Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, May 25, 2013

What's the best make up?

Shoes, boots, and sandals sold at Ladies Market, Hong Kong

Dulu kan, masa baru baru keje, GB rajin mekap. Foundation, bedak, eyeshadow, eyeliner, mascara, lipbalm, lipliner, lipstick, blusher. Complete! Spend masa lama untuk mekap cantik-cantik, pastu baru kuar umah gi keje. Lepas tu rajin jugak mekapkan kawan-kawan. Sampaikan ada antara kawan yang GB mekapkan tu tetibe terjun ke dunia mekap memekap ni, maksudnya dia pulak yang jadi mekap artist. Katanya minatnya muncul sebab GB. Gitteww...hihihi.

Oh, masa zaman study pun GB rajin mekap jugak. Dan rajin jugak mekapkan kawan-kawan. Maka ada la yang mintak tolong GB mekapkan diorang kalau ada dinner ke event ke.

Tapi sekarang lepas beberapa tahun keje ni, malas pulak nak mekap beriye-iye. Sebab kan keje kat site, tekejut lak orang tengok kite mekap. Pastu ada jugak GB pernah fikir, kang kalau asyik mekap je, bila kawin nanti muka takde beza pulak. Hihihi...

Nak nak pulak sekarang ni dah makan Le Collagene, vitamin C, minum Aurawhite, dan kemunculan mekap mineral macam bedak Ronasutra tuh, maka memang tak bermekap lah GB. Kadang tu bedak pun skip! GB go au naturelle most of the time and rasa konfiden macam tu.

So bila GB cakap kat dak opis merangkap dak umah yang GB nak main mekap-mekap, soalannya adalah "GB reti mekap ke???". Hahaha!!!

P/S: Still, your best make up is your smile. Kan? :)

38 comments:

  1. kalau keje site mmg tak sesuai le nak make up, berjemur tgh panas, cairrrrr...hehe

    ReplyDelete
  2. eh sama la kita. dulu masa study kemain mekap2. awal2 kerja dulu rajin. sekarang maleh wehhh. paling2 rajin eyeliner dengan maskara. malas sket eyeliner je. paling malas pakai bedak je ! haaaaaaa

    sampai budak2 office pon tegur ! "eh u dulu rajin mekap kenapa sekarang takda mekap" malas la amoiiiii

    ReplyDelete
  3. Kasut tu semuanya cantik² especially the sandals. Cantik aje for me, but unfortunately mesti tak muat sebab saiz saya 9. Banyak kali terjadi macam tu. Nak beli kasut tapi bila tanya saiz 9 sudah habis, sebab saiz 9 only a few they had in stock.

    Uwaa...

    ReplyDelete
  4. gitewwwwwwwww...


    wahahhahaaaaaaaaa....

    ReplyDelete
  5. gB..
    Akak mmg tak reti mekap sendiri apatah lg nak mekapkan org....
    Awal2 ngaku....

    ReplyDelete
  6. akak tak reti make up
    nak ilangkan jerawat dulu
    huhu

    ReplyDelete
  7. js time lum kawin kemain lagik suka mekap tp bila dh ada ank dh kurengg..hihi..
    skrg ikut mood...hahaa

    ReplyDelete
  8. aku pun bukan kaki mekap.
    malas sebenornya.

    haha.

    teruk.



    .

    ReplyDelete
  9. Jgn kan kerja site, zaman saya kerja spital dulu, mmg payah nak jumpa lady doc yg beria ia make up masa buat ward round..hahaha

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum GB...make-up sikit dah cukupkan...:)

    ReplyDelete
  11. saya pun semakin minat make up skang.ghahhaha

    ReplyDelete
  12. natural beauty kan ke lebih ayu...gitteww

    ReplyDelete
  13. Mekap tebai pun...kalau muka mencuka masam tak de la pekdahnya. Kenn? :)

    Gb senyum manis :)

    ReplyDelete
  14. naturactor je tetap digunapakai...

    ReplyDelete
  15. Jamn dolu GB ada banyak make up dlm laci kat Hostel Asma'. Hikhik.
    yeap same here. La ni bile dah meningkat usia, go au naturale. Selesa nak solat bagai. =)

    ReplyDelete
  16. Keras tangan bab mekap nie. Hancurrr dik!

    ReplyDelete
  17. @Rapunzeel Cikilolo kan...? kalau tak nampak kat muka hasilnya. hehehe

    ReplyDelete
  18. @the malay male itulah. client contractor tgk pun pelik!

    ReplyDelete
  19. @Lya Colours awak dah makin cantik natural lah kesimpulannya!

    ReplyDelete
  20. @t.a.t.a sama! kite pakai saiz range dari 8-10. aduh la kaki...!

    ReplyDelete
  21. @Anash pakai fotoshop boleh hilang tuh...heheheh!

    ReplyDelete
  22. @Mas Zull a'ah...lagi selesa gitu sebenarnya. heheheh

    ReplyDelete
  23. @Aziela boleh train kasi lembut tuhhh...heheheh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D