Kengkawan

What makes your day?

Tunggu. GB pasti akan curi sikit masa untuk blogwalk nanti. Sekarang busy sikit ye... :D

*

gadisbungablog@gmail.com. @ http://instagram.com/cikgb

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Wednesday, January 9, 2013

Saya marah dengan Uncle Tony. Dan juga Tokey Rimau!

(Shot from my cap ciken camera. Heheh)
Gunung Kinabalu dari kejauhan dan ketinggian.
Dan ray of lights (ROL) dek matahari pagi yang menimpa awan yang tebal.
Rindu rindu rindu kat momen ni! Namun...

...namun, apa kan daya. 

Semalam GB dah berjaya dapat free seat yang Air Asia offer tuh. Ke mana lagi kan kalau bukan ke KK (lagi!). Tapi ada tragedi berlaku...

Masa nak bayo, GB pilih transfer by bank. Pakai Maybank2u aje lah. Sebab GB dah lamaaaa takde kredit kad ye...tetibe masa nak bayo boleh ek system down??? Try lagi dan lagi, namun tetap tak berjaya! 

(Urut-urut dada masa GB menaip ni sebab geram yang amat....huhuh)

GB dah terminate kredit card. Visa Debit pulak GB lupa nak hapdet nombor tepon untuk diorang hantar MSOS code. Oh sungguh geram. Cuma satu je la...kenapakah system bank mesti di down kan selepas pukul 12 tengah malam???

Oh ye. Lepas 3 minit GB cuba lagi. Tapi...tapi....dah takdo dah tiket murah tuhhh!!! Kecewanya sayaaaa....!

*

P/S: Untuk mengubati hati yang cedera ni maka GB post gambo ni untuk tatapan diri sendiri dan juga kawan-kawan. Sebenarnya ada banyakkk lagi gambo GB post. Di sana ye...di sanaaaa.... ;D

37 penambah perisa secukup rasa:

Eyrique Ettiqazz. said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama lagi kita ni. smlm dah dpt dah seat utk ke Kuching but masa nak buat payment terlambat a few minutes je habes lps disambar org. Cimb clicks pun sama smlm. tgh2 org heksaited la nak down systemnya. haishh

Daddy Ziyyad said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

At least awak dah pernah ke KK...saya patotnya semalam kalau berjaya, 1st time nak gi KK tauuuuuu!!!! huhuhuhuh

Eyrique Ettiqazz. said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sbnrnya harga yg GB dpt tu RM33 boleh dikurangkan menjadi RM 12 atau RM18 mcm yg dorang promosikan. pergi balik RM12/18 sape takmau dak?

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Eyrique Ettiqazz.

Ya Allah EE....kite sikit lagi nak nangis semalam! tapi lepas tu memikirkan pasti ada hikmah di sebaliknya, kite cool jap. tapi tak kira! bengang la dengan maybank and air asia nih! eee!

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Daddy Ziyyad

takpaaa..takpaaa....tunggu lain kali...kata tony. huhuhu~

dah hapdet no tepon kat maybank??

gadisBunga™ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Eyrique Ettiqazz.

errr...memang kite dapat rege rm33 pun semalam. tapi cane nak dapat rm12 and rm18 pegi balik tu? kene jadik big shot member ke?

littlehumblelynn said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Gb

Sgt sadisss kes awak nih
Xper,cuba lgk

Ibu n Abah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aduhai...
memang kena dengan lagu kak Pah...
" Hiburkanlah hatiku..."
memang sangat menyakitkan bila jadi begitu...
mengapa..
mengapa..
mengapa..

