Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, August 27, 2013

Masih Syawal lagi



Sekarang masa untuk bekerja sampai lebam. Dan puasa sampai cukup 6 hari di bulan Syawal. Dan attend open house sampai sendat perut. Dan berjangok dengan baju ala feminin, shawl stail ayu dan wedges (sebab pakaian biasa GB adalah t-shirt atau kemeja dengan jeans atau seluar slack dan shawl lilit ala kadar atau tudung bawal simple, dan kasut yang tak feminin langsung). Dan juga senyum manis-manis sebab biasanya GB serius memanjang kat site.

Bulan depan mari kita berjalan ke sana sini ya... ;D

Kerja kene kasi siap dulu tapi...

P/S: Tadi ad hoc kene ke seberang tambak untuk diskusi dengan seorang arkitek bangsa Jepun yang ofisnya kat tengah-tengah Amara Sanctuary Resort kat Sentosa Island nun. First time drive sendiri kat situ...nasib baik ado GPS Nokia 3210 GB yang tak payah pakai internet tuh. Heheh. Dan debar takut tak lepas sebab passport mati lagi 3 bulan. Syukur la tak kene patah balik tadi. :D

37 comments:

  1. akitek nippon tu mesti tak tau cakap english kan...hahahaha

    ReplyDelete
  2. sibbaik x berselisih kat tambak kann, sbb wak pon baru balik dari temasek kemaren..,ehHHke

    ReplyDelete
  3. ooo.. pergi singapura ya..

    selamat bekerja dengan penuh bergaya cik GB.. hehe =)

    ReplyDelete
  4. apasal tak ajak. dah lama tak ke pulau tu.

    sji

    ReplyDelete
  5. Kalau lagi sebulan passport nak expire tak boleh masuk S'pore tau.

    ReplyDelete
  6. assalam GB..dah pandai drive kat sana senag la nak jalan2 nanti kan he he

    ReplyDelete
  7. Dah dekat ngan obersea... Kena sedia passport ...
    Bila2 teragak... Vrooommmmm

    ReplyDelete
  8. nak ikot jenjalan awak....

    kita ingat awak g kawen sambil berlarik tadi...

    risau kite.....

    ReplyDelete
  9. selamat bekerja gadis bunga :)

    ReplyDelete
  10. ko belikan jepun tu durian! jepun sgt sukaaa!!

    ReplyDelete
  11. Bila nak p lagi?? nak ikut boley
    *sambilkedip2mata*

    ReplyDelete
  12. nak jalan ke mana boleh ikut duduk dalam luggage tak?? macam muat hahaha

    ReplyDelete
  13. dah siap keje pastu kita cuci mata.. ;)

    ReplyDelete
  14. Terus akak terbayang GB macam watak Nawwal Husna dalam novel Projek Memikat Suami. Apa? Tak baca novel? Kena bacalah yang nie yer... GB sangat sweet dalam novel tu..hihihihi

    ReplyDelete
  15. Lain kali ajak kami sama no...:)

    ReplyDelete
  16. wahh..seronok sambil kerja boleh jalan-jalan...

    ReplyDelete
  17. Siap ada penunggu besar tu. Tak pernah lagi jalan dekat Singapore ni.

    ReplyDelete
  18. kami nak kidnap awak dari kerja awak pada 26-27 okt ..
    kita gi explore something kat Johor sana..

    jommm !!!!!

    ReplyDelete
  19. Teringin gak nak ke singapore, tp nanti dulu.

    ReplyDelete
  20. post kat bawah tu. padehal dia tutup ruang komen..aiyaaaaaa...kak fid kak fiddd

    ReplyDelete
  21. hai GB, salam kenal.. cikda ni main lompat2 dari satu blog ke satu blog alih2 sampai sini.. hehehe..
    salam aidilfitri..:)

    ReplyDelete
  22. kecik2 duluuuuu, sebulan sekali gi singapore... beli buah laici dlm tin.

    ReplyDelete
  23. Boleh booking mcm dr singa tu ke?

    Oklah kalau mcm tu.
    Saya pun nak kidnap GB juga bila saya turun JB nanti .... ngeeee

    ReplyDelete
  24. Garang betul singa tu, kan... hehh...

    Ehh, macam mana nak guna GPS Nokia tanpa internet tu ehh...?

    Akak bab2 macam ni memang la fail.. huhuhu...

    ReplyDelete
  25. ermmmm...bila la saya nak ke singapura

    ReplyDelete
  26. Masa nilah nak kemana senang...klau ada anak...bjalan asyiik ingat anak kat rumah...nekciklah tu

    ReplyDelete
  27. wah advance GB! saya tak penah ke luar negeri sbb takde pasport.kesian saya...

    ReplyDelete
  28. aah dik .. selagi lum habis syawal .. makan .. makan .. dan makannn ;)

    ReplyDelete
  29. ehhh.. next time kidnap saya skali yek...

    ReplyDelete
  30. raya sini n kat singpore berbeza x suasananya???

    ReplyDelete
  31. lamanya tak jumpa singa kt tepi laut tu..hehe

    ReplyDelete
  32. alahhh...jb-singa kalau takat passport tinggal 3 bln masih ok lagi. Wat dono jer, jgn plak wat muka toya mcm ada bwk brg smuggle

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D