Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, February 5, 2013

Dear Subway, read this!

Klik untuk baca menu breakfast


Sabtu lepas GB pegi beli breakfast kat Subway Aeon Bukit Indah (macam yang GB dah kabo dalam entri lepas). Sorry la lambat update sebab GB sangat busy mengalahkan orang yang nak raya. By the way, dak Purple punye aircond dah ok, tapi radio pulak tak dapat channel. Bengang je GB. Cabut reti, pasang tak reti. Huh. Dah kabo ke Ah Mok. Nampak gaya lepas raya Cina ni la baru dapat anto kasi repair.

Caj? RM750 termasuk tukar minyak hitam sekali. Ini pun rege dah abis senyum dah nih. Lari bajet jalan-jalan. Wuwuwu...

*

Back to the topic. Kawan-kawan dapat baca tak menu tuh? Sila konsentret kat menu brekfes je ye...

**

GB selalunya amik wrap, jarang amik roti. Kecuali kalau beli sub of the day, baru amik roti sebab murah. Amik wrap kene caj rege biasa.

So untuk breakfast tu...GB dah usha menu. Nampak...eh, 6-inch/wrap (tanda '/' bermaksud ATAU, setuju?) adalah sama harga. So GB decide nak wrap. Tapi sebelum tu GB tanya dulu, boleh kan amik wrap for breakfast?

Tup-tup depa kata kalau wrap harga lain. Oh... GB argue pada mulanya. Sebab kat menu yang terpampang tuh tak kata gitu pun. Budak tu tak boleh jawab sebab dia pun tengok menu. Tapi dia tanya staff lain. Staff lain masuk dalam, kuar balik and cakap, 'kalau wrap tak dapat harga tu'.

Wow. GB takmau argue lama-lama sebab tetibe ramai pulak orang queued up. GB agreed amik roti je. Tapi GB tak puas hati. Tetap tak puas hati. Terus amik gambo pakai Nokia E5 ni je (sebab tu kualiti gambo out! Hahaha!).  GB dah plan nak tulis dalam blog pasal ni.

So masa time bayo, GB cakap kat dak cashier, 'Dik, you tolong suruh boss you check you punye menu. Kenapa you letak 6-inch OR wrap kalau harga lain-lain??'

P/S: SO Subway? How? Yang lain...pernah jadi macam ni?

36 comments:

  1. So far x penah, dik. Malahan Subway Giant Kemuning Utama punya staf sangat baik n profesional.. Akak nk share gaks..eheheh

    ReplyDelete
  2. br skali masuk subway...
    pening nk pilih...
    heh!

    ReplyDelete
  3. seumur hidup baru 2 kali menyinggah di subway. tu pun orang belanja. hehehe....

    ReplyDelete
  4. saya g subway hari rabu je sebab beli satu percuma satu... heeee

    ReplyDelete
  5. Tak pernahle pulak beli bekfes kat subway... tapi kan br ni kantoi dorg punya footlong sandwich tak ckp inci, ni yg rasa nak mengukur roti sandwich dia pasni... hihi..

    Opss sori lari topic ^_^

    ReplyDelete
  6. syukurlah dengan GB. Kalau hubby akak...mau dia buat bising kat situ sampaiiii subway beri harga tu. Bising sampai ke tahap akak rasa nak nyorok bawah kaunter...

    Hubby akak pantang betul kalau orang bisness mcm nie main2.

    ReplyDelete
  7. sy x penah mkn subway..tp yg bnyk jumpa pi restoran dlm menu tulis macam2 jenis mknn bila nk order semua xda..

    ReplyDelete
  8. kalau saya dah banyak tanya tu sbb tak puashati.... lain iklan lain cakap

    ReplyDelete
  9. nanti kita check kat subway lain....

    ReplyDelete
  10. tak boleh komen, saya makan sandwich sardin home made aja...rakyat marhein...hahaha

    ReplyDelete
  11. aiyo, pening nak baca yr entry ni! BM dapat berapa dik? Tak penah baca yr blog ni, ni pun terbukak pasal tadi pegi kat blog CMG. Kenapa tulis "GB"?? Mak bapak kasi nama tapi tulis mcm tu, kat umah panggil macam tu ker? Kalau tulis gantinama diri contohnya "aku", "saya", "i" kan ker bagus! Salam.

