Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, January 16, 2013

Soalan paling hot semalam adalah...?

Appreciation Dinner upon completion of Legoland, at Danga Bay Convention Centre

Semalam terkocoh-kocoh GB balik umah dari opis, tukar baju, mekap dan zoom berdezup ke Danga Bay. GB pegi dengan sorang opismate lelaki yang memang team mengkomplitkan Legoland dari awal sampai siap dan dah tak bujang, pegi asing-asinglah tapi.

Dinner ni short notice bagi kitorang yang kat JB ni sebab email invitation sume diorang anto ke KL. Pastu boss tak dapat turun KL JB semalam, maka kitorang diminta jadi representative. GB ok je sebab boleh laaa...dari tak buat apa malam-malam...

Selain dari makan free, GB dapat lucky draw! Weeheee!!

Lucky draw! GB dapat voucher Jusco RM50. Tapi pak guard dapat iPad 2 okeh!!!

Cuma...semalam panas sikit sebab soalan bertalu-talu dapat dari semua orang yang menegur opismate GB tuh, "Eh, your wife ah??".

Penat nak jawab!

P/S: GB bukan orang yang handle projek Legoland...sebab tu diorang tak kenal. Join inspection pun bape kali sangat... :p

93 comments:

  1. hahhahaaaa!!
    soklan tak ada insurans..

    ReplyDelete
  2. adakah kamu kelihatan terlebih mesra?? muahahahhaha!!!

    ReplyDelete
  3. hehehehe.. sekali sekala pe salahnya berlakon jd wife org je.. ekekekekeke~

    ReplyDelete
  4. Tahniah dapat lucky draw...

    Masa akak kerja dulu, ada la dalam 4-5 kali dapat lucky draw masa annual dinner.. Dapat barang murahpun takpe..

    Sampai sekarang masih ada lagi barang2 tu kecuali kipas meja yang dah jahanam dikerjakan dek anak2 buah.. Ralat je rasa hati.. Hilang satu bahan bukti kenangan masa lalu.. hehe..

    ReplyDelete
  5. seronok nie ...
    ekekek lawak lah dik ! ... ;)

    ReplyDelete
  6. jawab gini..boleh kot..
    kalau dia bujang lama dah jadi hubby ai.. heehhh....

    ReplyDelete
  7. hahaha kira sepadan u all berdua hehehe

    ReplyDelete
  8. Tak lama kena badi soalan2 tersebut insyaallah jadi wife org gak suatu hari...:)

    Tahniah GB dapat lucky draw. Rejeki.

    ReplyDelete
  9. hahaha, memang soalan yang agak panas disitu :)

    ReplyDelete
  10. huhuhu...

    sedey je muka bujang ingat isteri org...

    tp GB memang klakau...

    ReplyDelete
  11. In syaa ALLAH..
    Nanti ada soklan lg HOT..
    " anak berapa org?"
    "berapa lelaki berapa pompuan?"
    " exam hari tu anak dpt berapa A"
    pointnya...
    Soklan hangat akan berterusan seumur hidup kita....

    ReplyDelete
  12. hehe..kalau la wife dia tu dapat tau..mau tarik muncung 12 inci..

    ReplyDelete
  13. GB,

    Tahniah dapat lucky draw.

    Tak pernah lagi sampai ke Legoland ni, dengar cerita jer.

    ReplyDelete
  14. kalo dia bjang...ckp je insyaAllah...hehehehe

    ReplyDelete
  15. bila ada cabutan bertuah, tak pernahnya bertuah :(






    awak, ofis awak pernah buat landscape requirement utk ISO tak?
    Toloooooong! Susahnya... Waaaaa

    ReplyDelete
  16. Mujur juga wife officemate GB tu tak tahu. Pakai baju matching dgn dia ke malam tu?

    Wah... dapat lucky draw bila nak guna voucher tu?

    ReplyDelete
  17. mungkin nmpk serasi bersama sbb tu keluar soklan camtu..muehehehe..

    untung eh pak guard tu dapat ipad..

    ReplyDelete
  18. pakai sedondon ke dgn opismate? hahaha

    ReplyDelete
  19. Tahniah dpt voucher RM50 tu...
    Pki sedondon ke dgn opismate tu?

    ReplyDelete
  20. Soalan tu memang panas.

