Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, January 31, 2013

Siri Cuti Panjang 3 Rasa: Down Memory Lane sambil terbaring terguling di KL Botanic Garden.

Eucalyptus deglupta (Rainbow tree)


Duluuuu...nama dia Taman Tasik Perdana. Sekarang sudah tukar jadik Taman Botani Perdana lah!

Duluuuu masa zaman belajar...GB sangat suka datang sini. Tak kisah lah walau kene naik bas dari Gombak pastu sama ada menapak dari Central Market, atau naik teksi sampai ke situ. Bukan dengan boifren tapi sebab GB tak pernah ada boifren masa zaman belajar dan lepas zaman belajar pun tak penah dating gaya gitu. Pernah datang joging. Piknik. Just jalan-jalan kutip bijik saga dan tangkap katak pun pernah.

GB suka sebab sini banyak pokok. Dak landskap kan mesti la suka benda-benda pokok-pokok ni. Paling GB suka adalah pokok Eucalyptus deglupta dan pokok saga.

*

Khamis minggu lepas GB ke sini lagi setelah bertahun tak jejak. Bawak tikar bagai konon nak bentang berpiknik lepak tapi tak buat pun. Self portraiting dan menyibuk kat orang lain punye wedding photoshoot. Kali ini pun bukan dengan boifren. Heheh. Tapi dengan gudfren. Nak tau siapa? Meh le ke sini dan boleh juga sini. Huhuhu...

Setengah hari jugak kat situ, tapi sebab sangat banyak benda nak tengok, sikit je la boleh cover. Dengan puasa dan selipar putus lagi. Hahah!

P/S: Tapi...pokok kat atas tu mampu buat kitorang bentang tikar dan berguling berbaring sebab nak kan shot yang best. Situ je setengah jam kot? Hahaha!

Tadaaa!!!

34 comments:

  1. dh tukar nama eh....

    kita pon suka dtg situ...

    ReplyDelete
  2. alaa... kita belom post lagi pasal pokok nih....

    terima kaseh jadi gudfriend saya....

    ReplyDelete
  3. cantikk ahhh pokok tu batang dia ada banyak kaler!!

    ReplyDelete
  4. GB mungkin tak merasa zaman Matriks di Lembah Pantai. Tapi, masa akak di situ, kami naik bas mini no. 12 utk ke Tasik Perdana. Tambang 60 sen untuk berjoging, ber taichi dengan group makcik pakcik cina, dan berkayak di situ. Pun, bukan dengan boipren.

    ReplyDelete
  5. woaaahhh... gojes shot tu... nasib takde burung bersarang ataih tu.. heheee... lenkali bawak mask tau..

    ReplyDelete
  6. seriyes GB...sy tak pernah gi citu huhuhuu

    ReplyDelete
  7. sy tak suka tgk pokok ni, mungkin sbb sy bukan budak landscape :-)

    ReplyDelete
  8. Tak pernah sampai situ...
    Eh, ada pokok eucalyptus? Tu pokok kegemaran koala bear!

    ReplyDelete
  9. nasib baik baring terlentang amek gambar, kalau tertiarap mesti dapat gambar tanah, hehe

    ReplyDelete
  10. Bila satu rasa dan gaya senang nak guling-guling sama..

    ReplyDelete
  11. oh dah tukar nama ye..dulu ms kecik-kecik pernah gi tasik perdana..

    ReplyDelete
  12. makin comel tuan blog nih..heheh

    ReplyDelete
  13. comelnya GB.. bersinar2 mata dia..

    ReplyDelete
  14. Akak pun suka gi situ walaupun dah berpuluh2 kali pergi. Dating? nanti nak fikir gi dgn boipren mana...ahahaaa...

    ReplyDelete
  15. pokok ni.. hehe nama dulu dan nama sekarang nisah tetap tak tahu di mana ia... hehehe

    ReplyDelete
  16. gB..
    akak kecik2 dah pi situ(nada eksyen)
    sebab kat KL tahun 70an dulu, situ jer pun tempat yg ada nak pergi main di taman permainan.. main bot..
    sekarang dah tak pandang dah....

    ReplyDelete
  17. Lawa plak den tgk batang pokok tu....berseni.....

    ReplyDelete
  18. bertuah nanti orang yg dapat GB :)

    ReplyDelete
  19. dulu js pun suka dtg lepak sini..nyaman je...dh lama tak terjah..teringin bila baca citer gb...hihi

    ReplyDelete
  20. Baring guling bawah pokok tu tembak gambar sampai setengah jam?

    Tambah 10 minit lagi, kompom terlelap! hahahah

    ReplyDelete
  21. kalau pepagi sedap breakfast kat kedai Pak Wan tu... saya mmg suka jogging kat sini... hari minggu 6.30 pagi dah penuh kereta orang berjogging

    ReplyDelete
  22. kl aku.. tergolek terlentang tu.. kompem berdengkur terus. kakakakaka

    ReplyDelete
  23. hehe.

    aku igt lagi masa form 4, aku buat ujian ukur tanah kat tasik perdana...

    punyelah bangga masa tu. pdhl alat cikai je gune :)

    terasa dah tua lak sekarang...

    hee...

    ReplyDelete
  24. kat sini banyak pokok besaubesau... :)

    ReplyDelete
  25. Lame tak visit blog :) i suka jugak pegi tempat hijau-hijau, tapi , nak kena ada macro lense la dulu kot :)

    ReplyDelete
  26. duduk bawah pokok tu boleh terlena juga

    ReplyDelete
  27. bertambah meriahlah kebun bunga bila yang datang tu pun Gadis Bunga!!

    ReplyDelete
  28. salam Gb..jalan jalan KL ye...bertambah meriah lah kebun bunga apabila yang datang tu pun Gadis Bunga..segar dan ceria kan

    ReplyDelete
  29. salam Gb..jalan jalan KL ye...bertambah meriah lah kebun bunga apabila yang datang tu pun Gadis Bunga..segar dan ceria kan

    ReplyDelete
  30. Salam singgah... Jom tukar bloglist. Kalu stuju, gtau Abe ye... tq.

    http://www.queachmad.com/2013/01/sahabat-yang-dilarang-itu-juga.html

    http://quereka.blogspot.com/2012/12/rumah-que-syurga-que-rumahku-syurgaku.html

    ReplyDelete
  31. raibow tree?cantik la berkaler2 batang pokok tu

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D