Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, January 2, 2014

Throwback: Siri Jelajah Kota Tinggi: Limulus polyphemus a.k.a. The Predator

Atau nama manjanya...belangkas.

Frankly GB tak berapa boleh terima sangat rasa dia. Sebab rasa pelik. Rasa laut. Rasa kacang kuda. Sebab tekejut tengok rupanya pun ada. Ingatkan masak telurnye aje rupanya sekali dengan kulit. Dah macam predator je rupa dia. Heheh.

Tapi menjejak kaki ke Kota Tinggi, mana boleh tak rasa signature dish tempatan. Jadi, kitorang pergi je ke Restoran Belangkas Mahkota kat tengah-tengah town tuh.

Yang bulat-bulat kecik tu la telur dia

Kulit predator yang dah abis dikorek. Hewww...

Kesimpulannya GB tak terliur dah kalau ada orang sebut-sebut belangkas lepas ni ye. Huhuhu...

P/S: GB pergi October lepas dengan CikPuanLawa, IyraMutalib dan DrSinga bersama Laksamana Bentan dan anak mereka. Sempena siri jelajah sejarah dan libur-libur.

20 comments:

  1. pernah tgk majalah 3..bukan main sedapa lagi dorang makan...eee..tak nak mkn lah nanti takut perangai cam belangkas..asyik nk berkepit ja ahahah...dongeng betul JM ni kan

    ReplyDelete
  2. hahhahaaaaaa!!!

    dah berjaman ku tunggu cerita belangkas..
    akhirnya keluar jua..

    ReplyDelete
  3. Aku pernah makan masa kecil² dulu. Itu pun makan dibakar. Telurnya aje aku makan. Tapi kalau laa ni aku pun macam kau jugak. Tak terliur la kalau orang cerita pasal ni.

    ReplyDelete
  4. exotic ... nak cuba landak or tenggiling tak...?!

    ReplyDelete
  5. uiks memang ada rupa predator gak tu huhu

    ReplyDelete
  6. tak pernah cuba..rasa hanyir ke??

    ReplyDelete
  7. baru tau sebenarnya belangkas boleh makan rupanya ye, thanks for the info GB :)

    ReplyDelete
  8. Huhuhu...akhirnya alien kebanggaan aku tersungkur di pinggan kamu juga...
    Sedih ni.. sedih ni...

    ReplyDelete
  9. mmg tak sedap ke...? den seram nak try....

    ReplyDelete
  10. belangkas sedap ke gb..js rasa cam tak lalu je mamam huhu

    ReplyDelete
  11. Errrr.... Ramai orang cakap menatang tu sedap. Tapi kan, memang tak pernah terliur pun nak try... Huhu..

    ReplyDelete
  12. tak penah makan belangkas..
    dan takde rasa nk makan pun...

    ReplyDelete
  13. Akak teringinnnn nak rasa, tapi hubby akak tak teruja. So, pass!

    ReplyDelete
  14. Pernah makan dah. Memang makan telur dia je kan GB.

    ReplyDelete
  15. kita baca blog awak arini..
    hahaha...

    lamanyalaaa nk update citer basi tahun lepas neh kan..
    siap terkubur dalam lipatan sejarah dah pon..

    *kisah klasik untuk masa depan*

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D