Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Gambar-gambar Pangkor & Taiping. :D

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Thursday, February 14, 2013

Hong Kong: The Land of Leon Lai - Day 1 Part 1 (KLIA)



Rabu malam, GB bergegas balik KL dalam kul 6.45pm. Kul 11pm sampai umah. Amik a few baju yang nak dibawak dan terus sumbat dalam beg. Esok pagi seawal pukul 4 dah bangun, mandi dan siap-siap sebab nak kene sampai KLIA awal. 5.45am sampai. Subuh kat sana. Jumpa sorang geng jenjalan kat luar surau. Dan kitorang tunggu geng lain sampai sambil brekfes kat KFC. Sempat minum kopi je tapi sebab tetibe geng dah sampai so kene bergegas sebab nak group check-in. Sandwich tuh GB sumbat je dalam beg.

Panjang pulak intro.

Dipendekkan citer...sorang tertinggal passport (Bukan GB yerrrr...). Boleh?? Kitorang dah risau sebab kitorang dah kene check-in dah. Tapi dipendekkan citer lagi...last-last passport dia sampai dengan jayanya, dan dia pun check-in, naik tren dan berWatson Nyambek sampai kat gate tepat pada masanya. Hahaha!

*

Around 12.45pm kitorang touched down. Touched down on the second attempt sebab angin kencang yang amat.

...to be continued...

P/S: Pengajaran Day 1 Part 1: 1. Sila jangan tertinggal passport kat atas dashboard kalau takmau muka hilang darah bila sampai kat gate. 2. Lepas solat Subuh better tak payah berlama-lama atas sejadah sebab orang raaaamaaaaiiii lagi nak solat.

61 penambah perisa secukup rasa:

Dr Singa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

seriau nya dengar 2x attempt tu!

sudipVSsenduk said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mesti jalan pun rasa kaki tak jejak, gila seh...

Hanis Azla said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak sabarnya nak baca sambungan percutian GB di HK.. akak pernah ada pengalaman tertinggal surat lahir anak kat rmh waktu nak berlepas.. mmg pucat kejap jadinya he..he..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tertinggal passport???? huhu.. selisih, selalu passport tu memang sentiasa dalam beg, itupun asek check jer, was2 manjang, hehe

Amin A. R said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tetap ade adegan berwatson nyambek kan...hihihi....passport tu harus diletakkan di tmpt yg dekat dengan kita..tanpa passport itu, sia2 jer..tiket da beli.hujong2 duduk rumah..sedeyh! :D

m.u.l.a.n said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suspen sunggohs kalo susah nak landing.. dgn anak2 kecik dulu pon selalu berWatson Nyambek... hehee..

the malay male said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ber'watson nyambek' .... mcm tak biasa kan kan kan

Nur-nba said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Adoi suspen sungguh.. Nasib la dapat on time pasport tu..

Ibu n Abah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehehehehe
tingat kes akak tinggal passport..masa betul2 nak check-in..
(tapi dalam mimpi..)

Daddy Ziyyad said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya each time nak ke obersi, mmg kepit sentiasa passport tu..sentiasa check passport anak2...sebab mmg takuttttttttt tercicir...

Mmhg ada ramai org yg tak tahu konsep 'hablum-minnannas' tu...dia pikir 'hablum-minallah' aja..tu yg dok melepek lama2 atas sejadah padahal Q kat belakang dah panjang!

al-lavendari said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pengajaran tu uncle suka .. doa pun tak payah panjang2 .. minta selamat dunia akhirat sudah.

jeBateja said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Uikk...kalau den....terus hilang darah tahap kerin oooo...kalau tertinggal passport...pehhh

ainnoraini said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau kakain...mmg rasa lembik kaki ni,tak boleh nk berdiri...passport tertinggal cam tuu..

Kakzakie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alahai...panjangkanlah sikit cerita tu. Macam makan tersekat je kakak baca.

