Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, September 18, 2013

Kuching: The Prelude



Minggu lepas GB ke Kuching. Pertama kali ke sana. Sarawak rupanya adalah negeri yang menakjubkan. Makanannya, budayanya, penduduknya, natural settingnya.

Nanti GB cerita lagi. Tunggu lepas habis jalan negeri Borneo yang satu lagi pulak hujung minggu ni. Sekarang tengah setting balik otot-otot dan sendi-sendi untuk travel trip yang itu pulak ye. Hihihi.

P/S: Laksa Sarawak adalah jauhhhhhh lagi sedap di negeri asalnya. Nyummm...!!!

32 comments:

  1. mestilah laksa sarawak lebih sedap di negerinya.sama jugak nasi kerabu. lagi sedap di kelantan wpun bersepah kat kl org jual nasi kerabu :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih kerana memuji negeri kelahiran saya... :-)

    ReplyDelete
  3. GB...tolongggglah doakan agar akak pun ada rezeki ke sana. Tengah buat proposal. Harap2 approve. Doa musafir GB pasti yang afdhal...

    ReplyDelete
  4. tak pernah makan laksa sarawak. huuuuuuu nakkkk

    ReplyDelete
  5. Bilah ada rezeki nak ke Sarawak ni...:(

    ReplyDelete
  6. wah.. berjalan aje Miss GB ni.. jeles aii.. huhu.. ;D

    ReplyDelete
  7. sesekali ke sarawak banyak yg boleh kita lihat dan alaminya sendiri.

    ReplyDelete
  8. laksa serawak sedap, tolong makan untuk titew..gi brunei tak?

    ReplyDelete
  9. Lepas ni nak ke Sabah pulak kan.. aduhai tak penat agaknya anak dara ni..

    ReplyDelete
  10. jgn lupa snorkeling di Pulau Manukan Sabah.. terbaik!

    ReplyDelete
  11. Macam terlebih besar je gambar. Hehe. Laksa sarawak memang sedap. Rindu lak rasa nak makan laksa sarawak ni.

    ReplyDelete
  12. Wan, makan angin lah dia..sy belum smpai lg kt sana. Enjoy your day sis :)

    Tq for advice :)

    ReplyDelete
  13. Aku Johor pun belum lepas, inikan Sarawak... huhuhu

    ReplyDelete
  14. pegi sarikin? beli apa2 utk saya tak..tehehe..

    ReplyDelete
  15. Moga enjoy kat sana.. Jaga diri dan jaga kesihatan jugak..

    ReplyDelete
  16. kaaannnnn..... laksa serawak yg CiM rasa kat johor pun tak sama bila makan secara live kat sana.

    erkkk....naik sampan seringgit tak? company mana yg sponsor bumbung sampan skang ni?

    ReplyDelete
  17. aku baru lepas jenguk blog chot cerita pasal kucing. masuk² blog sini pun pasal Kuching juga. sama perkataan, lain maksudnya. hehe

    ReplyDelete
  18. Kita sama GBOB.

    I nak p Sabah this coming November. Before that, this coming Oktober nak p Langkawi. After that, January 2014, nak p Surabaya and mungkin p pusing2 jawa timur. Kalau diizinkan Allah February nak p buat Umrah scr backpackers. Lastly, awal puasa 2014, nak berpuasa di Brunei. nak rasa perbezaan berpuasa di sana dan di sini. Yehhaaaaa andre andre byk duit nak kena p cari ni.

    ReplyDelete
  19. i love this view. thanks.
    i want to know more abt sarawak. never been but my late grandad was from there.

    sji

    ReplyDelete
  20. jgnkan serawak...semenanjung pun tak habis pergi lagi

    ReplyDelete
  21. Nekcik pun seronok gak gi Kuching hari tu..pasar Satok dapat beli burasak dengan asam pedas sembilang GB!!

    ReplyDelete
  22. Amboi! Bestnya makan angin. Haha! Kang cite la apa yang best kat Sarawak. Tak penah sampai sana lagi :D

    P/s: Dah berjaya update blog :P

    ReplyDelete
  23. 1. Sarawak merupakan negeri pertama saya jejak di belah East Msia. (semenjak jejak kaki ke KK trus lupa pada SWRK terutamanya pada kuching, miri& limbang ni hihihi)

    2. Laksa sarawak mmg best giler mmg no 1 punya rasa dlm menu laksa. mee kolok sama umai pun sedap gak layan GB

    ReplyDelete
  24. Sarawak memang syok kalau gi sana... saya dah banyak kali gi sarawak, tapi lum pernah makan laksa sarawak...

    ReplyDelete
  25. Kalau pergi Sarawak jangan lupa beli kuih lapis (kek lapis Sarawak). Sedap!

    ReplyDelete
  26. Salam akak. Lama rizal xjenguk blog ni. anyway, dulu Rizal ada masuk metro n sekarang ni wartawan tu minta Rizal cari blogger. So, akak nak tak? boleh mesej rizal kat 0134143156? Nak confirmkan. igossiprizal.blogspot.com

    Eh! ada lagi gmbr bunga yg rizal bagi dulu. hehe

    ReplyDelete
  27. wah happy oliday.. gambar please. hehe

    ReplyDelete
  28. berjalan sakan nampak... selamat la berjalan...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D