Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, February 21, 2014

Mari kite habiskan kisah 'throwback' ini: Kota Johor Lama


Ini adalah destinasi jelajah Kota Tinggi terakhir sebelum masing-masing pulang ke sarang. Sebenarnya kat sini ada Muzium dan tinggalan sejarah Kota Johor Lama. Dan ada kubur lama juga di luar, tapi GB dah lupa kubur siapa.

Nak cerita banyak-banyak...rasanya lagi best kalau baca kat blog kakak saya di sana nun. Hehehe...!

*

Lepas ni kitorang balik JB cari makan. Tapi lajak pulak je JPO sebab jem amat dan hujan lebat gile pulak. #tetibe.

Akhirnya selesai jugak entry throwback jenjalan kat Kota Tinggi ni.

Boleh la GB cerita pasal benda lain pulak lepas ni. Hihih~

Semua jenis makanan yang masuk perut along the journey: Kuih siput, Belangkas masak pedas, Kachang pol Bandar Penawar, Laksa Kari JPO

15 comments:

  1. Cerita detail2 pasal belangkas tu boleh tak? Rasanya, harganya dan lokasinya.

    ReplyDelete
  2. alahai mata tertumpu kat mengkanan tu
    sedapnya :)

    ReplyDelete
  3. ok kite tak payah cerita dah pasal jenjalan kat sini.. heheheh....

    ReplyDelete
  4. Kacang pol BdrPenawar vs Kacang Pol Haji Larkin,mana lagi sedap?

    Saya tgh cuba men psiko diri sendiri, utk cuba makan belangkas! hahaha

    ReplyDelete
  5. Belangkas masak pedas?..mcm mana rasa nya eh..tak pernah mkn...kat Area Johor je kan...

    ReplyDelete
  6. @Aziela

    kat kota tinggi. rasanya pelik. hahaha! harganya tak murah tak mahal sangat. ngeeee~

    ReplyDelete
  7. @t.a.t.a

    itu laksamana bentan..takleh tunjuk muka. hahaha

    ReplyDelete
  8. @Daddy Ziyyad

    macam sedap lagi yang bandar penawar. huhuhu~

    ReplyDelete
  9. Belangkas...bunda belum pernah rasa.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D