Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, July 8, 2013

Draft yang yang akhirnya di'published' jadik entri



Banyak jugak draft yang GB save je tak publish sebelum yang ini. Blank tetibe. Tapi nak update. Boleh?

*

So, kite terawih esok!

Selamat berpuasa kawan-kawan. Mari puasa secara menyeluruh. Puasa mata, mulut, nafsu. Itu biasa. Ada yang lebih lagi yang kite harus buat. Puasa dari tulis benda yang bukan-bukan. Puasa dari melihat yang bukan-bukan. Puasa dari menayang yang bukan-bukan. Juga puasa dari berbelanja yang bukan-bukan.

Mari jadi contoh umat terbaik yang sepatutnya kita jadi. Slow-slow pun takpe, asalkan buat.

Setuju? :)

P/S: Tiba masanya GB pun kene lapangkan hati untuk memaafkan mereka yang berkenaan. Forgive and forget. Buang segala persangkaan dan sifat negatif. Absorb yang positif-positif aje. Kawan dengan orang yang positif aje dan belajar dari mereka. Dan GB minta maaf minta ampun andai ada yang tak senang dengan  kenakalan/kejengkelan/keberlagakkan GB atau atas apa sebab sekali pun. Ek? :)

27 comments:

  1. selamat berusaha dalam bulan Ramadhan

    ReplyDelete
  2. byk benda nak kena di'puasa'kan ni

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut ramadhan al mubarak..

    ReplyDelete
  4. Selmat berpose yee..kita pun slow2 cuba baiki diri.mudah2an diterima Allah.

    ReplyDelete
  5. di kesempatan ini, nak wish selamat menyambut bulan ramadhan kpd GB... puasa di johor tahun ni ye.... bertabah lah hati...

    ReplyDelete
  6. seuju!!!! Dan selamat berpuasa buat GB jgk :-)

    ReplyDelete
  7. Selamat berpuasa GB.. Maaf jika ada salah silap dalam mengomen.. :)

    *Betul, fikir positif je.. Yang negatif tu jangan buang terus.. Ambil pengajaran..

    Semua daripada kita nak jadi yang terbaik di kalangan yang terbaik.. Moga Allah tunjukkan jalan.. Amin..

    ReplyDelete
  8. Aaaminnn... mohon segala doa dimakbulkan NYA.

    Selamat menyambut Ramadan GB, wpun mungkin jauh di rantau orang, mungkin cuma air suam segelas di tempat kerja or mungkin tidak berbuka bersama keluarga...

    Kuatkan hati, tabahkan jiwa, kukuhkan iman.

    Posa penuh yeaaaa!

    ReplyDelete
  9. susah tau.. nak potong udang tu macam tu.. kena guna gunting spesel..

    selamat berpuasa Fidde
    Selamat berpuasa di rantauan... ecehwah...

    ReplyDelete
  10. GB..
    salam ramadhan ye ;)
    smoga lebih baik dr tahun yg sudah2

    ReplyDelete
  11. Selamat berpuasa GB.

    Memaafkan lebih manis dari menyimpan dendam kat hati.

    ReplyDelete
  12. Selamat berpuasa juga dari kakak. Maaf atas segala keterlanjuran. Ada masa teringin nak berbuka di rumah kakak silakan..

    ReplyDelete
  13. Ala....igtkan cite ape td. Tgu2 jugak berita best! Heheheh...


    Selamat berpuasa~

    ReplyDelete
  14. selamat menunaikan ibadah puasa...sama2 kita mengejar ganjaran yg dijanjikanNYA..

    ReplyDelete
  15. nape ek ramai minta maaf waktu bulan Ramadhan?

    selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  16. Salam dik selamat menyambut ibadat puasa, mohon ampun maaf di atas salah silap dan segala galanya
    Salam ramadhan al-mubarak..

    ReplyDelete
  17. saya pun banyak draft yang tak dipublish lagi. huhu..

    anyway, selamat berpuasa :-)

    ReplyDelete
  18. salam ramadhan...

    yes yes... forgive & forget... baru hati senang walopon terkadang susah kan..

    ReplyDelete
  19. Buka puasa di mana ...kacang pool dah rasa ke tahun ni (sara kenal kacang pool dari blog GB jer....wp dok johor lagi lama dari GB)

    ReplyDelete
  20. puasa semua benda kena tahan..hehe
    maafkan semua kesalahan org pada kita..senang kan

    ReplyDelete
  21. selamat menjalani ibadah puasa buat GB dan moga sihat sokmo.. ;)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D