Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, March 18, 2013

One of the most difficult things to explain on earth is the nature of my job

Rusa remaja, Zoo Johor


Bila ada orang ajak berjumpa, selalunya GB cakap boleh, tapi tak sure pukul berapa. Kalau dah set pun selalunya kensel. Wiken boleh lah, tapi kadang-kadang selalunya orang tak faham. Diorang suka tanya 'awak keja apa sampai hari-hari balik lewat?'.

Huuu...

Cemana nak explain eh?

P/S: Lebih haru kalau yang bertanya itu adalah satu company dengan kita, branch lain lah tapi. Huhuhu~

29 comments:

  1. gb kerja apa sebenarnya nih?
    ~geram tak? hehehe :D

    ReplyDelete
  2. Ok..kita pun tanya...hang keja apa dia....ahakz....ahakz

    ReplyDelete
  3. Akak pun nak join yg berdua tu di atas..awak keja apa eh? Kikiki..Jangan stress ahhh, melawak aja :D

    ReplyDelete
  4. susah untuk memahami dan difahami... kan??

    ReplyDelete
  5. GB: Aku selalu jawab senang.

    ko keje ape ah? asik kuar negara.

    aku jawab: keje kilang.

    ReplyDelete
  6. Anakrusa nani
    Baru kembang ekor
    Apa salah kami
    Boleh tidak tegur..

    Pernah dengar pantun itu tak..?
    Tetiba terngiang bila nengok rusa remaja itewww...

    ReplyDelete
  7. saya pun nk tanye gak...GB kje ape? hihihihhh

    ReplyDelete
  8. Nasib baik akak tak ada org nak tanya...

    ReplyDelete
  9. Kalau kat kampung dulu-dulu, kalau sibuk gitu, orang akan cakap "sibuk mengalahkan perdana menteri..." hahaha

    ReplyDelete
  10. sblm ni sy kerja jaga site.pun camtu lah balik tak menentu. skrg dah pncen...duduk opis ngadap laptop je..hehe...legaaaa

    ReplyDelete
  11. ia sangat chumelll.....!!!

    awak... org yg tak pahan tu abaikan je...

    rindu awak tapi... uhhuuu..!!!

    ReplyDelete
  12. saya faham sbb kita sekapal..


    lembutnya telinga rusa tu!

    ReplyDelete
  13. jawab je 'AKU Doktor BUNGA' kan senang.. kikii.. sian GB..

    ReplyDelete
  14. Soh dia datang ganti GB kejer seminggu....

    ReplyDelete
  15. salam GB..

    akak pun dulu mcm tu juga.. tapi hanya kita yg tahu rutin kerja kita.. nak explain pada orang lain pun tak reti nak cakap mcm mana he..he..

    ReplyDelete
  16. Tak kuasa nak tanya GB keje apa... Jelita nyaa rusa tu.....errr rusa kan?...

    ReplyDelete
  17. Makchaq tak tau tapi nak teka.. GB mesti kerja kira bulu kambing.. Tak pun gosok gigi harimau .. ke.. tunggu ayam jantan bertelor..... he he


    ReplyDelete
  18. yg part last tu yg rasa nk lempang laju2 tu....

    ReplyDelete
  19. comelnya rusa.. keja jd photographer ye :)

    ReplyDelete
  20. dekat felda sahabat ada satu taman rusa, berhampiran lapangan terbang baja padang golf mini.


    orang yang berkepentingan ni memang tak cukup masa.

    ReplyDelete
  21. Akak tak pernah sampai Zoo Johor..

    Takpe GB.. jangan difikirkan sangat..

    ReplyDelete
  22. biasa la
    jadi consultant
    bab pokok
    bab hardlandscape
    hehehe
    akak pun dulu consultant gak
    tau dahhh..heheh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D