Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, September 12, 2013

How to be an English Teacher?


GB tak suka marah. Sebab kalau marah nanti GB speaking. Hahaha!

Anyway, GB suke environment keje macam sekarang ni. Memang la busy yang teramat...tapi fun. Frankly GB antara satu-satunya bunga yang asyik turun site, yang lain sume lelaki. So faham-faham je la cemana diorang backing dan care pasal kita kan? Hahaha! Niceee....

Tapi....ada jugak tapinya... Tapi takpe lah.

OK. Ini serius. Cemana nak jadi cikgu Bahasa Inggeris ek?

P/S: Dah mula rindu kat ofis dan site dan site ofis dah nih. Belum pegi lagi dah rindu nih. Tapi...Borneo, tunggu GB ye! Hehehe.

28 comments:

  1. kena selalu marah, baru leh jadi cikgu english :-)

    ReplyDelete
  2. Cemana diorang backing Dan care kita??
    Hahaha, sounds interesting.

    ReplyDelete
  3. selamat berjalan2 di sarawak..
    nnt hapdet story yek..

    ReplyDelete
  4. OK keadaan dan situasi GB saya faham, kerana mmg jadi tumpuan, selalu dgr bunyi2 suara sumbang dan mcm2 lagi, saya faham kerana bos perempuan saya selalu mengadu satu2 anak buah dia (saya lah) setiap kali pulang kesite.
    tapi itu dulu...sekarang dia dah lali dah.

    ReplyDelete
  5. Harap2 orang faham la apa yang GB cakap masa tengah marah tu.. Buatnya tak faham, sesia je marah2, kan.. hehe...

    Tapi mmg ramai yang macam ni.. Asal marah je, mula la spiking.. huhu...

    ReplyDelete
  6. Kenapa kebanyakan orang Melayu bila marah mereka cakap omputih? ....

    ReplyDelete
  7. kite rindu awak ni canner...?!..

    kita kalau marah... kita senyum... hehehee.... muka marah tapi.... ngeee...

    ReplyDelete
  8. kita rindu awak

    kita nak chop awak 26/27 okt tau!!
    tanda kat kelender kuda!!

    ReplyDelete
  9. Selamat bercuti2...
    Or... Honey mung?

    ReplyDelete
  10. kalau aku marah aku speaking jawa ...

    ReplyDelete
  11. crita p.ramlee, bila marah guna bahasa jerman. :)

    .

    ReplyDelete
  12. seronoknya kerja jalan-jalan sana sini. Taknak sambung belajar? Lepas kawen sambungla belajar :)

    ReplyDelete
  13. Nak jadi cikgu sekarang SPM at least kena ada 7A kata Idris Jusoh. GB boleh apply dah sebab dah terlebih pun..

    ReplyDelete
  14. hurm macam mana agaknya dioarng backing n care pasal kita tu eeh * sambil garu kepala pikir :)

    selamat berjalan di bumi borneo!

    ReplyDelete
  15. cuti cuti kuching..jgn lupa naik sarawak water taxi...ambik gambar suinset ye GB

    ReplyDelete
  16. aku dah tak ingat apa reaksi marah aku. mungkin kah dah lama aku tak marah sesiapa?

    kalau marah budak gundut di rumah tu, aku cuma tinggikan suara aje. itu pun marah memain, bukan betul.

    ReplyDelete
  17. saya org penang, tp dok kat belajaq kat T.Malim. Kalau marah, cek speaking utara kaw pyn.

    ReplyDelete
  18. akak kalau marah tak de bahasa yang keluar..diam seribu bahasa..hahah

    ReplyDelete
  19. akak kalo marah tak bercakap terus..mih mih :D

    ReplyDelete
  20. jap jap...borneo tu nak bercuti ke kena pindah lagik?

    ReplyDelete
  21. Cikgu bukan kena garang ke? Hehe. Baru murid sentiasa ingat.

    ReplyDelete
  22. cikgu bahasa inggeris sy dulu..bila mengajar full speaking english...bila nak marah..tetiba pandai pulak maki hamun dalam bahasa melayu

    ReplyDelete
  23. sama jer cikgu english kaaa cimgu bm kaaaa cikgu maths kaaaaa....janji mengajar dgn ikhlas. jgn garang2 sgt nnti bdk2 taknak belajar

    ReplyDelete
  24. kena mohon kat PPD kut nak apply jadi teacher ni... tak pun bukak kelas tusyen kelas BI lah GB.. hehe.. =)

    ReplyDelete
  25. teringat cikgu BI yg garang plus lawak tu. tc

    ReplyDelete
  26. masuk maktab perguruan la.. hahahha...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D