Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, July 29, 2013

Beli baju raya last minit? Stended....!!!

Thank you Nekcik sebab bagi GB gelang dan coin purse yang cantik ni...! :D

Sabtu lepas GB ajak mak gi Tesco Shah Alam sebab nak usha-usha baju Orked by Jovian Mandagie tuh. Excited jugak membelek sebab kat Tesco Bukit Indah kat JB ni takde. Untuk baju berjenama designer, harga dia adalah ok, range dia dalam RM300 (Setakat yang GB nampak la. Ada banyak lagi kot tapi tak abis pusing.).

Lepas tu GB pusing tempat t-shirt dan beli 2 helai t-shirt kaler hijau dan purple yang berharga RM12 sehelai. Hahaha!

Baju raya? Belum beli lagi. Mungkin akan end up macam tahun tahun sudah. Grab je mana yang sempat kat kedai dan mix and match. Istilah buat baju raya berenda labuci bertema adalah tak pernah wujud bagi GB. Cuma tahun ni ada yang sarankan GB pakai baju kurung moden. Baiklah!

P/S: GB memang cerewet sikit bab baju. Sebab tu baju tak banyak. Selalunya pakai sekali je, lepas tu bagi adik. Ada beberapa pasang je yang GB betul-betul berkenan dan pakai sampai lunyai. Satu lagi, masa memilih tu GB suka bayangkan, adakah GB akan pakai untuk kali kedua dan ketiga dan seterusnya tanpa orang perasan kita pakai baju yang sama? Kalau jawapannya mungkin ya, GB letak balik, tak beli. Kedekut pun ya kot? Hahah!

47 comments:

  1. baju saya sehelai je pun. malas nak fikir. zaman nak beraya sakan dah takde hahaha. yang penting cuti raya je kehkehkeh

    ReplyDelete
  2. bila dah beranak pinak macam ahkak ni.. baju mereka lah yang penting..

    nak balik dari KL ke Muar pakai baju kurung raya..?
    tok sah harap! rimas den..

    ReplyDelete
  3. beli hujung2 nanti pilihan tak banyak....huhuhuh

    ReplyDelete
  4. awak.... baju yang awak pakai 2..3..4 kali ..dan orang perasan... kemudia dia cakap macam ni...
    "awak ayu dan cantek bila pakai baju ni.."...

    pakai lagi tak lepas tu... hehehee...

    hermmm... jom sedondon dgn kita.... hehe

    ReplyDelete
  5. wow! ini shopping tahap tahap mak datin ni.. beli baju sekali pakai jer, then terus tak pakai pakai dah.. orang kaya ni..

    ReplyDelete
  6. Gi Plaza Angsana.
    Juling mata awak nak memilih baju kat situ nanti...hahahha..

    ReplyDelete
  7. akak suka baju yg boleh pakia semua acara,keadaan....raya,kenduri,jalan2...:)

    ReplyDelete
  8. kalau semua sedondon nanti jadi geng boria lak...

    ReplyDelete
  9. kalau senang cari saiz takper la last minit, kalau saya, biasanya susah..petit sgt kan...

    ReplyDelete
  10. nak beli last minit jugak...

    ReplyDelete
  11. Samalah kita GB, akak baju 10 tahun lepas still pakai lagi!

    ReplyDelete
  12. pd sVs, baju raya akan menjadi baju ofis juga

    ReplyDelete
  13. Akak buat baju kurung je.. Cuma sekali je dulu pernah buat baju kurung kedah untuk raya.. Sudahnya sekali je pakai baju kedah tu.. Baju kurung ni berkali2 pakai..

    Selai baju sampai RM300... *telan air liur je... tak mampu akak nak beli.. huhu..

    Baju raya tahun 2006 masih elok dan cantik lagi.. Yang penting masih selesa untuk dipakai.. hehe..

    ReplyDelete
  14. tahun ni baju saya tidak beraya.

    kuih je beraya.

    mix and match yg lama2. kurung plain (esp kain gelap2 tu...).. amek baju dia then mix ngan kain batik dari set kurung moden. selesai 1 masalah. tak dilupa; shawl yg selai kurang 20hengget.
    heh.

    orked 300 tp xde plus size. lalu2 je tgk kat iklan dlm paper.

    lagi pon i dont bother nk beli beria sbb mmg tetiap tahun baju raya basah-kering-basah balik sbb dok sesaja di dapur. adik2 pompuan sume dh kawen so mmg x bleh nk buat kawan kat dapo. kejap2 kang ank nangis.. kejap kang suami panggil nk jalan rya umh sndara.

    secretly wish tiap tahun "biarlah tahun ni aku last beraya as bujangan solo, aminnnnnn!" tapi Allah tuh tahu apa yg baik utk hambaNya ;)

    ReplyDelete
  15. nekcik murah hati sungguh . akak pun dia

    ReplyDelete
  16. Belum beli lag? X pe ada masa lagik :-)

    ReplyDelete
  17. tahun ini tahun si kecik.

    seme untuk dia. mak pak dia belum lagi. hehehe

    ReplyDelete
  18. Kakak jenis tak kisah beli kain dan jahit. Nak beli berjenama jgn haraplah tak mampu!!

