Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the real source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, February 14, 2013

Hong Kong: The Land of Leon Lai - Day 1 Part 1 (KLIA)



Rabu malam, GB bergegas balik KL dalam kul 6.45pm. Kul 11pm sampai umah. Amik a few baju yang nak dibawak dan terus sumbat dalam beg. Esok pagi seawal pukul 4 dah bangun, mandi dan siap-siap sebab nak kene sampai KLIA awal. 5.45am sampai. Subuh kat sana. Jumpa sorang geng jenjalan kat luar surau. Dan kitorang tunggu geng lain sampai sambil brekfes kat KFC. Sempat minum kopi je tapi sebab tetibe geng dah sampai so kene bergegas sebab nak group check-in. Sandwich tuh GB sumbat je dalam beg.

Panjang pulak intro.

Dipendekkan citer...sorang tertinggal passport (Bukan GB yerrrr...). Boleh?? Kitorang dah risau sebab kitorang dah kene check-in dah. Tapi dipendekkan citer lagi...last-last passport dia sampai dengan jayanya, dan dia pun check-in, naik tren dan berWatson Nyambek sampai kat gate tepat pada masanya. Hahaha!

*

Around 12.45pm kitorang touched down. Touched down on the second attempt sebab angin kencang yang amat.

...to be continued...

P/S: Pengajaran Day 1 Part 1: 1. Sila jangan tertinggal passport kat atas dashboard kalau takmau muka hilang darah bila sampai kat gate. 2. Lepas solat Subuh better tak payah berlama-lama atas sejadah sebab orang raaaamaaaaiiii lagi nak solat.

61 comments:

  1. seriau nya dengar 2x attempt tu!

    ReplyDelete
  2. mesti jalan pun rasa kaki tak jejak, gila seh...

    ReplyDelete
  3. tak sabarnya nak baca sambungan percutian GB di HK.. akak pernah ada pengalaman tertinggal surat lahir anak kat rmh waktu nak berlepas.. mmg pucat kejap jadinya he..he..

    ReplyDelete
  4. tertinggal passport???? huhu.. selisih, selalu passport tu memang sentiasa dalam beg, itupun asek check jer, was2 manjang, hehe

    ReplyDelete
  5. tetap ade adegan berwatson nyambek kan...hihihi....passport tu harus diletakkan di tmpt yg dekat dengan kita..tanpa passport itu, sia2 jer..tiket da beli.hujong2 duduk rumah..sedeyh! :D

    ReplyDelete
  6. suspen sunggohs kalo susah nak landing.. dgn anak2 kecik dulu pon selalu berWatson Nyambek... hehee..

    ReplyDelete
  7. ber'watson nyambek' .... mcm tak biasa kan kan kan

    ReplyDelete
  8. Adoi suspen sungguh.. Nasib la dapat on time pasport tu..

    ReplyDelete
  9. hehehehehehe
    tingat kes akak tinggal passport..masa betul2 nak check-in..
    (tapi dalam mimpi..)

    ReplyDelete
  10. saya each time nak ke obersi, mmg kepit sentiasa passport tu..sentiasa check passport anak2...sebab mmg takuttttttttt tercicir...

    Mmhg ada ramai org yg tak tahu konsep 'hablum-minnannas' tu...dia pikir 'hablum-minallah' aja..tu yg dok melepek lama2 atas sejadah padahal Q kat belakang dah panjang!

    ReplyDelete
  11. pengajaran tu uncle suka .. doa pun tak payah panjang2 .. minta selamat dunia akhirat sudah.

    ReplyDelete
  12. Uikk...kalau den....terus hilang darah tahap kerin oooo...kalau tertinggal passport...pehhh

    ReplyDelete
  13. kalau kakain...mmg rasa lembik kaki ni,tak boleh nk berdiri...passport tertinggal cam tuu..

    ReplyDelete
  14. Alahai...panjangkanlah sikit cerita tu. Macam makan tersekat je kakak baca.

    ReplyDelete
  15. Leon Lai...? Owhh, jelesnyerrr

    ReplyDelete
  16. saya pernah ber'Watson Nyambek' di KLIA tuh... hehehe

    ReplyDelete
  17. cemana la boleh tertinggal sedangkan pasport tu la nyawa bila kita kat negara orang..heheh

    ReplyDelete
  18. nasib smpt..kalau js mau pitam tu tak smpt nk ke oversea...hehe

    ReplyDelete
  19. kan GB, kalau nak berlama2 atas sejadah sila buat kat umah, ok, jgn di airport...hihi

    ReplyDelete
  20. careless tul tu...sapa la yg jd mangsa bwa mai pasport dia, harus dpt ole-ole terbaik dr HK nt.

    ReplyDelete
  21. salam gadis bunga
    Nice post

    P/s
    Ta dah tukar gambr pd profil blogger.harap maklum tq

    ReplyDelete
  22. ish macam mana orang itu boleh tertinggal passport. itu benda paling penting tuuuu

    ReplyDelete
  23. assalam GB jauh bercuti..acik nantikkan cerita seterusnya

    ReplyDelete
  24. hehehe..tu psl kena ada check list...sib baik umah dekat...kalau jauh kat kelantan...tak ke naya...hehehehe

    ReplyDelete
  25. bila ko cakap pasal passport aku aku teringat ntah dekat mana la aku campakkan passport aku... heh~



    .

    ReplyDelete
  26. hahaha,asyik berwatson nyambek je ya GB, nasib kali ni bukan GB yg tertinggal passport tu

    ReplyDelete
  27. ari tu kita da komen.. x kuar pulop.. ehehe...

    asal naek kapaltebang ja watson nyembek... asal watson nyembek ja kapaltebang.. hehe...

    ReplyDelete
  28. hahahaha..siap berwatson nyambek lagi..nasib baik sampai gak pasport..kalo tak sedih oooo tak dapat g..

    ReplyDelete
  29. @Dr Singa

    kitorang yang kat atas ni dah ngucap dah kak!!

    ReplyDelete
  30. @sudipVSsenduk

    hahah!!! untuk budak yg tinggal passport tuh kompem tak jejak dah!!!

    ReplyDelete
  31. @Hanis Azla

    hahah!! asal je lepas tu setel dengan selamat kire ok je kan kak?

    ReplyDelete
  32. @Amin A. R

    tuh la.. asalnya budak tu taruk dalam side pocket. tetibe member call, dia nak angkat phone, dengan passport sekali dia bawak kuor~

    ReplyDelete
  33. @Nur-nba

    kitorang ni pun dok berdoa bagi passport dia cepat sampai~

    ReplyDelete
  34. @Daddy Ziyyad

    tuh la. padahal time subuh ni pendek aje. yang nak tunggu turn nye ramaiiii~ adoiyaiii~

    ReplyDelete
  35. @Jemarisuri

    kalau pitam dia sorang je la. kitorang babai! hahaha!

    ReplyDelete
  36. @Mama2Q

    susah nak nasihat bab ni. komensen la patutnye kan? heheh~

    ReplyDelete
  37. @[PCL]

    hahaha!!! tukang hanto tu kene tuntut!

    ReplyDelete
  38. @Alin Marlini

    kalau kes macam gitu memang tak terkata dah lah kan?

    ReplyDelete
  39. @CiKPuaNLawA

    hahaha! asik tersedak je wayson nyambek sekarang kan?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D