Mahu tahu tentang gadisBunga?

Kengkawan

What makes your day?

Entry tertunggak 1: Pangkor & Taiping. :D
Entry tertunggak 2: Langkawi
Entry tertunggak 3: Kelantan

*

gadisbungablog@gmail.com

NI tabung nak beli senapang~

Facebook Share

Tuesday, January 8, 2013

Mee Udang Kg. Tiram Duku. Dan Kisah Tempias Taufan Sonamu.

Kuey Tiau Kari Udang. RM 4 aje. Murah sebab rasa dia macam makan megi kari cuma mi nya digantikan dengan kuey tiau. Huhuhu. Belakang tu Air Lemon Laici. RM 2.50. 

Tengah hari tadi GB dan bebudak opis cari makan jauh sikit. Jauh tak jauh sangat la, kat Kampung Tiram Duku, Gelang Patah. Diorang cakap ada warung mee udang best kat situ. Ok...try!

Cara nak pegi agak mudah. Ikut hiway menghala ke Tanjung Pelepas/Gelang Patah. Pastu masuk susur ke Tanjung Pelepas. Then kat first traffic light, kona kanan. Lepas tu jumpa simpang menghala ke Leisure Farm, kona kanan lagi.

(Kalau kona kiri tu dah menghala ke Kampung Tanjung Adang pulak ye. Situ ada restoren seafood terapung yang nampak view Pelabuhan Tanjung Pelepas).

Tak jauh nanti dah nampak signage Kampung Tiram Duku. Drive terus sampai jumpa sekolah. Then...warung tu dalam 500 meter dari sekolah tu, kat sebelah kiri jalan. Dekat dengan bengkel kete.

Menu ada banyak. Sume ada udang besor. Nak udang lebih pun boleh... Harga agak murah bagi GB. Bab rasa...kene try sendiri.

Feeling makan kat warung bawah pokok sebab ada pokok ceri besor kat kedai tu. Feeling dolu-dolu sungguh!

*

Time balik...GB kene drive, sebab pegi tu naik kete budak opis. In fact masa pegi pun GB yang drive. Tapi on the way balik tu rasa macam kereta ditolak-tolak ke tepi. Seriau jugak GB sebab dah la kete orang kan, dengan ada 5 orang kat dalam tu. Mula tu ingat sebab GB tak biasa dengan Myvi punye stereng ke kan. Pastu tak lama kemudian hujan turun. Dengan angin ribut yang kencang. Terbang abis segala daun dan ranting. Lagi kuat kete kene 'tolak'. Terus lah GB terbayangkan... ini kot tempias ribut taufan Sonamu yang dah diverted menghala ke Johor nih?

P/S: Syukur kitorang selamat sampai. Member lain kat Johor, ada kena ribut cenggitu tak?

35 penambah perisa secukup rasa:

Eyrique Ettiqazz. said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagai org lapo disogok dengan mknn lagi la lapo GBOB. terliur tgk mee kari tu, feveret feveret feveret.

Ibu n Abah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nampak sedappppp mee udang tu...
nak pi terasa jauhlah sangat...
tolong tapau satu!!!

littlehumblelynn said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Taufan ?
Really !!
Mujur xde apa2

Chik Att said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ooooo.....ingatkan apa yg tolak ...

diana said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sampai ke johor tempiasnye...

MasZuber said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku kat sri iskandar nie panas leting...

Rapunzeel Cikilolo said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

johor bukan selalu ribut kan?

sebab masa aku kat u, selalu nak puting beliung tapi yang kecik la...

nasib baik GB selamat. alhamdulillah.

amirini said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kena cuba ni... ada sedara duduk kat pasir gudang...

Nur-nba said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Perghh jauh tu GB jalan2 cari makan.. Tak pernah rasa lagi makan kat sini..

Azizan Zolkipli said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ahhhh, lama tak ke bumi Darul Takzim ni ... Takpe, kalau kesana nanti, tahulah nak cari sapa hehehe ...

~ Cik Azz ~ said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ada gak tengok video yg dorang share kat fb pasal ribut tu.. Seriau jugak tengok.. Harap2 semuanya selamat...

Rajin GB cuba2 makanan ni, kan... Kalau akak, idok le.. hehe..

Fadilah Aziz said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada sorang lg rakan blogger saya yg stay di jb juga ada rasakan tempias sonamu tu, ya Allah mudah mudahan selamat semuanya..

azieazah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Amboiii ringan ringan sungguh budak berlima tu ya, sampai kene tiup angin pun boleh mereng ke tepi. hehehe

MystoryPic said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hah.... bukan ke taufan tu diramalkan ke Pantai Timur... camne lak tempias boleh sampai ke Selatan ni.

Semalam dah tanya mak.. so far kat kampung tenang jer... takder pun angin atau ribut macam yang diramalkan

Dr Singa said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mengapakah namanya Tiram Duku...?

sea_lavender said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedapnya... terus lapar~

faraherda.razalan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tatau pun Johor ade mee
udang. Huuuuu~

Nsb bek semuanya baik, kan? Angin kuat tu...

*SiRibenMerah said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

igtkan makan x cukup kenyang.. sbb tuh kete jd ringan mcm melayang2.. hehehe..

sedapnyaaa!
awak.. nnt bawak saya g makan sini tau.. bila tuh? nanti ye.. nantiiiiiiii~

*mengidam!*

de engineur said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

The kuah is rich and thick. So tempting.

bujal X said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

angin lintang~~kalau kat higfhway mau terbalik kereta~~seb baik gb ok~~

AspenMyL said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ni tgh memerati je ni (sambil dua jariku dimata dan ke screen laptop berulang kali....)

Erm...asyik citer bab restoran je ni cik kak....jangan lupa set appointment baru k

Aziela said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kari Maggie lagi sedap ke?

Nizam.Ariff said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

orang kata kuah mee udang tu dia orang rebus kulit udang dan kepala udang lama-lama untuk buat stok.... ek?

Seri Kandi Tanah Jauhar said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak pernah tahu pulak ada warung ni, selalu makan di Yeo atau Asam pedas GP jer..

rupa sedap tapi kenapa rasa kuah maggi kari?? Patut rasa kuah udanglah kan...

Kesuma Angsana said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mmg sedap tu GB hehehe

sudipVSsenduk said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau ada org tolong kopekkan kulit udang lagi best ek...

Kakzakie said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kalau terus lagi dah dekat tempat kerja abang GB.

Semalam memang tempat kita rata-rata kena ribut. Sepanjang kakak balik banyak pokok yg tumbang dan dahan rekah dari pokok.

Nasib baik pokok papaya kakak tak tumbang walau pokok bunga semua senget dah..

tasekM said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

4 ringgit?
mmg murah tu..



.

L said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

takutnye.. erm.

alien said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh, tu efek udang yg ditelan berenang2 ke tepi, tu yg terasa camtu tu

Mas Zull said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

assalamualaikum GB...kat skudai pun ada tadi habis daun pokok berterabur depan rumah takut juga..;)

Tihara said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedap nyew meee udanag..murah giler kan..jalan johor mmg kuat angin dia kan..kalau dari kl ke jb selalu jumpa tanda angin tu..kalau kl pahang tak rajin plak jumpa sign tu :)

Daddy Ziyyad said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aik...Gelang Patah saya selalu pergi dulu zaman zaman keja kat JB...Tapi tak pernah tau wujud mee udang...adakah masih baru lagi? Or saya yg ketinggalan komuter?

citarasa rinduan said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pasu sis pecah sebiji

sedih

kak nora said...Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pagi2 ni , blm sarapan tengok plk gamba mi udang ni..bikin terlioq jaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...