Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, May 30, 2013

Just another same thing



Or perhaps not?

Bila emosi kita tergugat, kita sebenarnya dalam keadaan lemah. Bila sedar kita sudah lemah, kita ada dua pilihan. Biar. Atau lawan.

Acapkali tersepit di antara pilihan tersebut. Mungkin hari ini kita lawan. Tapi esok kita biar saja. Berulangkali sampai penat. Atau sampai ada episod baru.

GB dah pandai perasan dah sekarang... sebab dah takde orang nak cakap 'ah perasan la ko nih!'. Boleh??

Merapu pandai la...

P/S: Niat di hati nak cari pisang. Nak buat cekodok pisang epal dengan cinnamon. GB punye signature fusion dessert. Tapi jangan percaya sampai laaa GB dah taruk gambar. Tu pun takleh caye 100% jugak tuh. Selagi tak rasa. Huu~

Tuesday, May 28, 2013

'Aku rasa bukan aku yang tak keruan, tapi dia!'

Somewhere at Air Terjun Bekok


Quote kata-kata diri sendiri.

Ehem. Bila ada orang tak keruan, dan penyebabnya adalah kita, apa rasanya ya?

Atau...bila kita tak keruan, dan penyebabnya adalah dia, apa rasa orang tu ek?

Hahah!

P/S: Once a while yang manis-manis itu akan berlaku. Contohnya bila kita dah sarung shawl kaler merah, pastu cabut. Tukar tudung bawal kaler oren. Dan tup tup dia pun pakai baju oren. Manis kan? Oh, semalam sama-sama hijau. Heheh... Seize the moment. :)

Sunday, May 26, 2013

Lelaki



Salam Ahad kawan-kawan. Layan lagu sikit. By Yuna. :)

Personal opinion from GB: Yuna tau apa dia buat dan dia tak kisah kalau ada orang tak puas hati, kritik, etc etc dia. Kalau dia kisah dan cuba nak puaskan hati semua orang...dia takkan sampai ke tahap ni. Love you Yuna!



Yuna - Lelaki


Kau fikir kau siapa
Cinta ini kau buang saja
Ku tak perlukan memori
Dan kau tak perlu kembali

Kau fikir ku apa
Siang malam engkau yang punya
Kau datang dan kau pergi
Kau buat aku begini
Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua

Banggakah dirimu
Kekasihmu sahabatku
Rupanya selama ini
Dia menaruh hati

Kadang kala aku terfikir
Kau berikan nya janji yang sama
Dan kau katakan pada ku oh
Sepuluh tahun yang lalu
Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua

(French)

Ini rupanya kau balas kembali
Semua yang ku beri
Tak pernah mencukupi
Kau bukan lagi yang aku kenali
Perempuan seperti ku
Tak ingin bersamamu

Dahulu kau bukan begini
Kau hancurkan hati
Ku yakin dahulu
Kau bukan
Kau bukan
Kau bukan

Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua
Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua
Lelaki lelaki
Tak guna tak guna tak guna
Ooooohhh

Saturday, May 25, 2013

What's the best make up?

Shoes, boots, and sandals sold at Ladies Market, Hong Kong

Dulu kan, masa baru baru keje, GB rajin mekap. Foundation, bedak, eyeshadow, eyeliner, mascara, lipbalm, lipliner, lipstick, blusher. Complete! Spend masa lama untuk mekap cantik-cantik, pastu baru kuar umah gi keje. Lepas tu rajin jugak mekapkan kawan-kawan. Sampaikan ada antara kawan yang GB mekapkan tu tetibe terjun ke dunia mekap memekap ni, maksudnya dia pulak yang jadi mekap artist. Katanya minatnya muncul sebab GB. Gitteww...hihihi.

Oh, masa zaman study pun GB rajin mekap jugak. Dan rajin jugak mekapkan kawan-kawan. Maka ada la yang mintak tolong GB mekapkan diorang kalau ada dinner ke event ke.

Tapi sekarang lepas beberapa tahun keje ni, malas pulak nak mekap beriye-iye. Sebab kan keje kat site, tekejut lak orang tengok kite mekap. Pastu ada jugak GB pernah fikir, kang kalau asyik mekap je, bila kawin nanti muka takde beza pulak. Hihihi...

Nak nak pulak sekarang ni dah makan Le Collagene, vitamin C, minum Aurawhite, dan kemunculan mekap mineral macam bedak Ronasutra tuh, maka memang tak bermekap lah GB. Kadang tu bedak pun skip! GB go au naturelle most of the time and rasa konfiden macam tu.

