Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, February 24, 2014

Hidup ini bagai layang-layang yang banyak di Pasir Gudang lah!



Happening sungguh event ni. Untuk pertama kalinya GB pegi, thanks to kawan baik GB yang sudi datang menjenguk dan temankan GB nunnnn jauh dari sana. Takde plan plan, ad hoc je pun. Tup tup cakap nak datang JB. GB suke!!!

Rentung memang rentung, tapi since tujuan utama ke sini adalah untuk tengok dan amik gambo layang-layang... maka GB fikir tak perlulah nak berjangok sangat. Pakai je sarung tangan, sport shoes, hat dan glasses... dah kurang risau pasal rentung di situ. Memang la nampak pelik dari orang lain tapi...like I care! :p

P/S: Sedikit nasihat terhadap diri sendiri... "Kalau tak suka sesiapa... tak perlu kot cerita kat orang lain. Simpan je sorang-sorang. Ada masalah nak simpan sorang-sorang? Then be very afraid sebab takut masalah utamanya adalah diri kita sendiri. Sebab the more you tell, the more you'll be judged. Kerana mulut, wajah yang cantik binasa. Sekian."

24 comments:

  1. @ewanthology

    hehe. berjangok tu melawa... slang kelantan. :D

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Kenalah jangok kalu nak comey huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. @anyss

    takpe... kite go for natural beauty and go for people who sees the beauty within. hahaha!!!

    ReplyDelete
  4. ingatkan jangok tu slang kedah! hahaha

    bila lagi ya ada festival layang2 kat situ..nak gi!!!

    ReplyDelete
  5. @JunAina

    budak jangok macam biasa...malas nak interprem. hahaha

    ReplyDelete
  6. @Daddy Ziyyad

    hahaha. mana de jangok dalam kedah!!

    next time festival silakan balik ya!!

    ReplyDelete
  7. Saya dah serik nak tengok layang2.
    Panas.
    Parking jauh.
    Angin takda.
    Jenuh tunggu layang2 naik ke udara.

    Gambar budak jangok takda ke?

    ReplyDelete
  8. GB tempat yang sama saya tengok bloger mama masszul pergi..
    nampak best la even ni :)

    ReplyDelete
  9. @zouldahan

    kebetulan masa saya pergi tu angin kencang!!! hihihi~

    budak jangok taknak taruk gambo kat sini. segan..

    ReplyDelete
  10. @Tihara

    ye ke kak?

    event ni ok kalau tau apa nak buat. kalau ikut ikut orang mungkin jadi k.o. hihihi~

    ReplyDelete
  11. cakap siang pandang pandang, cakap malam dengar dengar...

    ReplyDelete
  12. Ada tak layang2 terputus talinya kat situ?
    Tetiba lak ingat lagu alleycats...
    Yup..
    Terlajak molot... Disaster

    ReplyDelete
  13. 9/3 akak pergi Senai. Balik hari Isninnya, 10/3. agak2 sempat ke nak nengok layang2 ni?

    ReplyDelete
  14. rasanya dah 6 tahun berangan nak tgk layang2 kat pasir gudang huhuhu

    ReplyDelete
  15. Anak dara kecik kecik sibuk ajak pergi sebab kawan dia pergi tapi abang kata panas sangat so kami tak pergi...

    ReplyDelete
  16. cantiknyer gambar.. suka akak tengok.. dah cuaca cam ginikan pakailer apa yang patut...

    ReplyDelete
  17. lama tak gi festival layang2. dulu selalu kt pantai seri tujuh tumpat kelantan.

    Dlm dialek kelantan berjangok tu bergaya atau berhias.

    ReplyDelete
  18. Nemo! Nemo! Eh bukan Nemo sudah mati? Fara Fauzana kata Nemo mati sebab dikacukkan dengan paus yang besar itu, tapi tak berjaya. Huhu.

    ReplyDelete
  19. rajin uols panas2 p tengok lelayang hehe

    ReplyDelete
  20. when u petik jari ..i will be there ..

    i think jangan simpan sorang2... better lupa kan terus...

    tak banyak yang kita ingat pasal orang yang kita tidak suka... maka selamat lah dari kita dapat biasannya...

    buang yang keruh ambil yang jernih.. wah gitu..

    --omputehsket,pribahasasket,kiasansket--

    maaf kan lah dia... ;p

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D