Aziela said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Leon Lai...? Owhh, jelesnyerrr

Norizan J said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

syok nye..

sepa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya pernah ber'Watson Nyambek' di KLIA tuh... hehehe

diana said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cemana la boleh tertinggal sedangkan pasport tu la nyawa bila kita kat negara orang..heheh

Jemarisuri said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasib smpt..kalau js mau pitam tu tak smpt nk ke oversea...hehe

Mama2Q said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kan GB, kalau nak berlama2 atas sejadah sila buat kat umah, ok, jgn di airport...hihi

[PCL] said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

careless tul tu...sapa la yg jd mangsa bwa mai pasport dia, harus dpt ole-ole terbaik dr HK nt.

TiranaAduka said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam gadis bunga
Nice post

P/s
Ta dah tukar gambr pd profil blogger.harap maklum tq

Lya Colours said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ish macam mana orang itu boleh tertinggal passport. itu benda paling penting tuuuu

Acik Erna said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalam GB jauh bercuti..acik nantikkan cerita seterusnya

Alin Marlini said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe..tu psl kena ada check list...sib baik umah dekat...kalau jauh kat kelantan...tak ke naya...hehehehe

tasekM said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila ko cakap pasal passport aku aku teringat ntah dekat mana la aku campakkan passport aku... heh~



.

Fadilah Aziz said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha,asyik berwatson nyambek je ya GB, nasib kali ni bukan GB yg tertinggal passport tu

ai stalk. ai read. ai digest. said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

woh. dasatnya. tp alhamdulillah sume mudah ;)

CiKPuaNLawA said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ari tu kita da komen.. x kuar pulop.. ehehe...

asal naek kapaltebang ja watson nyembek... asal watson nyembek ja kapaltebang.. hehe...

Nida Mohd said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha..siap berwatson nyambek lagi..nasib baik sampai gak pasport..kalo tak sedih oooo tak dapat g..

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Dr Singa

kitorang yang kat atas ni dah ngucap dah kak!!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sudipVSsenduk

hahah!!! untuk budak yg tinggal passport tuh kompem tak jejak dah!!!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Hanis Azla

hahah!! asal je lepas tu setel dengan selamat kire ok je kan kak?

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Seri Kandi Tanah Jauhar

tu namanya kes nak jadi kak. hahaha!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Amin A. R

tuh la.. asalnya budak tu taruk dalam side pocket. tetibe member call, dia nak angkat phone, dengan passport sekali dia bawak kuor~

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@m.u.l.a.n

alamat kene dukung la anak anak kan?

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@the malay male

kali ni orang lain pulak. hahah!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Nur-nba

kitorang ni pun dok berdoa bagi passport dia cepat sampai~

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Ibu n Abah

hahaha!!! tak aman nak tido!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

tuh la. padahal time subuh ni pendek aje. yang nak tunggu turn nye ramaiiii~ adoiyaiii~

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@al-lavendari

kan uncle??

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@jeBateja

budak tu tahap kering darah dah!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ainnoraini

hahaha!!! tu lagi bahaya kak!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Kakzakie

heheheh. kejor time kak! kikiki!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Aziela

yerr!!!! hihihih!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Norizan J

seronok!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sepa

welkam to the club!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@diana

tuh la..nak jadi kan? hahaha!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Jemarisuri

kalau pitam dia sorang je la. kitorang babai! hahaha!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Mama2Q

susah nak nasihat bab ni. komensen la patutnye kan? heheh~

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@[PCL]

hahaha!!! tukang hanto tu kene tuntut!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@TiranaAduka

thanks!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Lya Colours

kan??

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Acik Erna

updating! ;D

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Alin Marlini

kalau kes macam gitu memang tak terkata dah lah kan?

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@tasekM

haaa...cari kak!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Fadilah Aziz


syukurlah...hehehe~

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@ai stalk. ai read. ai digest.

alhamdulillah dimudahkan semuanya.. :D

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@CiKPuaNLawA

hahaha! asik tersedak je wayson nyambek sekarang kan?

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Nida Mohd

haaa kan? dah la bukan senang nak pi~

Sutera Syifa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Gb bestnya h hong kong ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...