Dinas Aldi said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Pasti ada hikmah di sebalik kejadian ni. Mungkin ada sesuatu yg lebih baik menanti dik GB :)

Tihara said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak lansung tak penah p..
try again yer GB..
memang on9 banking interrupt ye after 12 midnite?
tah pape

Eyrique Ettiqazz. said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@gadisBunga™

jgn pilih tmpt dududk & takyah amek insurans( kena tanggung risisko la). maka jadilah rm12/rm18. kalau amek insurance maybe around 20 something

the malay male said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sistem bank di down kan pada jam 12 tgh malam kerana pertukaran tarikh berlaku dan "batch run" sedang dijalankan bagi mengumpul semua transaksi pada hari tersebut dan " zerorise" sistem transaksi untuk permulaan hari baru. Tapi selalunya tak lama, dlm 30 minit kot.


Sekian.

[PCL] said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lorrr...baru pcl nk pesan sesuatu dari KK.

azataq said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cherly 3 kali key in dan refresh...27 minit dah succesful...dan yes cherly dp tiket pi kuching seluruh family..pegi je..amik 2 hr bln...first flight yg awal pagi tu...

Mat Gebu said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu...takde rezeki, takpe lahh...sabar yea, jangan guling2 kat lantai ofis....Okeh!

kak nora said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

takder rezqi lah tu..mudahan lain kali mana tahu kan...jgn down k..bia sistem bank jer down..hehe..

~ Cik Azz ~ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tak pernah naik kapalterbang.. sobsobsob...

Nasib baik dah pernah tengok kapalterbang depan mata.. Kalau tak, lagi la panjang dia punya sobsobsob tu.. hehe..

azieazah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya nak buat tempahan tiket tu pun tak pernah reti lagi.. heheh nangis!

❤Kamsiah❤ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau geram,jgn bayangkan muka Tony..nnt tambah geram...bayangkan muka sweet si Aireen tu hehe..

tasekM said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cadang nak gi dgn siapa tu beb..? :)

j.u.l.i.e said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kita pon keciwaaaaaaaaaaa...book tiket utk 9 org ke kuching....bongok kan...

||alis|| said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tiket dia habis dh 11am smlm.. Xsmpai 12jam offer dibukak.

Malaysian.

Hihi.

abah khalisha said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cantiknya Gunung Kinabalu..teringin mahu ke sana

Kakzakie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Itu yg dikatakan bukan rezeki. Tak apa dah pernah ke sana. Kalau nak pergi juga bayar lebih sikit ala... lebih dari mampu kan..

Elyn said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gB, sebijik mcm kes member sy semlm, nk balik KK, dpt yg free seat tu..part nk byr buleh sakit jiwa. last2 melepas..
p/s: takyah la susah2 ber-uncle tony..dtg kontan jah, ada aunty elyn hehehehe

Dr Singa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heeee....
tak de jeki...

L said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe.. lah system pun down? ingatkan atm2 je down.. haha

Aziela said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Akak pun banyak kali terkena dengan cik rimau dan uncle tony. Tapiii, kalau part beli last minute yg harganya mahal tu, lajuuuuu jer semua sistem kan. Eiihh...geremm nieh.

azataq said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erm...komen saya x masuk ye...

faraherda.razalan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Eh, ade lagi ke utk free seat tu? mmmm...

Warna Warni Kehidupan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

KAkak NR telah berjaya mendapatkan tiket itu pada jam 1 pagi.. sanggup tak tidur huhu.. x pe cuba lagi lain kali ye..

Jemarisuri said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau js mau sakit jiwa tido pun termimpi2..hahaa

sahromnasrudin said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum..

apa khabar cik belog...

semoga sihat walafiat di samping keluarga tersayang ye...:-)

m.u.l.a.n said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

takpe takpe nanti ada offer lain yg lagi bagus..!!

ieda said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

x perlah dikk
dah x der rejeki kan ..

akak nye flight sepatutnya bulan 10 arituu punnn akak x dpt gi ..
kalau dah nama x der rejeki kan huhuh

chemistry student said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

free lq konon kan,padehal metod bisness

Nur-nba said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Takpe.. takde rezeki tu.. Sabar ye.. Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang terjadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...