Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, January 29, 2013

Siri Cuti Panjang 3 Rasa: Thank you Kak Zakie dan Dato' LF

Moist Choco Cake. GB buat sendiri dengan penuh kasih sayang. Tapi mak punye resepi la. Cuma GB terlebih baking powder so dia jadi gebu sikit. Mungkin lepas sehari dua akan jadi lembab elok. GB bawak kek ni sebagai buah tangan ke rumah uncle LF dan juga untuk Kak Zakie sekeluarga. Ehem...kalau ada yang nak rasa boleh tempah ye...nanti GB taruk kat side bar berapa regenye. ;D


GB tumpang taruk kereta kat rumah Kak Zakie selama empat hari peninggalan GB, sebab tak berani pulak nak tinggal dak purple tu kat umah dengan takde sapa tolong tengokkan. Dan satu lagi, sebab rumah Kak Zakie memang kat Senai pun. So dekat bebeno la dengan Senai Airport. Cadang GB nak amik cab dari situ ke airport dan bila balik karang just dari airport ke rumah Kak Zakie je. Murah sikit ngeee...

Tup tup Kak Zakie kata nak tolong antokan dan amikkan bila balik nanti. Segan memang segan tapi kalau tolak karang GB kena marah pulak. Hahaha!!! Takdelah. GB ok je. Ngeeee....tengkiu Kak Zakie sefamily!!!

Yang menambahkan segan lagi pulak sebab GB bantai dinner sekali kat rumah Kak Zakie. Tapi sekarang dah tak segan dah dengan family Kak Zakie...bagus kan?? ;D

*

Siang sebelum GB balik ke JB, GB ke rumah Uncle Dato' LF, ada makan-makan sempena suatu event dan sesi angkut harta karun sikit. Tengkiu uncle!!! Hahaha! Dapat bejumpa dengan anaknya dan cucunya yang balik bercuti dari US. Dan of kos lah ramai geng blogger kat situ juga, macam biasa. So kite bergathering sekali harung lah kan. Tapi GB tak boleh lama. Lepas ngap je mee udang dan roti boom cicah kari kambing ohhhhsemmmm yang anak uncle LF buat dan cekodok durian sedap yang Kak Ida buat, GB terus cabut sebab dah pukul 5 lebih.

P/S: Sekarang dah tak boleh speeding speeding kat area Bangi sebab ada AES. Memasing menyiput je. Tapi...elok je lepas camera, haaa...amik ko! *Mengata diri sendiri sebenonye. Huhuhu~

37 comments:

  1. Harap hujung minggu ni mak dapat jumpa GB. :)

    ReplyDelete
  2. Kek tu nampak mengancam ler gb....huhu

    ReplyDelete
  3. stress tgk kek.
    cuba la mkn kek tu jd makin kurus.
    kan ke best..

    haha.


    .

    ReplyDelete
  4. Dah habis dah kek coklat yg moist tu. Terpaksa kakak buat lagi utk mereka bawa balik asrama tapi tak sama hihi... Thanks GB lain kali buat lagi (nak yg FOC juga).

    ReplyDelete
  5. eh yeke kat bangi ada aes? bkn ke kat selangor dihentikan operasi aes sbb blum ada kelulusan krjaan negeri?

    sib baik sy bru lps mkn kek coklat....klao tak haru gk nk cr nih..buat sndri xreti..ngeee~

    ReplyDelete
  6. kakain sempat rasa kek tu kat rmh dato LF...mmg sedappp...
    Tak ada rezeki nk jumpa GB tau ahad tu..kakain sampai lewat..,

    ReplyDelete
  7. tengok cekelat tu berkilat2, mesti sedap sangat!!

    ReplyDelete
  8. Ooooo...tapi mmg convenient la kan kalau kakzakie boleh tolong jemput dari epot....Nasib baik kek ni tak jatuh tergolek masa GB lari lari watson nyambek tu kannnnn..:P

    ReplyDelete
  9. Sori yea...gambar kek cekeletz itu tidak muncul di skrin laptop cm...sekian terima kasih....grrrrr..

    ReplyDelete
  10. Baiknya kak zakie, tolong amik hantaq dan jaga kereta.. Kena bagi 2 kek tu.... He he..

    ReplyDelete
  11. Tak baik speeding2 ni, Tak baik utk kesihatan.

    ReplyDelete
  12. wahhhhh.....jeles la....lepa ada gedering2 ye....

    ReplyDelete
  13. Eh AES tu bukan ditangguhkan ke?

    Rezeki jangan di tolak la GB, Kak Zakie dapat pahala tolong GB.

    ReplyDelete
  14. kalau dah nak laju tu berapa banyak AES pun tak jadi kesan...

    ReplyDelete
  15. Oh choco moist cake..pandai GB,untung orang yg dapat GB nanti:)

    ReplyDelete
  16. ingatkan nak bagi free..hehe..

    ReplyDelete
  17. bole masuk masterchef ni...bt org terliur jer. salam singgah!

    ReplyDelete
  18. boleh ajar x cara nak buat kek ?

    ReplyDelete
  19. Kami lintas jer kat depan kamera AES tu, sekali kamera tu blink blink flash! MyToklaki potpet dan cuak juga la. Tapi kami speed 60 jerrrr....

    Thanks, sebab sempat juga kita gathering, kan!

    ReplyDelete
  20. Oh my Gucci!!!bestnya choc moist..makankan utk along eh...

    ReplyDelete
  21. Kat Bangi tu, memang sangattt betul. Akak memang tergelak jer bila sampai situ.

    ReplyDelete
  22. wow.. sedap tuu.. =)

    begitu seksi sekali

    ReplyDelete
  23. assalamuaalikum GB...sedapnya nak cikit...;)

    ReplyDelete
  24. akak suke kek tu.. dah letak rege ke belum? akak nak rase ni.. hehe

    ReplyDelete
  25. Akak nak order kek tu. Pandai GB buat kek.. Kak Zakie memang baik.. tak rugi berkenalan dengan beliau..

    ReplyDelete
  26. GB bisnes pulak ye, memang nampak cantik ceklat kek tu, lama x buat sendiri..

    ReplyDelete
  27. sedapnye kek tu...nti sekali sekala wat mai la putrajaya...hihi

    ReplyDelete
  28. teringin pulak nak buat kek coklat...

    ReplyDelete
  29. wahhh sedapp nyee dik !
    menarik .. akak suke kalau kukus ! .. ;)
    rajin GB buat ! ;)

    ReplyDelete
  30. kek coklat camtu peberet anak-anak saya..awak pun suka eh??

    ReplyDelete
  31. kek coklat kesukaan sy!tambah2 yg moist lagi la menjilat jari

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D