Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, July 20, 2013

Drama minggu ini. And oh, he's taken. Next!

Desserts Trio at Fullhouse Cafe, Wangsa Walk

Awal minggu ini GB dan the whole office dah dikejutkan dengan satu berita tergempar. GB dan colleagues lain yang lebih senior dah dengar agak awal, jadi untuk elakkan sebarang panik GB kene la explain kat bebudak lain. Sebab cemana-cemana pun kerja kene berjalan macam biasa. Kelam kabut jugak sebenarnya. Dengan nak ada presentation la, submission, tender, site lagi. Tapi things are rectified pretty fast. Hari yang sama jugak top management dari KL datang untuk betulkan keadaan. Pantas.

Lepas semuanya settle, GB borak jap dengan orang admin dari KL. Kitorang dapat really really good news pulak lepas tuh. Semuanya macam dah tertulis. Macam drama sangat! Segala ujian. Dan rahmat. Terutamanya kepada budak-budak yang kekal bertahan dalam pressure kerja yang macam nak gila ni. Dalam bulan Ramadhan pulak tu... alhamdulillah... syukur. :)

A blessing in disguise. :D

Harap-harap takde dah drama lepas ni. Well, tak lama lagi GB nak gi Borneo. Jenjalan je pun. Tapi tak sabar nih!

Drama lain; he's taken. The Ducati guy, remember? Tapi GB tak kecewa sebab kisahnya baru dua hari je pun. Hahaha!

P/S: Tetiba banyak la pulak cuti nak apply nih. Dah la GB jenis yang jarang amik cuti. Huhuhu~


25 comments:

  1. borneo ok
    bromo pun ok..


    selamat berbuka gb

    ReplyDelete
  2. dah lame tek jengok GB.. sihat ke?? slamat berpuasa..

    ReplyDelete
  3. Have fun GB kat Berneo!! ooops he's taken already!! no problem GB " the Ducati" bukan satu banyak lagi kumbang lain..hehe jangan marah aahh gurau aje

    ReplyDelete
  4. Hehe saya pun ada banyajk cuti rasanya nak apply lepas raya ni nanti. Padahal cuti tinggal 7 hari jer pon. Ishhhh... :D

    ReplyDelete
  5. bagi aku sikit cuti tu, bleh?
    aku tak cukup cuti untuk bercuti...
    (nampak sangat aku dah bosan dgn kompeni.. hehehe)

    ReplyDelete
  6. Lepas ni cari ducati kaler lain pulak.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. wahh byk sgt drama y ira xtau hujung pangkal ni hee

    anyway slmt bpuasa kak GB :)

    ReplyDelete
  8. so, betul laa takat ni "good guy either taken; or gay..." tu kan?

    uhuks!

    tibe2 ai nk merajuk dengan situasi yg xde kaitan. haha!

    ReplyDelete
  9. hmmm.. apa lagi cik bunga... fight for ur heart.. fight for ur love one la... amboiiii... hahhaaha... drama plak sam ni.. hhiii...

    ReplyDelete
  10. Bonus berapa bulan agaknya tuh!

    ReplyDelete
  11. drama dalam opis.. tu perkara biasa..

    tapi biasanya ada je orang yang tak reti2.. lalu membesar2kan cerita..

    huhuu

    yg palingbest drama yg last tuela

    bila nak belanja nik?hehehhee

    ReplyDelete
  12. saya punya cuti balance ada 18 hari setengah. kene settle sebelum akhir tahun pulak tuh ggrrrr

    ReplyDelete
  13. Setelah berhempas-pulas kerja memang patut pun bercuti...

    ReplyDelete
  14. gB, macam mana boleh tau he's taken? hang pi tanya dia direct ka..?

    ReplyDelete
  15. ducati gone, audi series coming. hehe

    ReplyDelete
  16. borneo? sabah ker sarawak ker ?


    .

    ReplyDelete
  17. he's taken?...alaaaaahh..frust JM ahahaha...tetiba

    ReplyDelete
  18. pulau2 di borneo mmg best.

    ala... kumbang bukan seekor

    ReplyDelete
  19. Ducati guy taken...? Alaaahhh....melepasss!

    ReplyDelete
  20. salam.. slamat berpuasa.. smoga d permudahkan sgala urusan

    ReplyDelete
  21. gB, even taken pun, still boleh jadi daya penarik nak pergi meeting kan?

    ReplyDelete
  22. bestnya dapat gi borneo..

    ohh guy itu dh di taken.. sedih2 :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D