Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, December 13, 2013

KK lagi lahhh!: Part 4 (Jesselton Point, Suria Sabah, Kampung Air Tanjung Aru) - Finally...the final one. Yeah!

1. Conquer jalan ketapi untuk buat photoshoot. Lokasi, dekat je dengan Airportview Hotel, tempat tido kitorang masa malam last
2. Sanggar madu dan keju. Sanggar tu maksudnye pisang goreng
3. Puding kelapa Kampung Salut. Terbaik! Ohsem! Murah!!! RM4 je satu kepala kelapa.
4. Lokan bakar Kampung Salut. Rasa? Tak tau. Tak order sebab baru lepas makan nasik.
5. Airportview Hotel. Dekat betul dengan KKIA2
6. Restoren Ummi Aisah. Dekat Alamesra area One Borneo. Sanggar pisang keju tu boleh dapat kat situ. Food lain? Ohsem jugak!

 Graffiti kat Suria Sabah. Kegilaan orang gila macam GB.


1. Strolling around Kampung Air Tanjung Aru.
2. Dan Jesselton Point, amik-amik gambo.
3. Dan sedikit last minit shopping kat Pasar Filipina.

*

Last day. Ini adalah aktiviti-aktivitinya. GB sum up dengan gambo dan caption je ye sebab penat la nak taip panjang-panjang. Oh...cap rim kete sewa kitorang takleh pasang sebab ada part yang patah. Takpelah, sanggup je bayar penalti sebab buat cap rim orang tercabut.

Tapi tuan kete sewa cakap tak payah bayar apa-apa! Alhamdulillah...!!! Hihihihi...!!

Sebab last minit shopping kat Pasar Filipina tu, maka kitorang balik dengan extra 1 kotak. Alahai...penuh tangan.

Balik time..takde delay. Flight on time. Dan oh...KKIA Terminal 2 adalah sesak gilerrrrr dengan ma'nusia!!!! Haritu masa sampai pun nampak macam "alamak, biar betul KKIA 2 nih..!". Hihihi. (Ni fes taim GB guna KKIA 2.)

P/S: Alhamdulillah. Selamat sampai. Dan looking forward to another cuti-cuti. Yang October dah lepas, kene buat delayed entry dah tuh. Dan yang bakal menyusul baru ada dua tempat tahun depan. Mungkin akan ada lagi 1-2 plan akan GB work out. Dengan travel partner baru, perhaps? Nak join ke? Taknak join takpe, GB gi sorang. :p

Kesian Sekian.

20 comments:

  1. GB, kali pertama kunjungi blog. Mmg best kan gi Sabah, gi masa cuti Deepavali n awal Muharram. Hya spi ke Kinabalu Park. Rasa nak gi lg, nk gi pulau plak.

    ReplyDelete
  2. dok mengidam nak ke Kundasang ni...bila la cukup duit agaknya hehe

    ReplyDelete
  3. gB, tengok tajuk blog kau tu kan aku rasa macam membaca proposal thesis pulak. The final one. Hahaha.

    Aku curious. Puding kelapa itu makan dalam kelapa itu atau di bekas lain?

    ReplyDelete
  4. goreng pisang ber-cheese tu, adakah ianya versi yg sama macam kat Indon?

    graffiti piano tu cun!

    ReplyDelete
  5. cepatnya dah ada 2 lokasi utk thn depan

    ReplyDelete
  6. Best cuti2 sbh....time duk sna tiap2 bulan cuti ke kundsang or karambunai...mmg cantik hihi

    ReplyDelete
  7. Teman nie lama betul dah tak travel cuti-cuti... mmm... macam best jer... Ok, boleh add in dalam wish list untuk 2014

    ReplyDelete
  8. Seronok tengok GB jalan2.. Akak ni kalau buat macam GB, mau krem segala kaki.. Betis la paling ketara.. Stamina dah out.. hehe..

    ReplyDelete
  9. pondok telefon tu like di London maaa

    ReplyDelete
  10. Sementara masih bujang, travellah puas2. Bila dah tak bujang, nak travel jer, kena angkut pampers dan botol susu. Takkan nak dok tempat asal boleh jer time tu kan...

    Oh, teringinnnya nak rasa puding kepala tu

    ReplyDelete
  11. sabah antara yang harus dikunjungi...sefood heaven tp mahal sikit kan..

    ReplyDelete
  12. Sabah memang cantik. Tempat paling tinggi yang cantik ada di Sabah. Tempat yang dalam dan cantik juga ada di Sabah :)

    ReplyDelete
  13. lama x singgah sini.. cantik2 pic yang dikongsi ni GB

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum GB. Wah..! Happy.. :-)

    ReplyDelete
  15. teringin nya nak gi kundasang! gb

    ReplyDelete
  16. kami baru nak plan ke KK hehe.. tapi tak tau bulan berapa la

    ReplyDelete
  17. Cantik gambar GB.... especially yang grafiti tu... unik sangat feel dia.... :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D