Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, June 24, 2013

Sibu Island Excursion - Day 2

Kemuncup (Chrysopogon aciculatus Retz)

Hari kedua. Hari last. Kitorang tak sunrise sebab side pantai yang ini tak nampak sunrise. Kalau nak tengok sunrise kene trekking ke sebelah satu lagi pulau. Encik guide semalam cakap dia boleh bawakkan ikut shortcut kalau nak sunrise (upon request katanya...hewhewhew), tapi since kitorang cuma ada slipar dan skirt kembang (GB lah), maka takpelah. Tempat lain pun boleh tembak sunrise kot. Hehehe...

Kitorang gi breakfast dulu, lepak lama sikit. Lepas tu pegi menjelajah pulau. Jelajah setakat yang boleh lah. Banyak betul kemuncup kat pulau nih...isk. Habis skirt kembang GB tangkap kemuncup. Takpelah, balik karang boleh cabut. Hahaha.

Aktiviti pagi tu adalah bergambar dan berlakon dan buat drama. Haha! Kitorang tak mandi laut ye...takut hitam! Pastu checkout. Simpan beg kat kaunter, conquer hammock lagi, main carrom, dan buat la apa yang patut sementara nak tunggu feri sampai. Kul 3 petang balik...kul 3.30 sampai Jeti Tanjung Leman.


Maka berakhirlah cuti kitorang yang 2 hari itu. Tapi tak berakhir kat situ je tau! Kitorang proceed ke Kuantan pulak lepas tuh. Tidur semalam. Esoknye attend kenduri kat Bukit Setongkol. Pastu balik KL. Ahad balik JB pulak.


Sekian la pusing-pusing separuh Semenanjung versi Jun 2013... :)

P/S: So, where to next? Pulau? Highland? Obesi? ;D

24 comments:

  1. ye lahhh.. lupa nak tanda gugel maps..

    thanks awak.. teman kita jenjalan pusing2 separuh semenanjung...

    bukit setongkol .. teluk semanggul .. eyhh ..!!! ..hehehee

    ReplyDelete
  2. chop.. kite ingat nak letak header umang2 jugak lah...

    ReplyDelete
  3. minggu lepas ke sabah, tapi tak sempat ke sini..

    ReplyDelete
  4. Fotogenik nyer gambar yg atas skali tu, airnya pun hijau jerr, sis memang suka travel ea?

    ReplyDelete
  5. bestnya g jln2 x ajak I pon..
    ok majok~

    ReplyDelete
  6. jalan la puas2 sblm anak anak dan suami hehe

    ReplyDelete
  7. oit bukan hitam la kalau mandi laut, tan ok hahaha

    ReplyDelete
  8. apa kes gi pulau tapi tak mandi lauttttttttttt!!!

    :P

    ReplyDelete
  9. Hepi aaaa...enjoy puas2 esok2 dah ada family banyakkkk nak kena fikir...hahhaa...

    ReplyDelete
  10. best nya..jalan2 je kerja nya..heheh

    ReplyDelete
  11. I think u should go to most adventerous place. contohnya hiking, skydiving? Maybe skydiving! JOM!

    ReplyDelete
  12. hehehe gambar kemuncup tu menarik lah

    ReplyDelete
  13. asal datang je cita cuti...

    jeles siot!

    ReplyDelete
  14. Pulau tu boleh snorkeling tak?
    Soalan SPM tahun yang dah terlepas...
    ;-)

    ReplyDelete
  15. Kemuncup tu walau satu ketul je melekat kat baju pun dah terasa tak selesa, mencucuk-cucuk je.. Ni pulak kalau dah penuh satu skirt.. Memang la macam beruk kena belacan, asyik nak menggaru je.. hehehe..

    Jeles la dengan GB yang ada geng jalan2.. Masa akak kat JB dulu, kawan2 tak suka nak jalan2 macam GB tu.. Lagipun kitorang takde kenderaan sendiri.. Kalau nak jalan2 kena naik bas, tu yang leceh tu..

    ReplyDelete
  16. lama dh tak tengok kemuncup tu..dulu2 slalu terkena kt kain time duk kg...hehe

    ReplyDelete
  17. cantiknya!!!!!!!

    psttt...kalau nak BLS tu, saya suggest GB buat utk ofis Gb , saya leh beri kontek numb org HSAJB tu, tapi biasanya dia buat utk group, so lagi senang kalau Gb suggest bos buat utk ofis.... :)

    ReplyDelete
  18. kalau takut sunburn, 7pagi turun laut & mandi puas2. Lepas tu baru pi breakfast. Huh, ruginya tak mandi laut

    ReplyDelete
  19. patutlah ada tahi lalat kat ke dua dua belah kaki..rupanya kuat berjalan..hihihi

    ReplyDelete
  20. mana gambar GB dgn skirt kembang yg penuh kemuncup tuuu :D

    ReplyDelete
  21. Kuantan? Bukit Setongkol? Ohhh...tak roger akak yerrr... Majuk!

    ReplyDelete
  22. bestnya jalan2..gi obersi lah pasni GB :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D