Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, June 19, 2013

Sibu Island Excursion- Day 1

Sunset tak jadi. Pulau Sibu. 

Khamis, 13/6/13

Kitorang gerak dari JB pukul 8 pagi. Sampai Tanjung Leman pukul 10.30 pagi. 2 1/2 jam jugak makan masa. Terus beratur untuk check-in ferry, amik boarding pass, dan tunggu ferry gerak pukul 11.30. Kul 12 sampai ke Pulau Sibu! Wew!!!

First of all, check in lah kan. Then check apa aktiviti yang ada. Kitorang takde plan nak buat activiti extreme macam snorkeling ke (extreme ke masalahnya? Huhuhu), instead nak aktiviti yang leisure je. Sambil menembak. Sambil merayap. Hihi.

Antara aktiviti yang ada....jungle trekking, moonlight walk, snorkeling, karaoke, etc. Ada swimming pool, gym, flying fox, mini zoo..pastu ada lagilah. Just klik je kat link kalau nak tau lebih. Kitorang nak join moonlight walk. Pastu teringin jugak join jungle trekking tapi sport shoes takdak. Ada slipar je memasing. Ahaha.

Then jenguk bilik, rest jap, pastu grab glasses dan hat dan terus kuar cari makan. Harga makan dan barang lain di Pulau Sibu adalah TIDAK murah ye... Lepas makan kite pegi merayap tengok apa yang ada. Kite kacau rusa dan anak kambing dan burung merak dan ayam turki di mini zoo dan lepas tu titorang jumpa hammock tepi pantai! Dan terus conquer! Hahaha!

Sambil bercerita dan amik amik gambo, sedar tak sedar hari dah petang. Balik la dulu kan. Solat dan rehat jap kat bilik. Kulit pun dah agak sunburned dah, tapi takpe! Sebab petang tu kitorang nak tembak sunset. Can't wait! Heheh.

*Ada call in dari contractor tapi GB malas nak angkat. Orang tengah cuti lah!



P/S: Tapi sunset kitorang tak berapa nak sunset sebab awan tebal di ufuk Barat. Takpelah. Bukan rezeki. Tapi lepas tukar port, kitorang lepak tepi pantai sambil layan blue hour dan amik gambo lagi. Owhhh...rindunye momen tu.... :)

22 comments:

  1. gambar last tu kan....kalau lah kita masak lemak cili api....mcm ne erk...tentu sedap kan....ke kita BBQ jerk....ahakz

    ReplyDelete
  2. wah dh jejak kaki ke pulau sibu...
    mesti best kan kat sana..hehe

    ReplyDelete
  3. rusa yang kat sini tak jelir-jelir lidah...!

    ReplyDelete
  4. apa2 punn tetap cantik tembakan bunga ! ;)

    ReplyDelete
  5. Sibu Island?..ingatkan di Sarawak :-)

    Makanan di mana2 pulau mmg mahal sbb cost bahan mentah pun mahal nak bawak masuk pulau lagi :-)

    ReplyDelete
  6. Hahaha... rusa kat orang letak kat tempat aku tu suka ngejek la, Dr. Singa...

    ReplyDelete
  7. GB cerita lah panjang2 pasal Pulau Sibu kot2 nanti teringin nak pergi.

    ReplyDelete
  8. ada fridge magnet takkkkkkk hiks!

    ReplyDelete
  9. Tu dia.....skill photographer. Mst ade yg tak sng duduk pasni. Heheheh...

    ReplyDelete
  10. rusa nih macam ada janggut la pulak. hehehe

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. saya pernah pergi sana 8 tahun yg lalu. sabtu malam minggu semua staff dia buat persembahan.dia jrmput kami naik pentas, saya ikut jer la, pastu kena gelek dangdut. sampai sekarang rasa malu. paljng best bukak pintu macam2 haiwan dok tunggu. rusa jantan jarang, siap tanduk amirul bila dekat. terjerit2 saya hahaha

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum GB...wah bestnya pi Sibu yer...:)

    ReplyDelete
  14. Bestnya GB melancong ke Sibu.. no wonder blog tak update agak lama..

    ReplyDelete
  15. miss betol masa kids scuba buat dive trip to pulau sibu ni... best orang kata...

    ReplyDelete
  16. jap jap..pulau sibu ni katner?bukan sarawak ker? naik sampan jer? mcm konfius jap...

    ReplyDelete
  17. Teruskan menulis GB..saya pun nak ke Pulau Sibu...:P

    ReplyDelete
  18. darling, nnt I nk g jb u bawak I jalan2 yek.. Pulau Sibu cam menariksss hati daku.. :)

    ReplyDelete
  19. kita wakil ke awak ja yg menulis tentang kisah kita disana eyhh..!!.. heheheee

    ReplyDelete

  20. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D