Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the real source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, January 9, 2013

Saya marah dengan Uncle Tony. Dan juga Tokey Rimau!

(Shot from my cap ciken camera. Heheh)
Gunung Kinabalu dari kejauhan dan ketinggian.
Dan ray of lights (ROL) dek matahari pagi yang menimpa awan yang tebal.
Rindu rindu rindu kat momen ni! Namun...

...namun, apa kan daya. 

Semalam GB dah berjaya dapat free seat yang Air Asia offer tuh. Ke mana lagi kan kalau bukan ke KK (lagi!). Tapi ada tragedi berlaku...

Masa nak bayo, GB pilih transfer by bank. Pakai Maybank2u aje lah. Sebab GB dah lamaaaa takde kredit kad ye...tetibe masa nak bayo boleh ek system down??? Try lagi dan lagi, namun tetap tak berjaya! 

(Urut-urut dada masa GB menaip ni sebab geram yang amat....huhuh)

GB dah terminate kredit card. Visa Debit pulak GB lupa nak hapdet nombor tepon untuk diorang hantar MSOS code. Oh sungguh geram. Cuma satu je la...kenapakah system bank mesti di down kan selepas pukul 12 tengah malam???

Oh ye. Lepas 3 minit GB cuba lagi. Tapi...tapi....dah takdo dah tiket murah tuhhh!!! Kecewanya sayaaaa....!

*

P/S: Untuk mengubati hati yang cedera ni maka GB post gambo ni untuk tatapan diri sendiri dan juga kawan-kawan. Sebenarnya ada banyakkk lagi gambo GB post. Di sana ye...di sanaaaa.... ;D

37 comments:

  1. sama lagi kita ni. smlm dah dpt dah seat utk ke Kuching but masa nak buat payment terlambat a few minutes je habes lps disambar org. Cimb clicks pun sama smlm. tgh2 org heksaited la nak down systemnya. haishh

    ReplyDelete
  2. At least awak dah pernah ke KK...saya patotnya semalam kalau berjaya, 1st time nak gi KK tauuuuuu!!!! huhuhuhuh

    ReplyDelete
  3. Sbnrnya harga yg GB dpt tu RM33 boleh dikurangkan menjadi RM 12 atau RM18 mcm yg dorang promosikan. pergi balik RM12/18 sape takmau dak?

    ReplyDelete
  4. @Eyrique Ettiqazz.

    Ya Allah EE....kite sikit lagi nak nangis semalam! tapi lepas tu memikirkan pasti ada hikmah di sebaliknya, kite cool jap. tapi tak kira! bengang la dengan maybank and air asia nih! eee!

    ReplyDelete
  5. @Daddy Ziyyad

    takpaaa..takpaaa....tunggu lain kali...kata tony. huhuhu~

    dah hapdet no tepon kat maybank??

    ReplyDelete
  6. @Eyrique Ettiqazz.

    errr...memang kite dapat rege rm33 pun semalam. tapi cane nak dapat rm12 and rm18 pegi balik tu? kene jadik big shot member ke?

    ReplyDelete
  7. Gb

    Sgt sadisss kes awak nih
    Xper,cuba lgk

    ReplyDelete
  8. Aduhai...
    memang kena dengan lagu kak Pah...
    " Hiburkanlah hatiku..."
    memang sangat menyakitkan bila jadi begitu...
    mengapa..
    mengapa..
    mengapa..

    ReplyDelete
  9. Pasti ada hikmah di sebalik kejadian ni. Mungkin ada sesuatu yg lebih baik menanti dik GB :)

    ReplyDelete
  10. akak lansung tak penah p..
    try again yer GB..
    memang on9 banking interrupt ye after 12 midnite?
    tah pape

    ReplyDelete
  11. @gadisBunga™

    jgn pilih tmpt dududk & takyah amek insurans( kena tanggung risisko la). maka jadilah rm12/rm18. kalau amek insurance maybe around 20 something

    ReplyDelete
  12. sistem bank di down kan pada jam 12 tgh malam kerana pertukaran tarikh berlaku dan "batch run" sedang dijalankan bagi mengumpul semua transaksi pada hari tersebut dan " zerorise" sistem transaksi untuk permulaan hari baru. Tapi selalunya tak lama, dlm 30 minit kot.


