Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, March 28, 2013

Stand with the Maasai

Mee kari ohsem at The Chicken Rice Shop! :D


No, I'm not typing this from Masai.

Sebenarnya GB dah hilang idea pasal apa yang nak di post kat sini. Balik-balik cerita pasal kebizian kerja yang tak sudah. Dah beberapa orang kat opis client dan opis GB pesan kat GB...jangan terlalu kerja kuat sangat. Sayang la kat diri sendiri.

Ye. GB sayang. Heheh.

Cuma downsidenya adalah GB tak sempat nak balik KL. Lama tak jumpa mak ayah. Rasa kosong. Rindu betul sampai haritu GB call dan bergayut lama dengan mak ayah, update cerita memasing. Hihihi.

Life keje macam biasa. Sebab GB kan dah resident kat opis client maka environment sikit berbeza, which is good. Komen macam 'cantik awak harini', 'awak berseri-seri harini', dan lain-lain adalah sesuatu yang baru untuk GB sebab sepanjang keje sebelum ni, GB jarang dapat good morning wish macam itu dan sikit sebanyak benda tu buat GB happy hari-hari. By tengah hari tu mungkin ada yang bikin spoil. Hangin dengan contractor biasanya. Hangin dengan client pun selalu jugak. Heheh. Tapi bila balik opis petang tu, mood kembali okey. ;D

Sebelum ni kebanyakan dari diorang GB cuma jumpa dua minggu sekali masa meeting, atau masa turun site. Tapi sekarang hari-hari jumpa. Dah boleh jadi geng pulak. Heheheh~

Apa lagi ek nak cerita? Emm..selain dari kulit pagi cerah petang hitam (tapi sekarang dalam proses pencerahan semula), rambut GB sebaliknya dah improved. Dulu gugur macam orang sakit. Tapi sekarang dah kuat dan tebal semula. Penangan collagen dan vitamin C mungkin. Huhuhu.

Lagi...ummm...aha. GB sedang dalam pencarian Chicken Rice Ball yang halal kat Melaka. Dan juga asam pedas paling sedap kat Melaka. Dan port sunset yang ohsem juga kat Melaka. Huhuhu~

P/S: Tapi tak pelik ke dengan tajuk entry nih? Kalau nak tau apa sebenarnya yang GB maksudkan, klik je sini.

25 comments:

  1. give you your own time'
    kalau tak
    masa berlalu begitu sahaja
    no turning back
    by the time you realise
    the time spend not for you...
    its already over....
    already past...
    regretted...
    (hambek...akak cakap bahasa Uganda)..

    ReplyDelete
  2. apa kene mngena ngan gambar?? ahaha... nyum3~

    ReplyDelete
  3. Mkn kolegen rumpai laut tu ke??ok ye untuk rambut..??nk cuba lh..

    ReplyDelete
  4. Makan ikan bakar kat sekam la GB. Boleh tgk sunset juga tu

    ReplyDelete
  5. makan collagen dan vitamin c boleh kuatkan rambut? collagen apa eh. sebab rambut saya kuat gilaaa gugur. stress mokcik

    ReplyDelete
  6. Awak ctk ahri ni - Awak berseri-seri hari ni....

    Motivasi terbaik utk mulakan hari. Kan?

    Nak bercuti ke melaka ke? Wow! Nak ituut!

    ReplyDelete
  7. apa khabar GB?
    awak memang cantik dan manis :)

    ReplyDelete
  8. Welcome to Melaka GB!.. heheehee

    ReplyDelete
  9. Walaupun akak reside (betul ke word nie?) di Melaka, tapi tak pernah makan chicken rice balls lagi..hehehehe

    For asam pedas, it's very much depends pada taste masing2. Ada yg suka light2 boleh hirup, ada yang suka pekat tapi tak pedas, ada yang suka pedas tapi tak masam. Which one yg GB suka?

    ReplyDelete
  10. sesekali pi la manjakan di di spa..

    ReplyDelete
  11. bz jeer..,sibbaik xde lakii kt maasai kaaanns

    ReplyDelete
  12. Salam.

    hurmm.. msa study dlu, lana mmg ambik suplmn B+C, memg elok..lebih fokus. Rasa lebih bertenaga.

    ReplyDelete
  13. Rambut makin kuat?? Aa...jangan lupa awak kan amik Nutrisi Mantop Meletoppp tu....

    ReplyDelete
  14. Bagi tajuk gempak jer.... ingatkan n3 khas pasal berdating ngan org MAASAI

    ReplyDelete
  15. wahh..semakin berseri la nie :)
    hehehe, seronok kalau kerja dlm environment begitu.

    ReplyDelete
  16. nak makan collagen jugak eh. :)

    ReplyDelete
  17. psttt...kolagen dan vit c jenama apa GB amik?

    ReplyDelete
  18. sini temp 35'C tau... rasa macam crispy je kulit ni.. tak tau dah kaler apa... hehehe...

    ReplyDelete
  19. banyak lagi ko boleh cerita. contohnya mendetailkan satu rutin. sebagai contoh ko dari lif nak pegi ke toilet. detailkan seperti, kuar lif saya nampak abang ensem senyum kat saya lepas itu saya pun bjalan ke arah toilet, tnampak pulak kasut, singgah kejap. ha ko sambung jela sendiri. haha

    ReplyDelete
  20. kerja sampai bila2 tak kan habis..kan kak GB..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D