Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

Blog under renovation. Kelam kabut sikit sana sini.

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Thursday, February 14, 2013

Hong Kong: The Land of Leon Lai - Day 1 Part 1 (KLIA)



Rabu malam, GB bergegas balik KL dalam kul 6.45pm. Kul 11pm sampai umah. Amik a few baju yang nak dibawak dan terus sumbat dalam beg. Esok pagi seawal pukul 4 dah bangun, mandi dan siap-siap sebab nak kene sampai KLIA awal. 5.45am sampai. Subuh kat sana. Jumpa sorang geng jenjalan kat luar surau. Dan kitorang tunggu geng lain sampai sambil brekfes kat KFC. Sempat minum kopi je tapi sebab tetibe geng dah sampai so kene bergegas sebab nak group check-in. Sandwich tuh GB sumbat je dalam beg.

Panjang pulak intro.

Dipendekkan citer...sorang tertinggal passport (Bukan GB yerrrr...). Boleh?? Kitorang dah risau sebab kitorang dah kene check-in dah. Tapi dipendekkan citer lagi...last-last passport dia sampai dengan jayanya, dan dia pun check-in, naik tren dan berWatson Nyambek sampai kat gate tepat pada masanya. Hahaha!

*

Around 12.45pm kitorang touched down. Touched down on the second attempt sebab angin kencang yang amat.

...to be continued...

P/S: Pengajaran Day 1 Part 1: 1. Sila jangan tertinggal passport kat atas dashboard kalau takmau muka hilang darah bila sampai kat gate. 2. Lepas solat Subuh better tak payah berlama-lama atas sejadah sebab orang raaaamaaaaiiii lagi nak solat.

61 comments:

Dr Singa said...

seriau nya dengar 2x attempt tu!

sudipVSsenduk said...

mesti jalan pun rasa kaki tak jejak, gila seh...

Hanis Azla said...

tak sabarnya nak baca sambungan percutian GB di HK.. akak pernah ada pengalaman tertinggal surat lahir anak kat rmh waktu nak berlepas.. mmg pucat kejap jadinya he..he..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

tertinggal passport???? huhu.. selisih, selalu passport tu memang sentiasa dalam beg, itupun asek check jer, was2 manjang, hehe

Amin A. R said...

tetap ade adegan berwatson nyambek kan...hihihi....passport tu harus diletakkan di tmpt yg dekat dengan kita..tanpa passport itu, sia2 jer..tiket da beli.hujong2 duduk rumah..sedeyh! :D

m.u.l.a.n said...

suspen sunggohs kalo susah nak landing.. dgn anak2 kecik dulu pon selalu berWatson Nyambek... hehee..

the malay male said...

ber'watson nyambek' .... mcm tak biasa kan kan kan

Nur-nba said...

Adoi suspen sungguh.. Nasib la dapat on time pasport tu..

Ibu n Abah said...

hehehehehehe
tingat kes akak tinggal passport..masa betul2 nak check-in..
(tapi dalam mimpi..)

Daddy Ziyyad said...

saya each time nak ke obersi, mmg kepit sentiasa passport tu..sentiasa check passport anak2...sebab mmg takuttttttttt tercicir...

Mmhg ada ramai org yg tak tahu konsep 'hablum-minnannas' tu...dia pikir 'hablum-minallah' aja..tu yg dok melepek lama2 atas sejadah padahal Q kat belakang dah panjang!

al-lavendari said...

pengajaran tu uncle suka .. doa pun tak payah panjang2 .. minta selamat dunia akhirat sudah.

jeBateja said...

Uikk...kalau den....terus hilang darah tahap kerin oooo...kalau tertinggal passport...pehhh

ainnoraini said...

kalau kakain...mmg rasa lembik kaki ni,tak boleh nk berdiri...passport tertinggal cam tuu..

Kakzakie said...

Alahai...panjangkanlah sikit cerita tu. Macam makan tersekat je kakak baca.

Aziela said...

Leon Lai...? Owhh, jelesnyerrr

Norizan J said...

syok nye..

sepa said...

saya pernah ber'Watson Nyambek' di KLIA tuh... hehehe

diana said...

cemana la boleh tertinggal sedangkan pasport tu la nyawa bila kita kat negara orang..heheh

Jemarisuri said...

nasib smpt..kalau js mau pitam tu tak smpt nk ke oversea...hehe

Mama2Q said...

kan GB, kalau nak berlama2 atas sejadah sila buat kat umah, ok, jgn di airport...hihi

[PCL] said...

careless tul tu...sapa la yg jd mangsa bwa mai pasport dia, harus dpt ole-ole terbaik dr HK nt.

