Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, April 29, 2013

Chini. Sunrise. And the price? Still priceless. :)

The precious Golden hour. Mahal nih!

Mari mengupdate entri terperam. Heheh.

GB tunggu lagi sampai betul-betul gelap, lepas tu baru gerak balik ke dorm. Nak tau kenapa GB tidur kat dorm, sile baca balik entri ni ye... :D

*

Balik tu, kitorang lapar. Nasib baik ada lauk kenduri yang dibekalkan member dari Felda Keratong tu. Sedap tu. Ada nasi jagung. Ayam masak merah. Tapi kitorang takde pinggan. Bekas lain apatah lagi. Lupa pulak nak mintak pinggan polisterin kat cafe. Sudahnya kitorang makan je beralaskan plastik. Alhamdulillah...kenyang amat... Huhuhu...

Tidur malam mimpi indah tuh! Hahaha!!!

**

GB dah target nak tembak sunrise esoknya. Dan esoknya GB bangun awal, pakai baju kurung cotton dan keluar awal ok. Feeling gadis pingitan betul! Port yang sama. Kat jeti tu jugak. Nampak tak nampak sangat la tapi okey la. Mendung lagi pun...hihihi~

Tunggu sampai cerah. Puas hati? Of kos lahhh puas hati. :)










Then kitorang gi brekfes. Cadangnya dalam kul 12 gitu nak gerak balik dah. Sebab taknak sampai lambat sangat kat JB. Lagipun balik kitorang nak ikut Mersing (weehoo!!). Tetiba lepas breakfast boleh pulak tersangkut amik pekej naik bot 1 1/2 jam. Caj adalah RM80 per boat. Boating pusing tasik, masuk anak sungai, patah balik, pi kampung Orang Asli pulak, menyumpit bagai dan patah balik ke resort. Patutnya 1 1/2 jam, jadik 2 jam pulak. Tapi takde extra caj, so kire oke lah. Fun! Siyesli! 

Ehem. GB gi boating menyumpit bagai tu semua dengan baju kurung cotton itu la. (Ada orang tu cakap orang gila je gi boating pakai baju kurung. Fine.... :p). Huhuhu~

P/S: Balik time. Kitorang ikut Mersing. Pukul 3 petang baru check out. But going back, GB tak drive. Member yang drive. Malam baru sampai. Sampai umah with a big big grin. Terima kasih kat kengkawan sekepala segila GB tuh. Looking forward to a bigger grin next time! Soon!  :D

9 comments:

  1. gambar no.2 tu sangat superb.. tahniah gb utk gambar yang cantek ni.. & tahniah jugak sebab gb dapat jalan-jalan ke tasik chini tu.. bukan senang tu nak ke sana..

    ReplyDelete
  2. Cantiknya gambar yang gb rakam. :)

    ReplyDelete
  3. mana gambar menyumpit sambil memakai baju kurung tuuuu.....

    ReplyDelete
  4. Teringin gak nak nengok gambar gadis pingitan tu.

    ReplyDelete
  5. Wlpun percutian yg singkat tp bebaloi kan..

    ReplyDelete
  6. Chini is actually fun and interesting kalau kita dekat dengan nature.

    ReplyDelete
  7. Belum sampau sini lagi... one fine day kut...cantik foto ni..

    ReplyDelete
  8. one day I hope dpt jejakkan kaki kt atas jeti nie.. cantik sgt

    ReplyDelete
  9. Salam GB,

    Cantiknya ciptaan Allah, Cantik gambar2 yang GB lekatkan, terima kasih berkongsi gambar2 ni.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D