Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, January 2, 2013

New Year Dusk

New Year's Dusk, Danga Bay, JB, Malaysia

Semalam GB berkejar nak ehem tembak something special kononnye untuk hari pertama tahun baru ni. Sebab kuar opis pun dah lambat, maka yang terlintas di pikiran time tu hanyalah Danga Bay (lagi!).

Maka dengan berkebaya merah sambil setting dak GF3 yang dah terpacak di atas tripod dan tak lupa juga mengetest ND filter yang baru GB beli Ahad lepas, sorang-sorang la GB menembak di situ. Sambil juga melayan angin yang makin kencang yang menampar pipi GB yang dah sunburned dek seharian berjalan kat site. Hitam balik den!

P/S: Yeee...Danga Bay lagi...tu je yang paling dekat dan nampak sunset. ;D

53 comments:

  1. New Year's Dusk dibaca sebagai New York's Dusk... adehhh....

    ReplyDelete
  2. Cantik. Mak teruja dengan hasil kerja GB. :)

    ReplyDelete
  3. @Ibu n Abah

    ala kak...malu saya. cuba cuba je ni. ihhih~

    ReplyDelete
  4. kat danga bay waktu petang masih banyak ke warga asing??dulu malas nak ke danga bay sebab banyak indon dan bangladesh..sekarang dah berubah la kot..kan??

    ReplyDelete
  5. @diana

    sekarang banyak polis. jadi lebih ramai orang malaysia dan singapore berbanding yang lain lain tu. :)

    ReplyDelete
  6. aku suka danga bay.
    tak tau kenapa.


    .

    ReplyDelete
  7. Teringat summer dusk....

    Don't wait, Don't wait
    The road is now a sudden sea
    And suddenly, you're deep enough
    To lay your armor down

    Ok. Terberangan kat kotak komen org lak!

    ReplyDelete
  8. uikk....sy n family haritu ke danga bay...gb mmg dekat2 situ ke?

    ReplyDelete
  9. @faraherda.razalan

    hahah!! kite suka awak berangan berangan kat sini!

    ReplyDelete
  10. Salam 2013 GB. GB akak paling suka pemandangan Teluk Danga dari atas jejambat depan Dataran Bandaraya. Agak2 GB berani tak menembak dari sana???

    ReplyDelete
  11. Alang-alang dah berkebaya merah kenapa tak posing sekali.

    ReplyDelete
  12. @Seri Kandi Tanah Jauhar

    saya pun suka! tapi tak berani laaa kak nak tembak kat situ. nyawa...hihih~

    ReplyDelete
  13. @Kakzakie

    time tu saya dah burned, muka berminyak sangat. posing pun nampak tak cantik. hihihi~

    ReplyDelete
  14. Your Danga Bay sunset shot looks great.

    Happy new year, best of wishes.

    ReplyDelete
  15. Satu lagi shoot yang cantik!!Happy new year GB..

    ReplyDelete
  16. Tak boleh lawan gambar GB.. Cantik benar...teringin nak berguru.. Bila la nak terror menembak mcm GB...

    ReplyDelete
  17. Cuba naik ke atas masjid Sultan Abu Bakar( view menghadap Spore)...saya pernah ambik gambar dari atas tu..waktu siang2 la tapi...agak agaknya kalau during sunrise/sunset mengancam kot...:)

    ReplyDelete
  18. @de engineur

    hihi thanks!!! happy new year to you too!!

    ReplyDelete
  19. @Daddy Ziyyad


    yey!! thanks for the suggestion!

    weekend ni nak terai!

    ReplyDelete
  20. danga bay nie memang superb lahhh .. ke tangkapan GB yg terbaik ! ;)

    ReplyDelete
  21. cantik tembakan ni..
    boleh pinjam filter baru..
    ehehee

    ReplyDelete
  22. Bestnye jadi angin...bole tampar2 pipi gebu =P

    ReplyDelete
  23. gigih betul...apa pun gambar ni memang cantik.. :)

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum GB...selamat tahun baru yer..;)

    ReplyDelete
  25. Sangat cantik pix2 GB. Suka suka suka!
    Pengisian pun menarik. Tahniah GB :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D