Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, April 27, 2013

Chini. Sunset. Priceless

Hues of sunset

Cerita GB, takde lain. Bizi manjang this lately. Nasib baik masa ada yang sudi menjenguk blog GB walau dah makin berkurangan. Hihihi. Tengkiu kawan-kawan.

Tapi nak cerita gak sikit.

Haritu kan masa gi Tasik Chini, GB dengan geng boleh kata main gamble je. Sebab... 1) Kitorang tak sure pukul berapa nak gerak dari Felda Keratong. 2) Cuaca mungkin tak mengizinkan. 3) Kitorang mungkin penat.

Tapi last-last lepas malas nak fikir panjang, kitorang redah je. Bilik tak book pun. Just bawak baju beberapa pasang. Itu pun baju GB yang patutnya nak pakai masa bersantai tertinggal pulak, yang terlekat cuma baju kurung cotton. Aiseh...

Tapi takpe. Kalau terpaksa, GB fikir nak singgah je memana membeli baju sehelai ke...hihi. Tapi sedar tak sedar GB drive dari Felda Keratong sampai ke Tasik Chini tanpa berhenti mana-mana pun. Lebih kurang sejam. Jama' ta'khir pun buat kat surau Lake Chini Resort aje. Alhamdulillah tak terbabas waktu.

Lepas tu tanya chalet, ada kosong tak? Rupanya penuh. Puncanya sebab sebelah tu aje ada kem PLKN, so bila weekend meriah la resort tu dengan mak ayah pelatih. Selain tu ada jugak serombongan pakcik dan makcik Persatuan Pesara pun banyak jugak yang memenuhkan bilik-bilik. Yang tinggal cuma dorm. Takpe, kitorang fikir dulu.

Mula tu ingat nak ke Felda Chini yang berdekatan, sebab situ memang ada homestay. Tapi setahu GB homestay situ memang selalu penuh. Kalau nak kena book dulu.

So kitorang conquer surau dan jadikan tu port berbincang. Nak balik...dah petang. Lagipun nak drive kat jalan tu gelap-gelap adalah bahaya sebab jalan tak rata dan mungkin jugak hujan. Plus penat driving tadi pun tak hilang lagi. So lepas bincang-bincang, kitorang setuju tidur je kat situ. Dorm pun dorm lah!

Lepas bayo deposit, kitorang check in. And to our surprise, dorm yang ada 10 katil tu takdelah rupa macam dorm sangat pun. Dari luar nampak cam chalet biasa. Bilik air kat dalam. Ada plug point. Kipas. Bantal selimut semua lengkap. Kire okelah! Dah le satu kepala RM25 je! Murah kan??

Lepas check in, mandi segala...kitorang keluar. GB angkut kamera dan tripod. Menghala ke jeti. Sunset. First time kat Tasik Chini.

Priceless. :)

P/S: Nyamuk banyak. Tapi kaki taknak berganjak walau malam dah mengambil tempatnya. Tenang. Rasa hilang segala beban di kepala. :)

24 comments:

  1. ada jumpa naga tasik chini tak hehe..

    ReplyDelete
  2. Kalau dah letih campur penat dapat bantal pun dah cukup...

    ReplyDelete
  3. x nak singgah pekan kannnnnn

    leh jumpe GB ..

    cantiknyeeeeeeeeeeeee dik

    haven !

    ReplyDelete
  4. seronok baca cerita GB, rasa macam akak ada kat situ juga..nice shoot :)

    ReplyDelete
  5. Kekadang yang tak rancang tu..
    Ohsomee...
    Yg rancang beria2... Berderai....

    ReplyDelete
  6. Sangat cantik pemandangannya...

    ReplyDelete
  7. bestnya...ada tempat tuk hilangkan tension..

    ReplyDelete
  8. ni betul2 terjah...

    seb baik ade rezeki menginap kan

    :)

    ReplyDelete
  9. balik mengundi ........eh mengundi di mana?

    ReplyDelete
  10. korang conquer dorm tu ke? atau ada org lain? :)

    ReplyDelete
  11. picture tu sunyi, sepi, seni, seram dan misteri!!!

    ReplyDelete
  12. tasik camnih, memancing orait gak.

    ReplyDelete
  13. gambar ada sentimental value kan :)
    walaupun penat nk jugak tgk sunset

    ReplyDelete
  14. mmg brani...dan shoot pun cantikkk..

    ReplyDelete
  15. rasanya macam pernah sampai sekali dulu...

    ReplyDelete
  16. i think i REALLY REALLY NEED a vacation so badly!

    ReplyDelete
  17. mak aihhh...
    dua bulan perap gambar dalam kad!!!!


    :)

    ReplyDelete
  18. Pas tu dpt gi dgn geng satu kepala pulak. Best!

    ReplyDelete
  19. moment sunset yg chantek tuuu., gudjobb keep it up yee cik GB yg jauh dimata tuuuu

    ReplyDelete
  20. nice pic laling..

    sebenarnya cara macam tu lagi best

    kak ati pernah buat gitu dulu
    pergi ke redang island..main redah je.. adventure gitu ...hihi

    ReplyDelete
  21. akak selamber jer drive area situ kol 12.30 pagi sensorang...hehehehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D