagi dah tak sanggup keluar jemur kain

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. sama la..kat penang ni panas sangt..

    ReplyDelete
  22. kat kelantan masih lagi sejuk dan nyaman. Sekitar pukul 8 pagi, suhu sekitar 18 dajah celsius

    ReplyDelete
  23. Sungai Buloh pun begitu...skrg ni tgh malam lagi bahang

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D