Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, October 4, 2013

Kuching: Not A Cat City (Part 1) - Intro



Sebenarnya GB tak plan pun nak ke Kuching tahun ni. Niat memang ada sebab GB nak abiskan pusing seluruh Malaysia sebelum proceed ke negara lain pula. Tetibe July lepas GB dapat tau company nak buat staff retreat ke Kuching.  Atau nama lainnya company trip la...

Jadi kalau bukan kerana peluang yang datang bergolek...GB langsung tak terfikir untuk jejakkan kaki ke bumi Kuching dalam waktu terdekat ni.

Lagipun GB risau jugak pada mulanya sebab takut terclash dengan plan rahsia yang satu lagi.
Syukurlah tak clash. ..maka dapat la GB ke Kuching dengan aman... :D

***

Nak ke sana dengan aman damai memang boleh...tapi nak berasa aman di sana payah sikit.  Sebab time tu workload kitorang banyak sangat!!! Tender la..presentation..construction tengah laju. .sampai rasa sikit lagi macam takmau pegi dah. Time tu kitorang dah tahap stay back kat ofis hari-hari sampai pagi tau. Hari-hari! Termasuk la weekends!

Tapi last-last...pegi juga. Alhamdulillah...

Itu pun nyaris-nyaris give up...

***

GB nak cerita panjang lebar sikit..tapi part by part. Cuma kesimpulan yang nak diberitahu adalah...syukurlah GB dan budak opis lain tak give up dan teruskan je ke Kuching. Penat otak dan badan memang sangat tapi puas hati lah sebab...Kuching adalah ohsem!!!

P/S: Kenapa GB cakap Kuching bukanlah bandaraya kucing? Next entry GB ceciter ye...

14 comments:

  1. selagi belum tutup mata, kerja kerja kerja... huh bosan

    ReplyDelete
  2. best gak company trip buat ke kuching, this year company MS pun buat CT ke Kuching tapi frust tak dapat pegi sebab clash dengan aktiviti lain :P

    huhu kalau dengan kerja memang tak pernah habis kan!

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum,

    bizinyaa...

    so pic minum air tu kat kuching eh..

    ReplyDelete
  4. Stay back hari hari sampai ke pagi,even on weekend tu,adalah norma para arkitek kan....Wife saya tak sanggup...tu sebab beralih ke duniabakery & masakan...ekekekekekeke...Go strong GB...mana tau satu hari ni dah tak payah stay back dah...order aja pekerja2 buat kan.. ala ala macam Hijaz Kasturi :)

    ReplyDelete
  5. gambar food apa dalam mangkuk tu? yang aku kenal cuma sambal kicap dengan limau aje.

    ReplyDelete
  6. Nekcik pun seronok jugak gi Kuching..cuma taxi dia awfully mahal !!!

    ReplyDelete
  7. yumida pun org kuching..miaw miaw

    ReplyDelete
  8. lawatan sambil bekerja... rasanya lebih banyak melawat dari bekerja..

    bak sehelai t-shirt.... huhuh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D