    ReplyDelete
  12. baru skali..
    lum fhm betul2 lg menu dia...hihi

    ReplyDelete
  13. Kawe tak taw makan benda2 mcm ni...kita tak taw....kita tak reti...

    ReplyDelete
  14. ok.. nnti kita try check tempat laen...

    ReplyDelete
  15. ...Nak che mat serang ke?, serang kat blog leerr..bukan pi golek2 dan hentak2 kaki kat Subway tuu...jadi lain kang... (^___^)

    ReplyDelete
  16. saya tak pernah lagi beli breakfast set dekat Subway

    ReplyDelete
  17. jarang makan kat subway..
    kecuali kalau ada kupon promotion..
    ehehehe

    ReplyDelete
  18. yang saya nak puji adalah tindakan GB tak marah pekerja, tapi suruh cek dengan bos... :) pekerja tu bukan tau apa, ye dak?

    patutnya tak boleh tulis gitu la, next time gi subway saya nak cek menu dia tulis macam mana

    ReplyDelete
  19. nanti nak check kat miri ada tak subway.

    ReplyDelete
  20. boleh tahan pndai subway menipu, tp selama ni bli subway x pnh amek wrap...huhu...so mmg xtau pun harga sama ke tak...

    ReplyDelete
  21. Maklong tak pernah masuk subway. Selalunya anak yg 2 org tu yg suka ke subway.

    ReplyDelete
  22. setahun sekali je makan kat sini..

    ReplyDelete
  23. kita share kat page Subway kat FB

    ReplyDelete
  24. Walaupun kat bawah opis nih ada Subway tp akak tak pernah teringin nak pergi, jagan le pulak teringin2 nanti terpaksa pulak akak gi Subway tu.

    ReplyDelete
  25. kat melaka takde subway so no comment hihi. peace yaw

    ReplyDelete
  26. jarang makan subway..tapi setakat ni kalau makan ambil sub of the day.. =)


    ada sekali je ambil bukan sub of the day..itupun on first time.. sbb kalau sub of the day murah.. rm7.50 je..heheh.. air kitorang usuallh kongsi2 je ambil large.. and some more boleh rfill =p


    sabor jela GB..
    benda2 ni patut tak jadi kat subway.. boleh kata big company la jugak kan

    ReplyDelete
  27. Budak cashier itu pun kakak rasa malu sebab bukan salah dia... Subway management kena ambil tahu ni..

    ReplyDelete
  28. beanggang juga kalau terkena macam tu.. sebab menunya mengelirukan.. sangat tidak menyenangkan pelanggan..

    ReplyDelete
  29. Walaupun kami sekeluarga pemakan nasik tegar, tapi subway ni memang sekeluarga suka.. banyak sayuq kot..

    Memang betui la GB, dah buat tanda'/' memang bermakna atau la kan... kalau makchaq pun sure tak puas hati dan tanya jugak..

    ReplyDelete
  30. penang ada subway ke ye??tak pasan...

    ReplyDelete
  31. subway pun saya tak tau...hahaha...(i ni sorg lagi rakyat marhaein mcm daddyziyad)...

    Saya baca komen org, tp apasal komen nash kat atas tu camtu...nama GB pun dia marah....hahaha kelakar org ni...

    ReplyDelete
  32. pernah! tahun lepas... suruh boss dia keluar & tanya elok2. Disebabkan kesilapan pd pihak subway, kita org dapat biskut percuma... lalalala

    ReplyDelete
  33. xpatut diorang wat camtu..pelanggan boleh tertipu lah..terukk

    ReplyDelete
  34. Berapa beza harga wrap dan tak wrap tu?

    ReplyDelete
  35. Tak pernah merasa lagi... Semacam je bila baca komen Nash tu.. Dia tak kenal lagi GB.. Sesuka hati je komen macam tu..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D