Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, July 15, 2013

Kisah dia yang kacak dan tinggi dan tegap dan...tapi...



Ok. Gini.

Dia Kacak. Tinggi. Tegap. Alim. Bijak. Manis. Baik. Dan menunggang Ducati.

Tapi tang perut nampak macam buncit dah kawin.

Ok.

Pangkah.


Selamat berpuasa!!!

P/S: Harini contractor ajak berbuka buffet kat hotel. Dah lepas toll, tetibe ada call in dari opis. Urgent. Terus u-turn. Takpe, beli sendiri dan berbuka kat opis pun rezeki jugak namanya. :)

90 comments:

  1. perut yg boroi boleh di sixpack kan dengan sedikit keazaman dan dorongan dari yg tersayang.

    ReplyDelete
  2. Ala gb, tang perut tu boleh diusahakan untuk kempis. Sarungkan je dengan singlet ajaib tah apa namanya tu, perut nampak rata gittew... Kih kih kih.... :D

    ReplyDelete
  3. Amboihh... Puasa2 ni sempat lagi usha perut orang tu ya.. hehe...

    Tak semestinya yang buncit tu dah kawen.. huhu..

    ReplyDelete
  4. mungkin dah kawen..tak pun sebab buka posa minum ayaq banyak sangt..kahkahkah...

    ReplyDelete
  5. perut yg boroi pegi gym mesti kempis..hehe

    selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  6. @the malay male

    dia tak boroi. cuma buncit sikit je. hehehe

    ReplyDelete
  7. Hehe, kira 'si ducati' nie bagi semangat nak ke meeting la ea..
    pernah mengalami perkara yg sama juga :)

    ReplyDelete
  8. ada 2 perkara melepas di situ..

    1. dia buncit.. (tapi x mesti dah kawen)

    2. melepas mkn di hotel tu... huhu.. lazattt..

    heheh...

    ReplyDelete
  9. Perghhhh....yg penting Ducati tu beb! Alaahaiii dah meleleh air lioq akak ni dgn Ducati tu.

    Bab perut tu comey taw, I like...ahahaaa...

    ReplyDelete
  10. chop... betul le dia dah kawen...?!
    dah tanya..?.. kalau belom jangan pangkah lagi... dah kompom kawen baru pangkah letak tepi.. buat pemangkin g meeting ja.... hahahahahaa...

    ReplyDelete
  11. Ala kalau ye pun kuota kan ke 4?

    Hahaha.


    Pergi meeting sebab ada daya penarik eh?



    Saya tahu perasaan itu.




    ReplyDelete
  12. Jgn pandang pada perut aje... yg lain semua ok dah kira terbaik.

    ReplyDelete
  13. oh ! tak dak rezeki nak berbuka di hotel.len kali in sya allah

    ReplyDelete
  14. Alaaaa gB..
    Buncit sikit jer
    Aisyah pun buncit
    Maknanya buncit tu.... Biasaaaaaa laaaaa
    Nanti ajak laa gi
    Gym.

    ReplyDelete
  15. jadi semangat je nak gi meeting bila ada si muncit kan hehehe

    selamat berpuasa gb:)

    ReplyDelete
  16. mungkin buncit sebab makan kat luar sebab belum ada bini...

    ReplyDelete
  17. nih yang berazam nak beli ducati gak nih...

    ReplyDelete
  18. Nizam.Ariff,

    kau beli ducati ada niat eh?


    eh, perut kau maju tak?


    ReplyDelete
  19. Klu muncit tu membahagiakan, ape salahnye? Hehehehehe....

    ReplyDelete
  20. haha kantoi ! ok wat GB dan tak salah kalau dia masih menduda..hehe . Selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  21. takpelah GB buncit sikit pun..kiranya boleh boleh buat suntikan semangat pegi meeting di kala bulan posa nie..hehe selamat berpuasa

    ReplyDelete
  22. Wah...ducati kotttttttttttt...heheh

    by the way, alim tu yg penting..cepat-cepatla kak fid tp selidik dulu laaaaa... entah-entah dah kawen. hurm hurm hurm

    Lelaki perut buncit ni lelaki manja.pfft =p

    ReplyDelete
  23. Lelaki perut buncit ni lelaki manja?


    Iye ke? Betul ke?


    ReplyDelete
  24. OMG he ride DUCATI?? serious riri dapat bayangkan :P gadis bunga misse u :)

    www.izaizreen.com

    ReplyDelete
  25. cinta bukan kerana perut.

    tapi perut buleh sebab bercinta. heh ape merepek di bulan posa nih

    ReplyDelete
  26. Khairul Hakimin,


    perut awak lapo ehh??

    ReplyDelete
  27. x amik gambar?
    atau malu nak share :p

    ReplyDelete
  28. ada budak lab tpt keje saya, muda lagi, lum kawen pastinya, tapi perut muncit..ha camno?

    ReplyDelete
  29. ducati dia mesti seksi kannn..
    tanya n confirmkan dulu..
    baru pangkah..


    ape pon x kesah..
    janji awak semangat nak pegi meeting bila dia ada..

    ReplyDelete
  30. Baca tajuk ingatkkan nak citer pasal FIRMAN dari novel My Precious Iris!

    ReplyDelete
  31. bagus juga cadangan kyo_9 tu.


    snap gambar dia. tapi full length la kan, so that we all can comment on his tummy.


    mwa ha ha ha.