    Sekian.

    ReplyDelete
  13. lorrr...baru pcl nk pesan sesuatu dari KK.

    ReplyDelete
  14. cherly 3 kali key in dan refresh...27 minit dah succesful...dan yes cherly dp tiket pi kuching seluruh family..pegi je..amik 2 hr bln...first flight yg awal pagi tu...

    ReplyDelete
  15. huhu...takde rezeki, takpe lahh...sabar yea, jangan guling2 kat lantai ofis....Okeh!

    ReplyDelete
  16. takder rezqi lah tu..mudahan lain kali mana tahu kan...jgn down k..bia sistem bank jer down..hehe..

    ReplyDelete
  17. Tak pernah naik kapalterbang.. sobsobsob...

    Nasib baik dah pernah tengok kapalterbang depan mata.. Kalau tak, lagi la panjang dia punya sobsobsob tu.. hehe..

    ReplyDelete
  18. Saya nak buat tempahan tiket tu pun tak pernah reti lagi.. heheh nangis!

    ReplyDelete
  19. kalau geram,jgn bayangkan muka Tony..nnt tambah geram...bayangkan muka sweet si Aireen tu hehe..

    ReplyDelete
  20. cadang nak gi dgn siapa tu beb..? :)

    ReplyDelete
  21. kita pon keciwaaaaaaaaaaa...book tiket utk 9 org ke kuching....bongok kan...

    ReplyDelete
  22. Tiket dia habis dh 11am smlm.. Xsmpai 12jam offer dibukak.

    Malaysian.

    Hihi.

    ReplyDelete
  23. Cantiknya Gunung Kinabalu..teringin mahu ke sana

    ReplyDelete
  24. Itu yg dikatakan bukan rezeki. Tak apa dah pernah ke sana. Kalau nak pergi juga bayar lebih sikit ala... lebih dari mampu kan..

    ReplyDelete
  25. gB, sebijik mcm kes member sy semlm, nk balik KK, dpt yg free seat tu..part nk byr buleh sakit jiwa. last2 melepas..
    p/s: takyah la susah2 ber-uncle tony..dtg kontan jah, ada aunty elyn hehehehe

    ReplyDelete
  26. hehe.. lah system pun down? ingatkan atm2 je down.. haha

    ReplyDelete
  27. Akak pun banyak kali terkena dengan cik rimau dan uncle tony. Tapiii, kalau part beli last minute yg harganya mahal tu, lajuuuuu jer semua sistem kan. Eiihh...geremm nieh.

    ReplyDelete
  28. erm...komen saya x masuk ye...

    ReplyDelete
  29. Eh, ade lagi ke utk free seat tu? mmmm...

    ReplyDelete
  30. KAkak NR telah berjaya mendapatkan tiket itu pada jam 1 pagi.. sanggup tak tidur huhu.. x pe cuba lagi lain kali ye..

    ReplyDelete
  31. kalau js mau sakit jiwa tido pun termimpi2..hahaa

    ReplyDelete
  32. assalamualaikum..

    apa khabar cik belog...

    semoga sihat walafiat di samping keluarga tersayang ye...:-)

    ReplyDelete
  33. takpe takpe nanti ada offer lain yg lagi bagus..!!

    ReplyDelete
  34. x perlah dikk
    dah x der rejeki kan ..

    akak nye flight sepatutnya bulan 10 arituu punnn akak x dpt gi ..
    kalau dah nama x der rejeki kan huhuh

    ReplyDelete
  35. free lq konon kan,padehal metod bisness

    ReplyDelete
  36. Takpe.. takde rezeki tu.. Sabar ye.. Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang terjadi.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D