Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, May 22, 2013

Jangan stay opis lama-lama, ada hantu...



(Ringtone lagu soundtrack Cinta Jangan Pergi)

GB, awak dah balik ke?

Tak, baru kuar meeting. Nak balik site ofis la ni, amik barang, off computer. Err...ada orang lagi ke kat situ??

Orang mungkin takde, tapi benda lain mungkin ada...

Eh awak!!!

Haaaa...awak tak payah la duduk lama-lama kat ofis tu. Ada hantu. Siyes nih. 

*

#Conversation dengan encik client. Gulp~

**

Dan GB? Masih macam ni and macam will always be aje. In term of keje of kos...still stay back tapi bukan kat site opis tuh la. Opis sendiri ni ha. Abis-abis pun hantu plotter dengan hantu flush toilet je yang kacau. Hahaha.

Owh, jangan lupa. Cakap siang pandang-pandang. Mungkin masa kite cerita-ceriti pasal kisah itu ini, ada yang pasang telinga. Cerita pasal hobi, personal, ex-boifren la, tetibe kite punye ehem well maybe someone for us orang lain pulak terdengar. Alamak...!

Kesimpulannya, hati-hati sentiasa dan jangan malas pandang keliling kalau terlalu rajin nak bercerita ye..hihihi~

***

Cerita lain. Mak kite (Kakcik Seroja) dah selamat pergi dan kembali dari menunaikan umrah. Alhamdulillah syukur. GB dah tak sabar nak ke sana sefamily dan dengan husband pulak. Katanya better buat umrah lepas kawin nanti. Eh? *Sila berangan kaw kaw ye GB!

P/S: Cerita pasal obsesi sikit. Cinta Jangan Pergi nih ceritanya tak meleret. Plotnya kemas. Suntingan kemas. Dan paling penting sinematografinya terbaik..! Masih tertanya siapa yang akan menjadi takdir siapa? Hihihi~

27 comments:

  1. Gbob Gbob Gbob oh
    -Ikut melodi lagu Baby-Justin Bibir-

    Lama tak dgr cerita, huish sedap giler kek tu. Keje dan kehidupan kena balance. Okbai

    ReplyDelete
  2. dik hantu pun tak nak dok pejabat sbb stress
    hahaha...

    ReplyDelete
  3. jaga jaga, ada yang memerhati :-)

    ReplyDelete
  4. Hihihi jg2 ada yg sdg memerhati anda

    ReplyDelete
  5. hah.. agak2 ada yg membaca blog x?
    hikhikhik..

    kita pon ada impian camtuh..
    Mak kita da doakan utk kita berdua nnt kita leh g sana bawak incik somi masing2..
    ouh..
    ntah bila.

    sekian burung hantu hinggap disini..

    ReplyDelete
  6. hahaha...seremmmm pulak asenye...ai tengah keje malam tau jangan dicerita bab hantu menghantu ni..heheh..

    ReplyDelete
  7. milik siapakah rainbow kek tu..hehe

    ReplyDelete
  8. ahahah kan !
    kenapa nak takutkan owg .. kalau akak takut gak .. harus nak kena ada yg teman huhuh

    kek tuu sedapp , nak2 diambil ngan tembakan GB .. phew !

    ReplyDelete
  9. assalam.. suspen je.. anyway sama la duk ofis sampai malam nasib baik ada anak teman... suka kek tu .. berkaler-kaler lapisnya...

    ReplyDelete
  10. amin..mudah2an yang diimpikan (p umrah lepas nikah) jadi kenyataan..dekat dah kot?hehehe

    cinta jgn pergi memang best..tak meleret2 kan.x sabar nak tunggu cite ari ni

    ReplyDelete
  11. eh cop2 laju benor meng'enter' hehehe
    yang x sabo tunggu ari ni drama teduhan kasih tv3 huhu banyak sangat tengok drama macam ni la.teduhan kasih pun syok tau..

    ReplyDelete
  12. siapa yg cakap ada hantu tu. yunus? haha

    ReplyDelete
  13. Kalau ditakdirkan syarikat saya memerlukan LA satu hari nanti bolehlah saya melamar GB kerana GB seorang staf yg berdedikasi ..... ngeee

    ReplyDelete
  14. Siapakah Yunus yg disebut oleh Lya Colours tu? Semestinya bukan saya kan? ..... huhu

    ReplyDelete
  15. betul la... ofis ni pun ada hantu plotter.

    ReplyDelete
  16. huhuhu.

    hantu memang banyak kat tmpt-tmpt mcm tu...

    std la tu...

    ReplyDelete
  17. Sebelum tu nak kata dulu...kek tu cantik!

    Kedua hantu kat mana2 kadang manusia pun tumpang jadi hantu.

    Ketiga akak tumpang gembira mak awak dah selamat balik. Insyaallah kita pun simpan niat nak gi sefamily dan bawak mak sekali.

    ReplyDelete
  18. kamu dah makan belum rainbow cake mommyZZ? nanti2 bila kami ke JB, kami bawakan la ole ole buat kamu...:P

    LA tu apa GB? ( rujuk komen YB)

    Hantu kat opis? Baling aja dgn kasut awak...hahahaha

    ReplyDelete
  19. hantu??sembur je..lari la dia nanti...

    ReplyDelete
  20. bunyi mcm dah dekat dah tu. siap nakgi umrah ngan bakal husband lagi tu. WOW. I am impressed ! Jemput jangan tak jemput.

    ReplyDelete
  21. Di office saya pun ada entiti itu. Itu hari masa buat renovation, seorang pekerja Indon sampai demam sebab nampak entiti itu.

    Sepjg saya duduk office ni, setakat kerusi ditolak ditarik, bunyi guli jatuh atas tile, perkara biasa dah. Alhamdulillah masa saya tidur malam di sini tak de apa yang ganggu saya. Sebab niat baik kot.

    Hee...

    ReplyDelete
  22. kalau tak tau ada antu tak rasa seram pun..
    dah tau.. mulalah rasa macam macam rasa...


    ReplyDelete
  23. ahaa ada hantu ka..
    alhamdulillah kakcik dah selamat kembali..
    insha Allah memang sweet sangat kalau dpt pergi umrah dgn suami nanti :)

    ReplyDelete
  24. assalam,

    silap2 rainbow cake tu pun hantu kebas...

    ReplyDelete
  25. kalau sensorang kat ops memang macam2 benda yg boleh dengar..

    ReplyDelete
  26. alamak..SA selalu stay lama kat opis,acaner ni..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D