    ReplyDelete
  32. pakai korset?

    tak bernapas pulak karang.


    nanti GB xde mood gi meeting.

    ReplyDelete
  33. 'perut' dia dijaga dengan baikler tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  34. @Teena Tna


    memang pun! tak sabar nak masuk meeting! hahaha!

    ReplyDelete
  35. @Sam Banjamin

    1- buncit tapi tak sure dah kawin ke belum~

    2- takpe. makan kat singgah selalu lagi lazat. hahaha!!

    ReplyDelete
  36. @Irfa

    sebab banyak nho nak citer. heheheh~

    ReplyDelete
  37. @JunAina

    saya ni membrek tengah jalan sebab nak tengok dia tau! hahahaha!!!!

    ReplyDelete
  38. @CiKPuaNLawA

    heheh.

    tengah tanya tanya orang site jugak. kalau dah kawin senang nak cantas. hahaha!!

    kalau belum, ngorat ah! hahahaha!!!

    ReplyDelete
  39. @t.a.t.a

    ala. takmo la. complicated kang. huhuhu~

    ReplyDelete
  40. @Kakzakie

    hehehe. akak..yg lain semua ok. perut pun ok. buncit tu bukan masaalahnya. masaalahnya kalau dia dah kawin. tuh je. ngeee~

    ReplyDelete
  41. @Nieda ramly

    hehe. takpe. berbuka dengan kawan kawan lagi priceless. :D

    ReplyDelete
  42. @Ibu n Abah

    alaaa...aisyah buncit lain...!! hahahaha!!!

    saya pun malas gi gym tapi. hahah!

    ReplyDelete
  43. @Dr Singa

    kalau betul, alangkah happynya saya!!

    ReplyDelete
  44. gB,

    ye ke buka dgn kawan-kawan lagi priceless?

    mcm kurang yakin je bunyi nya?


    ahaks.

    ReplyDelete
  45. @Nizam.Ariff

    beli la cepat. nanti aku buat entri pasal ko pulak. tapi ayat tukar la.

    "ok. gini.
    dia Nizam Ariff. Kacak. Tinggi, tak tau la. Tegap kot. Alim, insyaAllah. Bijak. Manis. Baik. Dan menunggang Ducati. Tang perut takyah tengok sebab kompem dah kawin."

    amacam? hehehe~

    ReplyDelete
  46. gB, pasal Nizam.Ariff tu tambah ini:

    Bijak. Manis. Baik. Dalam hatinya ada banayk taman.



    hahaha

    ReplyDelete
  47. @PakcikLie PCL

    kalau masih menduda tu boleh le mencuba. hahhahaa!!

    ReplyDelete
  48. @mrs.smile


    dulu pegi meeting dia ada jugak. mengantuk kemain! sekarang je baru rasa semangat. hahaha

    ReplyDelete
  49. sebab si dia ni jgk la GB pakai bju kurung? :D

    ReplyDelete
  50. Wowww..semua ciri2 idaman wanita tu dah ada..kalau dh agak buncit ..maybe dah kawhinn..alah..melepas lah..JM pun suka kalau ada ciri2 tu heeee

    ReplyDelete
  51. @ermafatiha

    akak cakap dia alim sebab janggut dia je. hahaha!!!

    ReplyDelete
  52. @kyo_9

    takmolah share kat sini. bukan sebab malu. tapi sebab privacy. :D

    ReplyDelete
  53. @azieazah

    ala kak...novel tu pun saya tak baca....

    ReplyDelete
  54. @t.a.t.a

    kalau berdiri mana nampak tummy.. :D

    ReplyDelete
  55. @t.a.t.a

    sebab gi hotel tu kawan2 takde. just client dgn contractor je. best lagi berbuka kat opis dgn kawan..

    ReplyDelete
  56. @t.a.t.a

    yg tak pasti tuh susah nak tulis. huhuh

    ReplyDelete
  57. @jarimanis

    kan...? tapi kalau dah kawin takpe, mesti ada lagi yg macam tu yg bujang. hihihi

    ReplyDelete
  58. lelaki bujang jugak ramai yg boroi hehe...why not tanya org ja utk confirmkan..

    ReplyDelete
  59. yabang boroi juga sebelum kahwin..
    nik berjaya menguruskannya dengan mengumpul belanja kahwin secara drastik..
    otomatik kene diet makan..hehehhehe

    hasilnya...kurus...

    lepas kahwen.. boroi kembali..

    ReplyDelete
  60. buncit sebab jarang bersukan kot. maybe still single. hihi

    ReplyDelete
  61. Ada ciri2 selain boroi tu..akak on jer...uiks...Akak dah kawinlah rupanya. Lupa..hehehehehhe

    ReplyDelete
  62. untungnya si dia itu.. peminatnya adalah GB...

    ReplyDelete
  63. sila jgn pangkah dulu. sebab awk bleh p meeting bila dia ada kan.. ehehehe!

    salam ramadhan sayangku!! :)

    ReplyDelete
  64. @Queen

    itu boroi bahagia namanya. heheheh~

    ReplyDelete
  65. @||alis||

    hahaha. i dah pangkah bab ngorat. tapi meeting i tetap rajin pergi...!!!

    ReplyDelete
  66. gambar kat mane ni GB?
    mcm kat jeponn ja...

    sharahaila.blogspot.com

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D