    ReplyDelete
  19. Raya adalah alasan untuk gue tempah baju berhelai-helai. Tapi bukan untuk raya. Untuk baju kerja sebenarnya.

    Raya? Tak raya pun. Rasa biasa aje raya ni.

    Dah tua, camtu la.

    ReplyDelete
  20. gB. sekali pandang macam cincin. heheh.

    tanda kah?

    ReplyDelete
  21. ada la dua pasang...
    campur anak2 dh jadi berpasang2...huhuhu

    ReplyDelete
  22. cantik gelang tu..blh wat raya kan gb

    ReplyDelete
  23. oh.. ada ye org tgk baju kita dan ckaap kita repeat pakai 2 3 kali?
    alamak..
    tak pernah nikterpikir
    selalu pakai je
    selagi boleh pakai =P

    ReplyDelete
  24. Pakai baju kurung pegi keje beraya confirm family dan sanak saudara tak perasan. Masa kita gi keje, diorang bukan ada jumpa kita pun kan...hehehehehe. Oh, kesimpulannya, tak ada baju raya juga

    ReplyDelete
  25. aku tak punya rasa mahu beraya.jadi,tidak ada baju raya untuk tahun ini dalam senarai.

    ReplyDelete
  26. Selamat mencari & membeli baju raya yg berkenan di hati & di body, hehe :D

    ReplyDelete
  27. ingatkan Tesco Seri Alamm, wak tertipu yee.,hewhew2

    ReplyDelete
  28. Tahun ni along beli 2 helai je...itupun mcm x berapa nk suka...terpaksa beli....huhu..sebabnya dh lewat nk pi tempah....

    ReplyDelete
  29. Rasanya bli baju raya yang fleksibel dan sesuai di pakai ke tempat keje / atau pakai sampai lunyai... itu lagi menguntungkan. Huhu.


    Simple alwiz nice GB :-)

    ReplyDelete
  30. setended la tu cerewet...

    hmmm.. tahun ni tak beli baju raya... pasal adik beradik setuju tema tahun ni maroon... hehhe... diam2 ku buka almari... tengok2 ade baju melayu telok belanga warna maroon... mak buat 2 tahun lepas... tujuannya utk stanby kot ade function2 berbaju melayu, so jarang pakai.... hehehe... jimat!

    ReplyDelete
  31. Lahaii GB....terharu lak nekcik tengok GB suker gift yg tak seberapa tu...sian lak siapa yg tak dapat...ok sesiapa yg nak bingkisan kecil dari nekcik ni..sila hantar alamat kat email nekcik...jariah174@yahoo.com insyaallah...cepat cepat sementara stok masih ada!!!!

    ReplyDelete
  32. Same la kite. Sethn buat bj 5 pasang dah kire byk. Pas raye clearkan bj bg kat org. Huhuhu....

    ReplyDelete
  33. kalau nk beli baju raya mesti try mcm2 design last2 ambil yg first try

    ReplyDelete
  34. Biar cerewet asal berbaloi.

    Hmmm cenderahati tu macam mai dari China jer? Orang tu pegi China ya.. Bestnyaaaaa!

    ReplyDelete
  35. sepasang pun asalkan ada...yang penting raya disambut dengan penuh kesyukuran dan kesederhanan adar tak membazir..

    ReplyDelete
  36. cepat shopping, kang habis baju2 kat kedai tu.. hihii

    ReplyDelete
  37. Selamat Hari Raya GB Maaf Zahir Batin :) dari pembaca setia

    ReplyDelete
  38. tahun ni hubby je beli baju raya sbb kaler sedondon yg ada tu udah berkurun lamanya...

    ReplyDelete
  39. beli last minit memang standardlah kan.. hehe.. samalah.. saya pun tak banyak baju.. cerewet je bila bab baju kurung ni.. huhu.. =D

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum GB...betul tu kekadang bli last minit ni mmg ada bestnya...:)

    ReplyDelete
  41. Saya pun tak beli lagi baju raya. Kemalasan melanda. Rasanya pakai je apa yang ada ni.

    ReplyDelete
  42. lamanya tak menjenguk blog GB..
    beli hjg2 leh dpt harga murah GB..hihihih..btw gelang tu nice lah.

    ReplyDelete
  43. tiap kali beli baju untuk raya.. mesti akan fikir nak guna sampai bila baju yang akan dibeli tu.. sebab pernah terjadi.. beli pakai sekali lepas tu tak pakai dah.. membazir sangat2 rasanya :(

    ReplyDelete
  44. CiM plak kalau nak beli baju...pikiak duk punya lama sbb taknak tersama ngan org. asyikkkk laaaa terbyg, kalau pi jln2 makan2 open house ke konvoi ka, terserempak ngan org pakai baju sama. haaaa tu lah biasanya beli baju ready made ni, kena pilih betul2. baju kurung kat first lady, jusco?? owhhh sori naik lori....confirm jd makcik kendarat

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D