Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, April 22, 2013

Takde sunset tapi... Tanjung Piai, Pontian, Johor.



Ni first time GB gi jenjalan tanpa kamera sendiri. Puncanya sebab charger GB tak tau taruk kat mana. Maklumlah...opis je ada  dua. Plug point merata. Sudahnya bateri flat terus tapi charger tak jumpa. Maka terpaksalah berpuas hati dengan kamera pinjam sebab cemana-cemana pun tetap nak jugak gi jenjalan meredah hutan paya bakau kat Tanjung Piai nun, tapi sayang lah kalau tak amik gambo kan?

Trip ni tak plan. Ingat nak ke tempat lain, last-last ke Tanjung Piai GB sampai. First time jugak ke Tanjung Piai. Tempat yang ohsem bagi mereka yang berjiwa macam GB. Nanti GB citer lelebih ek pasal mini trip (lah sangat!) weekend baru ni. :D

Takde sunset tapi...

P/S: Last-last jumpa charger dalam beg laptop. Eii. Nak marah sape ekkkk???

28 comments:

  1. assalamualaikum GB...cantik pemandangan kat situ...;)

    ReplyDelete
  2. aku pernah pegi tg piai skali....


    skang da siap belum eh?

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    Daku sampai tanjung piai masa jalan pun blm sempurna lagi...dah lama awal tahun 2000...13 tahun sudaaaaaaaaaa hu hu hu hu ----> bila nak bawak aiiii pi redah sampai hujung donia tu?

    ReplyDelete
  4. Saya pernah terjah ke sini dan bermalam di tanjung piai. Sewa resort yg kat atas air tu.. tapi kami tak jumpa sign board... dan jambatan ni. Sebab kita org takut nak meredah hutan paya bakau tu. Dan masa tu saya belum berjinak ngan kamera DSLR lagi...

    ReplyDelete
  5. ahhhhh !!
    sampai jugak akhirnya!!!

    sakit ati kan.. guna kamera pinjam.. tak ada feel..

    nak katak..?
    hari khamis eh!! :)

    ReplyDelete
  6. awak... kita nak merajok bolehh..!!!.. :)

    ReplyDelete
  7. marah diri sendiri la jawabnya hehe

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak ke sana. Tg Piai tak de pe sbnrnya. Tapi bagi pencinta alam n pencinta pemandangan, ada sesuatu di situhhhhh..........

    ReplyDelete
  9. marahlah beg laptop tu.

    ko cakap " biaseeeee diek!"
    lepas tu ko babab 3 kali.

    ReplyDelete
  10. Apa benda pun kalau pijam orang punya memang tak bestlah GB, sendiri punya lagi syok dah serasi.

    Akak masih belum pernah sampai sini. Johor paling jauh pernah pergi Muar...ehehee...

    ReplyDelete
  11. marah beg laptop tu beb.
    dia la yg sorokkan charger tu aku syak.

    :p


    .

    ReplyDelete
  12. marah k.Ayu,, hahahahha

    dikkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
    nice gile pic nie. seriuss

    ReplyDelete
  13. mcm pernah laa g sini dolu2 GB...

    ReplyDelete
  14. salam gb laling,

    dah 2 kali kak ati tgk n baca tentang
    tanjung nih

    sebelum sampai kat situ kena masuk hutan yek...bestlah suka sgt!

    ReplyDelete
  15. apapun gambar ni cantik..terbaik..along kalau ada kat situ..posing ala2 model kat tgh2 tu..

    ReplyDelete
  16. Bagus kalau beg laptop tu boleh bercakap, hehe..

    ReplyDelete
  17. But the remnant of the sunset is still beautiful

    ReplyDelete
  18. cantik..pandai tukang yg ambik tu...hihi..
    hurmm gb marah kt bag la sbb dia sorokkan...hikhik

    ReplyDelete
  19. pegi marah kat ahli silap mata...
    tak pun
    marah kat apek jual nangka...
    bole?

    hahah

    ReplyDelete
  20. seberang nu Singapore ker.?!

    ReplyDelete
  21. hahahaha tepuk dahi je lah! salah sendrii :p

    ReplyDelete
  22. Mehla marah saya marah saya...i take the blame for you....

    ReplyDelete
  23. cubit pipi gebusmu tanda hukuman wakaka

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D