    Tapi soalan panas jugak semalam: Listen, Listen, Listen, Listen tah berapa kalilah sebut listen kat UUM tu

    ReplyDelete
  21. haha...tak syg mulut org yg tanya tu kan kan...hihi

    ReplyDelete
  22. tampal kertas kajang kat baju:

    "she's not my wife......... yet!"
    siap ada anak panah tunjuk ke sebelah ...

    ReplyDelete
  23. samalah.. ni aku nk berhenti ni..suma pakat tanya "resign ni..ko nak kawen eh?"

    nak je aku jwp.."wakluuuuuuuuuuuuu!"



    T.T

    ReplyDelete
  24. Voucher RM50 tu GB nak beli apa?

    ReplyDelete
  25. salam..

    mesti dia nak tanya wife ke berapa tu kot...hehee

    ReplyDelete
  26. Tahniah dapat cabutan bertuah RM50...

    Sunway yang buat Legoland ni rupanya..

    Pakai baju sedondon kot..tu yg orang tanya soalan tu..

    ReplyDelete
  27. ...nak tanya juga lah..."ehh...your wife ahh?....Apa2 pun tahiah utk pak guard sebab dpt i-pad 2.... >____<













    ..........dan utk GB juga.. RM 50 tu lepas beli bahan2 baking..hehe

    ReplyDelete
  28. memula lawak..
    lama2 annoying juga tuh..
    nak jawab
    siap bolehtimbul fitnah
    len kali letak kat dada

    "saya bukan isteri dia"
    anak panah tunjuk ke dia..
    hahahhaha

    ReplyDelete
  29. hik...hik....gossip.....gossip....

    ReplyDelete
  30. salam Gb..takpe sabo jer lah ye!!

    ReplyDelete
  31. Ok jugak dapat voucher dari tak dapat apa2 langsung, hehe.

    Baru nak tanya pakai baju matching2 ka dengan opismate tu tapi dah ramai tanya soalan yg sama dalam komen2 di atas :D

    ReplyDelete
  32. hehe.. dah la org punya kot.. tiba2 di'matching'kan.. mmg x sedondon.. hehe..

    ReplyDelete
  33. wah keje ngan sunway construction ke GB..ada knowledge management kan kat sana

    ReplyDelete
  34. wahh untung besar pak guard tu..

    GB dapat vouvher pun ok wat.. leh shopping tuttt!!

    ReplyDelete
  35. Mesti dah macam couple kan malam tu. Tu dapat soalan macam tu.

    ReplyDelete
  36. Ok la... ada juga hadiah.. Tahniah. Sabar ye.. Moga GB bertemu jodoh dalam masa terdekat ni..

    ReplyDelete
  37. @AspenMyL

    not at all...just mesra macam colleagues je lah. tak mesra pun. cuma, takkan la nak masam masam muka kan?

    ReplyDelete
  38. @~ Cik Azz ~

    saya ni first time dapat lucky draw!hihihi~

    ReplyDelete
  39. @ieda


    huhu. seronok dapat lucky draw lah kak..

    ReplyDelete
  40. @Rapunzeel Cikilolo

    muka ai ni dah layak jadi bini oranglah yanggg~

    ReplyDelete
  41. @Munnafendy


    tak cakap gitu sebab dia bukan bujang yanggg~

    ReplyDelete
  42. @Kakzakie

    tak matching kak. pegi asing-asing lagi. balik pun masing masing.

    saya dah beli sushi bagi dak opis makan. :D

    ReplyDelete
  43. @hanie


    hahahaha!!!

    asal ko tak jawab gitu? ;p

    ReplyDelete
  44. @Mat Gebu


    hahahaha!!! kalau CMG dekat dah bawak dah gi beli bahan baking!!

    ReplyDelete
  45. @Queen\

    annoying lah soalan tu....

    kitorang jadi tak selesa lak!

    ReplyDelete
  46. @Fadilah Aziz

    blush kot. balik tgk muka merah macam udang. huh~

    ReplyDelete
  47. @Dinas Aldi

    hahaha!!! ramai gile kot tanya soalan tuh!

    ReplyDelete
  48. @abah khalisha

    tak. saya consultant. dinner tu contractor yg buat.

    ReplyDelete
  49. InsyaAllah next weekend nak ke Legoland tu :).

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D