TiranaAduka said...

salam gadis bunga
Nice post

P/s
Ta dah tukar gambr pd profil blogger.harap maklum tq

Lya Colours said...

ish macam mana orang itu boleh tertinggal passport. itu benda paling penting tuuuu

Acik Erna said...

assalam GB jauh bercuti..acik nantikkan cerita seterusnya

Alin Marlini said...

hehehe..tu psl kena ada check list...sib baik umah dekat...kalau jauh kat kelantan...tak ke naya...hehehehe

tasekM said...

bila ko cakap pasal passport aku aku teringat ntah dekat mana la aku campakkan passport aku... heh~



.

Fadilah Aziz said...

hahaha,asyik berwatson nyambek je ya GB, nasib kali ni bukan GB yg tertinggal passport tu

ai stalk. ai read. ai digest. said...

woh. dasatnya. tp alhamdulillah sume mudah ;)

CiKPuaNLawA said...

ari tu kita da komen.. x kuar pulop.. ehehe...

asal naek kapaltebang ja watson nyembek... asal watson nyembek ja kapaltebang.. hehe...

Nida Mohd said...

hahahaha..siap berwatson nyambek lagi..nasib baik sampai gak pasport..kalo tak sedih oooo tak dapat g..

gadisBunga™ said...

@Dr Singa

kitorang yang kat atas ni dah ngucap dah kak!!

gadisBunga™ said...

@sudipVSsenduk

hahah!!! untuk budak yg tinggal passport tuh kompem tak jejak dah!!!

gadisBunga™ said...

@Hanis Azla

hahah!! asal je lepas tu setel dengan selamat kire ok je kan kak?

gadisBunga™ said...

@Seri Kandi Tanah Jauhar

tu namanya kes nak jadi kak. hahaha!

gadisBunga™ said...

@Amin A. R

tuh la.. asalnya budak tu taruk dalam side pocket. tetibe member call, dia nak angkat phone, dengan passport sekali dia bawak kuor~

gadisBunga™ said...

@m.u.l.a.n

alamat kene dukung la anak anak kan?

gadisBunga™ said...

@the malay male

kali ni orang lain pulak. hahah!

gadisBunga™ said...

@Nur-nba

kitorang ni pun dok berdoa bagi passport dia cepat sampai~

gadisBunga™ said...

@Ibu n Abah

hahaha!!! tak aman nak tido!

gadisBunga™ said...

@Daddy Ziyyad

tuh la. padahal time subuh ni pendek aje. yang nak tunggu turn nye ramaiiii~ adoiyaiii~

gadisBunga™ said...

@al-lavendari

kan uncle??

gadisBunga™ said...

@jeBateja

budak tu tahap kering darah dah!

gadisBunga™ said...

@ainnoraini

hahaha!!! tu lagi bahaya kak!

gadisBunga™ said...

@Kakzakie

heheheh. kejor time kak! kikiki!

gadisBunga™ said...

@Aziela

yerr!!!! hihihih!

gadisBunga™ said...

@Norizan J

seronok!

gadisBunga™ said...

@sepa

welkam to the club!

gadisBunga™ said...

@diana

tuh la..nak jadi kan? hahaha!

gadisBunga™ said...

@Jemarisuri

kalau pitam dia sorang je la. kitorang babai! hahaha!

gadisBunga™ said...

@Mama2Q

susah nak nasihat bab ni. komensen la patutnye kan? heheh~

gadisBunga™ said...

@[PCL]

hahaha!!! tukang hanto tu kene tuntut!

gadisBunga™ said...

@TiranaAduka

thanks!

gadisBunga™ said...

@Lya Colours

kan??

gadisBunga™ said...

@Acik Erna

updating! ;D

gadisBunga™ said...

@Alin Marlini

kalau kes macam gitu memang tak terkata dah lah kan?

gadisBunga™ said...

@tasekM

haaa...cari kak!

gadisBunga™ said...

@Fadilah Aziz


syukurlah...hehehe~

gadisBunga™ said...

@ai stalk. ai read. ai digest.

alhamdulillah dimudahkan semuanya.. :D

gadisBunga™ said...

@CiKPuaNLawA

hahaha! asik tersedak je wayson nyambek sekarang kan?

gadisBunga™ said...

@Nida Mohd

haaa kan? dah la bukan senang nak pi~

Sutera Syifa said...

Gb bestnya h hong kong ye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...