Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, November 13, 2013

Kuching: Not A Cat City (Part 6 a.k.a final) - Morning at D'Puri Spa Village Resort, Another City Walk & Shooting Rainbow from Up Above

Damai Puri Spa and Village Resort, and it's surrounding

Jalan-jalan pusing town, cari souvenirs dan amik-amik gambo

Kenapa saya suka flight siang. Huhuhu~

Finally. Abis jugak entry Kuching ni. Lepas 2 bulan tarikh berjalannya. Adey....

*

Kesimpulannya...

Hari last. Santai amat. Bangun pagi, gi breakfast. Pastu gi main pasir kat pantai. Amik-amik gambo budak-budak riang yang mandi laut pastu suh kite snap. (Layan je laaaaa huhuhu). Pastu siap balik ke Kuching. Singgah beli souvenir lagi. Cari pes laksa Sarawak. And then dihanto balik ke airport. Flight petang... so boleh nampak awan, pelangi laut, tanah dan sungai kat luor. Suke!!!

Sampai je kat Senai dah plan untuk pack for the next trip yang flight nye tak sampai lagi satu minggu tu pulak. Juga ke Pulau Borneo. Hahaha!!!

Sekian.

P/S: Charm Kuching masih terasa. So...sapa nak join GB for next trip to Kuching? ;D

22 comments:

  1. Fadzilah Omar, siapakah jejaka yang membuat gaya aksi ala-ala Marilyn Monroe itu?

    hahaha

    ReplyDelete
  2. JM pun suka travel siang coz view dari atas awan mmg cantik...TAPI furst setaip kali check in flight mesti dpt tengah2..tak dpt tepi tingkap so x dptlah ambik gambo view yg cantik tu...kalau dpt seat tingkap pulak..betul2 sebelah sayap..geram betul..dh menghalang pandangan..huhuh

    ReplyDelete
  3. Akak akan pergi lagi. Tapi next year hujung tahun kot..Insya Allah. Tunggu Adam lepas UPSR. Family trip pula. Ari tu company meeting. Giler lah meeting kat situ. Shopping dan makan berlari2 jer rasanya.

    ReplyDelete
  4. bercuti sahaja nampaknyeee, lepas satu, satu tempat dia pegi... :-)

    ReplyDelete
  5. sonoknye jalan2 naik kapal.. hehhe..

    ReplyDelete
  6. Ingat nak tanya jugak siapa mamat yang main ombak tu.. Tapi dah ada yang tanya dulu.. hehehe...



    ReplyDelete
  7. Bestnyer...
    Lama tak jejak Kuching :)

    ReplyDelete
  8. Ha? Nak pergi lagi sana lagi ke?

    ReplyDelete
  9. Fadzilah Omar..
    rasa-rasanya Januari 2014 nanti habis tak cerita Kuching ni..?

    hahhahaaaaa

    sedap lak panggil dia Fadzilah Omar kan t.a.t.a ?!

    ReplyDelete
  10. best best... nanti pi kucing lah..

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. alaaa..
    nama author yang men-delete tak ado lah!!!!

    ReplyDelete
  13. lama saya tak kuching last pergi sana tahun 2009. minggu lepas(rasanya) terbaca kisah GB kt metro

    ReplyDelete
  14. http://ll.my/jalan2 SALAM. NICE PIC

    ReplyDelete
  15. best!! hah bilalah akak dapat sampai sana..

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  17. GB bila nak pergi lagi? kalau free nak join boleh?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D