So bila GB cakap kat dak opis merangkap dak umah yang GB nak main mekap-mekap, soalannya adalah "GB reti mekap ke???". Hahaha!!!

P/S: Still, your best make up is your smile. Kan? :)

Wednesday, May 22, 2013

Jangan stay opis lama-lama, ada hantu...



(Ringtone lagu soundtrack Cinta Jangan Pergi)

GB, awak dah balik ke?

Tak, baru kuar meeting. Nak balik site ofis la ni, amik barang, off computer. Err...ada orang lagi ke kat situ??

Orang mungkin takde, tapi benda lain mungkin ada...

Eh awak!!!

Haaaa...awak tak payah la duduk lama-lama kat ofis tu. Ada hantu. Siyes nih. 

*

#Conversation dengan encik client. Gulp~

**

Dan GB? Masih macam ni and macam will always be aje. In term of keje of kos...still stay back tapi bukan kat site opis tuh la. Opis sendiri ni ha. Abis-abis pun hantu plotter dengan hantu flush toilet je yang kacau. Hahaha.

Owh, jangan lupa. Cakap siang pandang-pandang. Mungkin masa kite cerita-ceriti pasal kisah itu ini, ada yang pasang telinga. Cerita pasal hobi, personal, ex-boifren la, tetibe kite punye ehem well maybe someone for us orang lain pulak terdengar. Alamak...!

Kesimpulannya, hati-hati sentiasa dan jangan malas pandang keliling kalau terlalu rajin nak bercerita ye..hihihi~

***

Cerita lain. Mak kite (Kakcik Seroja) dah selamat pergi dan kembali dari menunaikan umrah. Alhamdulillah syukur. GB dah tak sabar nak ke sana sefamily dan dengan husband pulak. Katanya better buat umrah lepas kawin nanti. Eh? *Sila berangan kaw kaw ye GB!

P/S: Cerita pasal obsesi sikit. Cinta Jangan Pergi nih ceritanya tak meleret. Plotnya kemas. Suntingan kemas. Dan paling penting sinematografinya terbaik..! Masih tertanya siapa yang akan menjadi takdir siapa? Hihihi~

Wednesday, May 15, 2013

Setengah Mati Merindu



The truth is, I am pretty much addicted to this series. And the OST. Alarm set lagu ni. Ringtone pun set lagu ni. Maka bila ada call in yang GB taknak angkat, GB suka. Sebab boleh layan lagu ni.

Sekarang ni GB tak sabar nak tunggu weekend. Weekend malam pun tak plan nak kuar sebab nak tengok TV. Takpe, tinggal kurang lebih 6 minggu je lagi. Pastu abislah.

Pagal kan? Heheh.

GB nak share lagu nih.  :D



Judika - Setengah Mati Merindu

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mengapa kita
masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain

Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu

Aku merindukanmu
Aku tetap menunggumu

Menuggumu
Menunggumu
Aku tetap menunggumu


P/S: Takde kaitan dengan GB. Sekian. :D

Monday, May 13, 2013

Ini sunset pertama bertripod saya selepas beberapa bulan

Sunset. Danga Bay. Untuk kawan baik saya, CikPuanLawa. :)










GB busy sikit this lately. Harap maklum. Tapi GB rindu sangat kat kawan-kawan! Huhu.

Sebenarnya GB busy keje. Busy bercinta...belumlah tapi. Dan busy setiap malam weekends melayan Khalil, Lea Soraya, dan Hud. Makin complicated. Tapi dah less emotional dah (GB la, bukan diorang). Tak sabar nak tunggu Sabtu depan pulak.

:)

GB teringin gak nak busy bercinta. Tapi nan hado. Hahaha!

P/S: Sisa dakwat kekal yang dicalit kat jari GB Ahad minggu lepas masih ada. Sabun GB tak cukup kuat kot? :p

Wednesday, May 8, 2013

Yang memerhati dan yang diperhatikan

Sunset sehari selepas Pilihan Raya Umum ke-13. R&R Ayer keroh, Melaka.

Dari selatan ke utara GB pergi. Demi tanggungjawab pada negara dan diri sendiri.

Sebagai pemilih, GB memerhati juga. Ada stand sendiri of course, tapi GB diamkan saja. Kita semua ada hak untuk memilih tapi takde hak untuk memaksa orang memilih apa yang kita pilih.

Unless GB jadik calon pada GE-14 nanti...baru GB akan pujuk orang untuk undi GB.

Ada ke tapi? Hihihi~

P/S: GB rindu sunrise dan sunset dan kawan-kawan kaki menembak. Tapi sekarang ni bumi berputar terlalu pantas lah. :)